29 Mart 2024 Cuma

TGK’DAN TOKAT GİBİ CEVAP

Isparta Gazeteciler Cemiyeti’nin, Türkiye Gazeteciler Federasyonu tarafından uğradığı hukuksuzluğa, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu sessiz kalmadı. TGK Yönetimi IGC Başkanı Şevket Karahan’a sahip çıktı. Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada; “Faturası kesilmiş resmi bir alacak” bahane gösterilerek TGF yönetimi akıl almaz bir karar imza atmıştır. Şevket Karahan, hiçbir çıkar gözetmeksizin fedakarca görevini yapmaktadır” denildi.

Isparta

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonundan yapılan yazılıaçıklamada şu şekilde; “

TGF’NİNHUKUKSUZLUKLARINA

BİR YENİSİ DAHAEKLENDİ

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun yaklaşık 6 yıldır devameden keyfi uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Genel Başkanlık seçimleriöncesi muhalif gördükleri gazeteciler cemiyetlerini çeşitli bahanelerleüyelikten atan TGF yönetimi, yine seçim öncesi bahane uydurarak muhalif gördüğüIsparta Gazeteciler Cemiyeti’ni üyelikten çıkartma kararı almıştır. GazetecilerFederasyonundaki hukuksuzluklar, TGF tüzüğünün 2009 yılında masa başındadeğiştirilmesiyle başlamıştı. Bu değişiklikle kurucuların ve cemiyetbaşkanlarının doğal delegelikleri kaldırılmış, 11 kişilik yönetim kurulu iseantidemokratik bir yaklaşımla doğal delege yapılmıştı. Nitekim 23 Eylül 2012tarihinde yapılan son genel kurulda seçimi 11 oyla kazanması yapılan incehesapların bir kanıtı oldu.  2009 yılındayapılan tüzük değişikliği yargıya taşınmış, bilirkişi raporunda; tüzükdeğişikliği genel kurulunun iptal edilmesi yönünde görüş belirtmiştir. Yargısüreci halen devam etmektedir.

TGF BUNU HEP YAPIYOR

TGF’nin hukuk tanımazlığı Eylül 2012’de yapılan TGF olağangenel kurulunda da sürmüştü.  TGFyönetimi seçim süreciyle ilgili Ankara Dernekler Müdürlüğü’ne görüş sormuş,verilen yanıtın sadece bir kısmı internet sitesinde paylaşmıştı. Delege listesiseçime 2 gün kala, Cuma günü mesai saati bitiminin ardından açıklandı.Açıklanan listede, Atilla Sertel’e muhalif olan Cumhurbaşkanlığı ve BaşbakanlıkMuhabirleri Derneği, Radyo ve Televizyon Gazeteciler Derneği, Çukurova, Yalova,İskenderun, Karabük ile Çanakkale gazeteciler cemiyetlerinin toplam 28delegesine yer verilmemişti. Üstelik genel kurullarında federasyon delegeleriniseçen, bu süreçte mevcut TGF yönetimini desteklemediklerini deklare eden 4 cemiyet,kongreye alınmadı. Divan kurulu seçimi de oldu bittiye getirildi. Bu sürecindevamında muhalif olduğu bilinen; Bartın, Edirne, Fırat Havzası, Gaziantep,Karabük, Konya, Şanlıurfa, Yalova gazeteciler cemiyetleri ile Cumhurbaşkanlığıve Başbakanlık Muhabirleri Derneği ile Radyo ve Televizyon GazetecileriDerneği’nin üyeliklerine de son vermişti. Kısacası çeşitli oyunlarla muhalifdernekler bir bir TGF’den dışlanmıştı. İnce hesaplarını sürdüren TGF yönetimi,TGF Tüzüğü’nün 17. maddesinde yer alan; “TGF delegelerinin organlara adayolabilmeleri için son beş yıl içinde disiplin cezası almamış olması” maddesinihayata geçirebilmek için;  yine muhalifcemiyetlerden Ankara, Antalya, Bursa, Doğu Anadolu, Kütahya ve Yozgatgazeteciler cemiyetlerine önce yazılı uyarı, ardından da Nazmi Bilgin, NuriKolaylı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ne kınama cezası verilmesinisağlamıştır.

YENİ HEDEF ISPARTAGAZETECİLER CEMİYETİ

Böylece geçmişte çeşitli oyunlar ve üyelikten atmalarla NuriKolaylı’nın adaylığının önünü kesen TGF yöneticileri,  bugün de aynı uygulamanın içinde olmuş ve budefa hedef olarak muhalif gördükleri Isparta Gazeteciler Cemiyetiniseçmişlerdir. Isparta Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye’nin ve Akdeniz bölgesininköklü basın meslek örgütlerinden biridir. Akdeniz GazetecilerKonfederasyonu’nun kurucuları arasında yer alan Isparta Gazeteciler Cemiyeti,Gazeteciler Konfederasyonu’muzun da Denetleme Kurulu’nda yer almakta ve ülkemizbasının gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Isparta Gazeteciler Cemiyeti ve BaşkanıŞevket Karahan, hiçbir çıkar gözetmeksizin fedakarca görev yaparken, TGFyönetimi akıl almaz bir karar imza atmıştır. “Faturası kesilmiş resmi biralacak” bahane gösterilerek Isparta Gazeteciler Cemiyeti’nin TGF üyeliğinehukuksuz bir şekilde son verilmiş, muhalif görülen derneklerin TGF’dendışlanmasına yeni bir halka eklenmiştir. Basının sorunlarının çözümü yolundakionurlu mücadelemize her zaman destek olan Isparta Gazeteciler Cemiyeti’ninTGF’den ihraç edilmesi, basın tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. Bukara leke, geçmişte olduğu gibi bugün de Gazeteciler Federasyonu yöneticilerineaittir. Isparta Gazeteciler Cemiyeti ve Başkanı Şevket Karahan ile GazetecilerKonfederasyonu çatısı altında dayanışma içinde onurlu mücadelemize devam edeceğimizitüm kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

GAZETECİLERKONFEDERASYONU YÖNETİM KURULU

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

kemal dinçtürk

09 Haziran 2015 Salı 11:59

Cemiyetten Isparta Gazeteciler derneğinin çıkarılmasına üzüldük.Isparta gazeteciler derneği yöneticilerinin İhraç edilmesiyle kalmayıp ilgili Isparta gazeteciler derneği yöneticilerine başbakanlıkça SaRI BASIN kartı da verilmemesi gerçeği var.Yazık..

Mazlum Tosun

08 Haziran 2015 Pazartesi 15:59

o zaman bu iş sırayla oluyor..bu iş; "çalma kapımı çalarlar kapını"na dönüşüyor anlaşılan...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR