25 Nisan 2024 Perşembe

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ 5 KADIN GÖZALTINA ALINDI

ISPARTA’DA terör örgütü PKK’nın sözde kadın örgütlenmesi Özgür Kadın Kongresi’ne yönelik düzenlenen operasyonda Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisi (Isparta Genç Kadın Meclisi) üyesi 5 kadın gözaltına alındı.

Isparta

 

ISPARTA Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK terör örgütü YDGP Isparta yapılanmasına yönelik olarak yapılan operasyonlarla bağlantılı olarak örgütün Özgür Kadın Kongresi üyelerine yönelik operasyon düzenledi.

 

Terör örgütü PKK'nın kadın yapılanması olarak kurulan sözdeÖzgür Kadın Kongresi'nin (KJA) Isparta'da Genç Kadın Meclisi adı altında faaliyetlerde bulunduğu bilgisi üzerine çalışma başlattı. Bir süre devam eden araştırmaların ardından operasyon düzenlendi. Operasyonda Isparta Genç Kadın Meclisi üyesi C.B, D.B, F.E, N.U ve M.N.İ gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda örgütün üst yönetimine gönderildiği değerlendirilen el yazılı notlar, örgütsel faaliyetlere yönelik dokümanlar, örgütsel yayınlar, pankart ve flamalar ile çok sayıda örgütsel yayın ele geçirildi.

Isparta Genç Kadın Meclisi’ne yönelik düzenlenen operasyonun Türkiye’de ilk olduğu öğrenilirken, gözaltına alınan şüphelilerin örgütün Isparta’daki faaliyetlerini yürüttüğü belirtildi.

"PKK terör örgütü üyesi olmak",  "Örgüt adına faaliyette bulunmak","Terör örgütü propagandasını yapmak" suçlarından gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Baki yeşil

05 Mayıs 2016 Perşembe 08:56

Bunların özgürlük düşkünlüğünü içeri takıp besleyerek değil dağda abazalıktan bekleyen askerlere cariye olarak gönderirdim. Çünkü bunların kalınlıkları alakası yok. Bunlardan sadece cariye olur.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR