18 Nisan 2024 Perşembe

TEDAVİSİ TAMAMLANAN FLAMİNGO, BURDUR GÖLÜ'NE BIRAKILDI

TEDAVİSİ TAMAMLANAN FLAMİNGO, BURDUR GÖLÜ'NE BIRAKILDI

Isparta

ATEŞLİ silahla yaralanmış halde bulunan flamingo, Burdur Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki tedavisinin ardından Burdur Gölü'ne bırakıldı.

Isparta'da 4 gün önce doğada ateşli silahla yaralanmış halde bulunan flamingo, Isparta Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tedavi için Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi. Burada tedavisi tamamlanan flamingo, merkezin sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca ve gönüllüler tarafından Burdur Gölü'nde doğaya salındı.

Veteriner hekim Öztürk Sarıca, flamingonun getirildiğinde vücudunun çeşitli yerlerinde saçma yaraları bulunduğunu ve beslenme sorunu yaşadığını söyledi. Flamingonun kanadındaki yaraları kolay iyileştirdiklerini,beslenme sorununun ise her geçen gün iyiye gittiğini anlatan Sarıca, şöyle dedi:

"Kuş özellikle üçüncü günün sonunda beslenmeye de başlayınca onu göle bırakmanın doğru olacağına karar verdik. Çünkü bizim bulunduğumuz ortamda flamingoyu sürekli besleme şansımız yok. Onlar planktonlarla besleniyor. Bu planktonları doğal ortamlarında almak zorundalar.Dolayısıyla onu Burdur Gölü'ne bıraktık. Çok kısa sürede uçmaya başlayacaktır.Zaten kanatlarında büyük problem yoktu. Şu an çok güzel beslendiği için de birsorun yaşamayacaktır."

Öztürk Sarıca, avcıların av kurallarına uymaları gerektiğini belirtirken, özellikle flamingo gibi eti yenmeyen kuşların vurulmasını anlayamadığını söyledi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR