18 Nisan 2024 Perşembe

Tele Dolandırıcıya Isparta Operasyonu!

Tele Dolandırıcıya Isparta Operasyonu!

Isparta

Isparta’da 5 kişiyi dolandırdıktan sonra para teslimi için mağdurlara adres veren telefon dolandırıcısı bu kez baltayı taşa vurdu. Isparta Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği operasyonla yakalanan zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

 

Tüm Türkiye’de, kendilerini polis – asker ve savcı olarak tanıttıktan sonra çok sayıda vatandaşı telefonla dolandırarak, yüklü paralar elde eden kişiler gün geçtikçe artıyor.

Kullandıkları telefon ve sim kartlarını, her olayda değiştirmeyi alışkanlık hale getiren sahtekarlar, kurnazlıklarından dolayı da bir türlü yakalanamıyor.

Ancak, Isparta’da dün yaşanan benzer bir olay Isparta Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube’ye bağlı resmi ve sivil ekipler tarafından düzenlenen müthiş operasyonla engellendi.Edinilen  bilgiye göre, yine her zamanki gibi telefon,banka ve kimlik kayıtlarına ulaştığı yaşlı vatandaşları telefonla arayanK.H.K., kendisini polis – asker veya savcı olarak tanıttı.  Kişilerin bankalardaki hesaplarını da irdeleme fırsatı ele geçirdiği tahmin edilen K.H.K., telefonla aradığı Isparta’daki 5kişiyi, bankalara operasyon düzenleneceğini ve hesaplarındaki paraları çekmeleri gerektiğine inandırmayı başardı. Daha sonra kendisinin görevli olduğunu ve bu paraları belirttiği adreslere getirmeleri gerektiği konusunda damağdur vatandaşları ikna etmeyi başaran K.H.K. son olarak Çünür Mahallesi’nde baltayı taşa vurdu Hızırbey – Bağlar – Çelebiler – İstiklâl ve Çünür Mahallelerindeki 5 ayrı vatandaştan para talep eden kurnaz dolandırıcı,Çünür’deki mağdurun zamanında haber vermesiyle polis ekiplerin tarfından kıskıvrak enselendi. Çünür Mahallesi’nde ikamet eden ve ismi açıklanmayan birvatandaş, dolandırıldıktan sonra durumu hemen 155 Polis İmdat Hattı’nabildirdi. Alınan ihbardan sonra konuyla ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü’nebağlı çok sayıda sivil ve resmi polis ekibi Çünür Mahallesi civarına sevkedildi. Son olarak Çünür TOKİ civarında olduğu belirtilen ve kirli sakallı olduğu belirtilen Şanlıurfalı şüpheli, mağdurlar tarafından verilen eşkaller doğrultusunda araştırılmaya başlandı. Kısa süre sonra Çünür Mahallesi’nde görevli Yıldırım Ekipleri petrol istasyonu civarında K.H.K.’yı kıskıvrak yakaladılar. Gözaltına alınan şüphelinin 4 farklı şahsı daha dolandırdığıortaya çıkınca, söz konusu olayla ilgili dosya sayısı 5’e yükseldi. Dün akşam saatlerinde emniyetteki işlemlerin tamamlanan K.H.K. bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Isparta Adalet Sarayı’nda hakim karşısına çıkan K.H.K.,mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, K.H.K.’nın Türkiye genelinde başka olaylara karışma ihtimaline karşılık geniş çaplı araştırma çalışması başlatılırken yetkililer, 5 olan dosya sayısının artabileceği ihtimali üzerinde duruyor…

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR