28 Mart 2024 Perşembe

TESTİ GEÇEMEDİ!

1993 yılında dönemin Başbakanı Süleyman Demirel'in talimatı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapımına başlanan Kültür Merkezi, 'deprem dayanıklılık testi'ni geçemedi.

Isparta

Isparta'nın yılan hikayesine dönen bir sorunu nihayet belirsizlikten kurtarıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 1993 yılında dönemin Başbakanı Süleyman Demirel'in talimatı ile Isparta Eğitim Kompleksi içerisinde yapımına başladığı ancak kaba inşaat aşamasından sonra kaderine terk edilen devasa yapının akibeti belli oldu. Aradan geçen 22 yılda çözüm bulunamayanSüleyman Demirel Kültür Merkezi, 'deprem dayanıklılık testi'ni geçemedi.Yapılan analizlar sonucunda 1993-1995 arasında kaba inşaatı tamamlanan yapının dayanıksız olduğu ve deprem riski taşıdığı ortaya çıktı. Özellikle karottestlerinde beton seviyesinin çok düşük olduğu belirlendi.

Isparta Valiliği'nin talebi üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İl Özel İdaresi'ne devri yapılan Süleyman Demirel Kültür Merkezi inşaatında lik aşamadı deprem dayanıklılık testi yapıldı. 3 ay sürendeprem dayanıklılık test çalışmaları sonucunda ortaya çıkan rapor, inşaatın devam edemeyeceğini ortaya koydu. Rapor doğrultusunda Isparta Valiliği ve İlÖzel idaresi yönetiminin binanın yıkımına karar verdiği öğrenildi. AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de Basın Kulübü'nün canlı yayın programında Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nin yıkılacağını açıkladı.

Milletvekili Bilgiç, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde günümüz koşullarına ve ihtyiaçlarına uygun bir projelendirme yapılacağını söyledi. Kültür Merkezi Projesi için 'yanlış planlama' tanılması kullanan Bilgiç, "1993 yılında yapılmış. Deprem testi yaptık, yıkılması gerekiyor.Sağlam değil. Burada yeniden bir projelendirme yapacağız" dedi.

İl Özel İdare yönetiminin kullanım hakkı kendilerine geçenSüleyman Demirel Kültür Merkezi inşaatının bulunduğu yerde hem eğitim kompleksine hem de Isparta'nın geneline uygun bir projelendirme içinçalışmalara başlandığı bildirildi

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

NEDEN

21 Mayıs 2015 Perşembe 18:55

Neden çürük yapıldı.Kimin kabahatı?Bu kamu zararı değil mi?

sanane

21 Mayıs 2015 Perşembe 18:01

yap olmadı yık ohh be oyuna çevirdiniz .. hakkım haram olsun vallah

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR