28 Mart 2024 Perşembe

TERÖRÜN KÖKÜNÜ ALTAN KAZIYACAK

ISPARTA Emniyet Müdürü Halil Altan, Türkiye’de ulusal medyanın gündeminden düşmüyor. FETÖ/PDY ve PKK terör örgütlerine darbe üstüne darbe vuran Müdür Altan’ın başarısını medya kuruluşları manşetlerden duyuruyor

Isparta

Halil Altan öncülüğündeki Isparta Emniyeti, FETÖ/PDY ve PKK terör örgütlerine darbe üstüne darbe vurdu. Isparta polisi operasyonlarda aranan suçluların tamamını yakalayarak yüzde 100 başarı elde etti.

Isparta'da Emniyet Müdürü olarak 1,5 yıl önce göreve atanan Halil Altan'ın önderliğindeki polis teşkilatı FETÖ/PDY'ye geçit vermiyor. Mart ayından bu yana SDÜ merkezli 4 ayrı FETÖ/ PDY operasyonunda gözaltına alınan 96 şüpheliden aralarında eski rektör ve işadamı da olan 52 kişi tutuklandı.Isparta polisinin kentteki diğer terör örgütü yapılanmalarına karşı yürüttüğü operasyonlar da bölgeye huzurun gelmesini sağladı.

MERKEZ ÜSSÜ SDÜ OLDU

Isparta Emniyet Müdürlüğü'nün FETÖ/PDY'ye yönelik yaptığı enkapsamlı operasyon bu yılın Mart ayında gerçekleşti. Yaklaşık 1 yıl süren çalışmanın ardından Isparta merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda, eskiSüleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, eski Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Seydi, Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Prof.Dr. İskender Akkurt, eski SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Tuğrul Sezer, eski Rektör Danışmanı Ali Yavuz, örgütün Ege Bölge İmamı Osman Demirhan,iş adamları Bedri Ayhan ve Özcan Pınarcı'nın da aralarında bulunduğu 52 kişi gözaltına alındı, 29 kişi tutuklandı. Fethullah Gülen'in özel doktoru olanProf. Dr. Mehmet Numan Tamer'in ise ABD'ye kaçtığının tespit edildiği operasyon, SDÜ'nün FETÖ/ PDY'nin montaj ve suç üssü gibi kullanıldığını ortaya çıkarmıştı.

ÜÇ DALGA DAHA GELDİ

FETÖ/PDY'ye aman vermeyen Isparta Emniyet Müdürlüğü, 27 Nisan'da SDÜ'ye 2'nci dalga operasyon yaparak 23 kişiyi gözaltına aldı. Bu operasyonda da SDÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Talip Türcan ve Prof. Dr.Şakir Şahin'in de aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alınmış 9 kişi tutuklanmıştı.Isparta polisinin soluksuz yaptığı çalışmalardan sonra 3'üncü dalga FETÖ/PDY operasyonu yine SDÜ merkezli oldu. FETÖ/PDY'nin sahte sertifikalarla SDÜ'ye yüzlerce kişiyi memur olarak aldırdığı kişilere yönelik düzenlenen bu operasyonda da 10 kişi gözaltına alınmış 6 kişi tutuklanmıştı. FETÖ/ PDY'yeyönelik indirici operasyonların 4'üncüsünde örgütün finans kaynaklarına darbe vuruldu. Örgütün yöneticiliğini yapıp finans sağladıkları ileri sürülen işadamları dahil 8 kişi tutuklandı.

PKK'YA DA BÜYÜK DARBE

Halil Altan ve ekibinin imza attığı operasyonlarda İstanbul,Ankara ve İzmir gibi birçok il geride bırakıldı. 1 Ocak- 1 Haziran tarihleri arasında PKK/KCK ve DHKP-C başta olmak üzere terör örgütlerinin faaliyet veeylemlerinin deşifre edilmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında 31kişi yakalandı. Bunlardan 20'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YÜZDE 100 BAŞARI SAĞLANDI

Terör örgütü dışında diğer suçlarla mücadelede de büyükbaşarı elde edildi. 17 ayda aranan 7 bin 481 şüpheli yakalandı. Geçen yıl haklarında yakalama kararı çıkarılan 5 bin 367 kişinin tamamını yakalayan ekipler, bu yılın ilk beş ayında aranan 2 bin 114 kişiyi gözaltına aldı.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

mercan

08 Haziran 2016 Çarşamba 13:53

ekranlarda gözüke gözüke bir üst yere tayinmi istiyor ne

şahin mutlu

08 Haziran 2016 Çarşamba 13:34

böyle şeyleri haber yapmayın yakında temizlerler

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR