29 Mart 2024 Cuma

TBMM BAŞKANVEKİLİ SÜREYYA SADİ BİLGİÇ RESMİ TEMASLAR İÇİN KOLOMBİYADA

TBMM BAŞKANVEKİLİ SÜREYYA SADİ BİLGİÇ RESMİ TEMASLAR İÇİN KOLOMBİYADA

Isparta

Kolombiya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştiren TBMM Meclis Başkanvekili Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Kolombiya Temsilciler Meclisi Başkanı Cuenca’yla makamında görüşerek parlamentolar arası ilişkilerin geliştirilmesine yönelik karşılıklı irademizi teyit ettiklerini ifade eden Başkan Bilgiç, Kolombiya Senato Başkanı Sayın Turbay’ı makamında ziyaret ettik ve Türkiye Kolombiya ilişkilerinin her alanda geliştirilmesi imkanlarını ele aldık dedi.

TBMM Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç Senato ve Temsilciler Meclisi Başkanlarıyla görüşmüşmeleri devam etmektedir.

Latin Amerika ülkeleri Kolombiya, Şili, Peru, Ekvator ve Bolivya’nın yer aldığı And Parlamento’suna Türkiye gözlemci üye olarak katılıyor. And Parlamentosunun 2019 Şubat ayı toplantısında almış olduğu kararla Türkiye’nin Parlamentoya Gözlemci Üye olarak katılması kabul edilmişti. Bu çerçevede Daimi Gözlemci Üyelik statüsünü öngören Siyasi Diyalog ve İş Birliği Antlaşmasını imzalamak üzere Kolombiya’ya giden TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç bu kapsamda Kolombiya Senato Başkanı Sn. Turbay ve Temsilciler Meclisi Başkanı Cuenca ile de bir araya geldi.

Bugünde And Parlamentosunda düzenlenecek törende de Gözlemci Üye ve İş Birliği antlaşmasını imzalayacak.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Şahin

30 Ağustos 2019 Cuma 17:11

Hamdolsun AK Parti sayesinde bugün itibarıyla İdlip'ten 2 milyon Suriyelimiz daha oldu. Hayal bile değildi valla gerçek oldu. Büyüklerimize sonsuz teşekkürler!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR