20 Nisan 2024 Cumartesi

TEKRAR BAŞKAN !

3 liste ile kongreye gitmeye hazırlanılırken son anda liste sayısının ikiye düştüğü kongrede Ahmet Sektioğlu’nun beyaz listesi 212 oy alarak yüzde 72 oy oranı ile seçimi aldı. Kongrede verilen mesajlar ise partililerin yüzünü güldürdü

Isparta

AK Parti’de kongre rüzgarı dün son buldu. Aralık ayında yapılması planlanırken ertelenen kongre dün saat 14.00’de gerçekleştirildi. Son ana kadar 3 liste ile kongreye gideceği söylenen AK Parti’de Ayhan Yalvaç sabah saatlerinde adaylıktan çekildiğini açıkladı. Satılmış Kaya ise İl Başkanı Osman Zabun, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Milletvekili Aday adayı Tekin Bayram’ın girişimlerine rağmen ‘1 oy alacağımı bilsem de çekilmem’ diyerek kongreye pembe liste ile girdi.

                Divan Başkanlığını Osman Zabun’un yaptığı kongreye AK Parti Milletvekili Aday adayları da katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem maddelerine geçildi.

                ZABUN: “YAPTIKLARIMIZA DEĞER Mİ BİR DÜŞÜNÜN”

                AK Parti İl Başkanı Osman Zabun kongrede yaptığı konuşmada Yalvaç’ta birlik ve beraberliği tesis etmek içn çok çaba sarfettiklerini ve kongre salonuna 2 saatlik uyku ile geldiğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız bizlere veda ederken bir vasiyette bulunmuş ve partinin bölünüp parçalanmaması için kongrelerde uzlaşı sağlanmasını istemişti. Bizde bu doğrultuda çalışmalar yaptık. Burada şu iyidir bu kötüdür diye bizim ayrım yapmamız söz konusu bile olamaz. Belki Satılmış kardeşimiz, Ahmet beyden çok daha iyi bir yönetim sergileyebilir. Biz neden buradayız bunu kendimize sormalıyız. Bir gün TV kanallarını dolaşırken bir ses duydum. Çok tuhafıma giden bu ses beni şaşırttı ve acaba dedim bir provakasyon mu var. Sayın Genel Başkanımız kısılan sesine rağmen halkına söz verdiği için meydanlarda idi. Onu o meydanlara o halde çeken gücü bir düşünün bir de bizim  burada yaptığımıza. O yüzden arkadaşlar sizlerden rica ediyorum. Partimizi güçlendirmek yerine bu tür şeylerle parçalanmayalım. Şimdi burada kim seçilirse seçilsin kucaklaşmayı bilmeliyiz” dedi.

                Oylamalara geçildikten sonra ek sandık olması nedeni ile oy verme işlemi saat 18.40’da sona erdi. Oylamanın tamamlanmasının ardından sandık görevlileri 295 oy kullanıldığını 1 oyun geçersiz sayıldığını Ahmet Sektioğlu’nun 282, Satılmış Kaya’nın ise 82 oy aldığını açıkladı.

                Sonucun açıklanmasının ardından 2 aday birbirini kucaklayarak kutladılar. Satılmış Kaya, ‘Biz AK Partiliyiz, bizim gideceğimiz başka bir yer yok. Bu misyon bu şekilde devam edecek. Seçilen bizim başkanımızdır’ diyerek olumlu mesajlar verdi.

                Kongrede seçlerek yeniden görev alan Ahmet sektioğlu da tüm herkese katılımlarından ötürü teşekkür etti.

                Kongre sonrası İl Başkanı Osman Zabun’un daveti üzerine salondakiler toplu olarak Çınaraltına giderek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

AKYALVAÇ

26 Şubat 2015 Perşembe 20:18

Akpartinin vefalıları pire için yorgan yakmadılar.

yalvaclı

26 Şubat 2015 Perşembe 02:17

zabunun desteklediği ilçe başkanından ne hayır gelecek yalvaca,bu şu demek yalvaç tan milletvekili yine çıkamayacak,kazanan yine karaagalılar olacak:))

karistirici

25 Şubat 2015 Çarşamba 22:49

Bir yanlışlık var satılmış kayayı çıkaran Tekin bayramdir. Genel merkeze rağmen. o işin perde arasındadır.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR