29 Mart 2024 Cuma

THY pilotlarını ER-AH yetiştirecek

2016 yılında filosuna 40 uçak daha katarak 339 uçağa ulaşmayı hedefleyen Türk Hava Yolları, büyüyen filosu için pilot ihtiyacını da yerli kaynaklardan temin etmeye başladı.

Isparta
Daha önce özel uçuş okulları ile pilotaj eğitimi konusunda anlaşma yapan THY, bu kez Er-Ah ile pilotaj eğitimi için el sıkıştı.

THY ile Er-Ah arasında üç yıllık pilotaj eğitim hizmet sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye göre, tüm başvuru süreçleri THY tarafından yapılacak ve eğitimler Er-Ah tarafından 16 ay içinde tamamlanacak. Pilot adayları, teorik eğitimlerini Antalya teorik eğitim tesisinde, uçuş eğitimlerini ise Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’nda bulunun uçuş eğitim tesisinde alacaklar.

12 kişiden oluşan ilk öğrenci grubu Şubat ayında eğitimlerine başlayacak. Eylül 2016’da Antalya teorik eğitim tesisini, Isparta’ya taşıyacak olan Er-Ah Eylül’den sonra tüm eğitimleri Isparta’daki yeni uçuş eğitim akademisinde verecek.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

şşşş

26 Ocak 2016 Salı 10:54

ISPARTA İÇİN GECİKMİŞ BİR EĞİTİM. BU EĞİTİMLERE DAHA ÇOK TEŞVİK EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR. ISPARTA GENÇLERİMİZE BİR İŞ İMKANI DOĞSUN.

Karakule

26 Ocak 2016 Salı 08:53

ısparta için sessiz lider vardır.Büyüksün Başkan soyutarı şovmenlere örnek olsun

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR