27 Nisan 2024 Cumartesi

Tedavi olurken hayvanları unutmadılar

Tedavi olurken hayvanları unutmadılar

Isparta

ISPARTA Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi`ndetedavi gören hastalar, sokak hayvanları için atık şişe ve kartonlardan yuva veyemlik yaptı. Merkezin bahçesine konulan yuva ve yemliklerle soğuk havadahayvanların barınma ve yiyecek ihtiyacı karşılanıyor.

Kış döneminde dışarıda yiyecek bulamayan ve barınma güçlüğüçeken hayvanlar için Isparta Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi`ndeörnek bir çalışma yapıldı. Merkezde tedavi gören hastalar merkezin atölyesindeatık pet şişe ve kağıtlardan sokak hayvanları için yuva ve yemlik yaptı. Tedavigördükleri merkezin bahçesindeki ağaçlara yuva ve yemlikleri asan hastalar,`Hayvanları unutmayalım`, `Hayvanları sevmeyen insanları sevemez`, `Onların dasevgiye ihtiyacı var` mesajları verdi.

`HAYVANLAR AÇ VE ÜŞÜYOR`

Kış şartlarında hayvanların üşümemeleri ve yiyecekihtiyaçlarını gidermeleri için böyle bir proje hayata geçirdiklerini söyleyenKamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği uzmanlarından psikolog Şule Tola,merkezde edindikleri sıcak aile ortamını hayvanlara da sunmak istediklerinibelirtti. Psikolog Tola, "Biz içeride sıcacık oturuyoruz. Ama dışarıdakihayvanlar aç ve üşüyor. Hastalarımız atık pet şişeler ve kartonlardan hayvanevleri yaptı. Daha sonra onları gönüllerince boyayarak hazır hale getirdiler.Her gün sofralarında artan yemekleri ıslatıp bu pet şişelere dolduruyorlar"dedi.

`AMAÇ HASTALARIN SOSYALLEŞMESİ`

Projeyi hayata geçirmekten büyük mutluluk ve gururduyduklarını kaydeden psikolog Şule Tola, "Mahzun gönüllere fırsatverildiği zaman ne kadar güzel zenginlikler yaratabildiklerini hep berabergördük. Terapilerimizin birinci amacı hastalarımızın sosyalleşmesidir. Bizonların saf gönüllerine değer verildiği zaman ne kadar etkin olduklarınadefalarca şahit olduk. Kuş ve hayvan evleri projesi de sohbet esnasındakendilerinin bulduğu bir projedir" diye konuştu.

 

`PROJE BİZİ MUTLU ETTİ`

Tedavi gören hastalardan Emel Akın ise hayvanlar soğukta açve açıkta kalmasın diye hazırladıkları yuva ve yemliklere ekmek koyduklarınıanlattı. Serhat Uysal da, "Emekli edebiyat öğretmeniyim. Toplum ve RuhSağlığı Merkezi`ne gelen hastaların çoğu iletişim bozukluğu yaşıyor. Bizeburada iletişim kurmanın yanında doğayı sevmenin, hayvanları korumanın insanıiyileştirdiği öğretildi. Hastane bahçesinde bulunan kedilere veya köpeklereyediğimiz yiyeceklerin artıklarını ya da evden getirdiklerimizi vermeyeçalışıyoruz. Bu projenin içerisinde olmak bizi gerçekten mutlu etti. Hayvanlarıkoru





YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR