26 Nisan 2024 Cuma

TAVAN ÇÖKTÜ FATURAYI BASINA ÇIKARDI

DÜN IYAŞPARK AVM'de meydana gelen vahim olayla ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, olayın vehametini bir yana atıp basını suçladı. Sanki çökme olayının suçlusu, konuyu haber yapan basınmış gibi açıklamalar yapan Şenol'un bu talihsiz açıklamaları kamuoyunda şok etkisi yarattı.

Isparta

 ‘IYAŞ AVM’de meydana gelen olayı kamuoyuna yanlış lanse edenleri vicdanları ile başbaşa bırakıyorum ve Allah’a havale ediyorum’  şeklindeki söylemiyle Şenol,görevi yalnızca kamuoyunu bilgilendirmek olan basına bu denli yüklenmesi vebunu izleyen basın mensubu arkadaşlarımızın sanki ıyaşın yönetim kurulu üyesi gibi suskun kalmasını ise esefle karşılıyoruz.

HESABI MÜTEAHHİTE SOR

Büyük bir faciadan dönülen ve 26 kişinin yaralandığı olayınasıl suçlularını bırakarak, durumu haber yapan basına yükleyen IYAŞ YönetimKurulu Başkanı Bahattin Şenol'u göreve davet ediyoruz. Olayın bir daha yaşanmaması için gerekli önlemleri alarak, bu durumun yaşanmasına sebep olan ve projeyi çizen ile müteahhitten hesap sormasını ve bu durumu tekrardan basınla paylaşmaya davet ediyoruz.

İŞTE IYAŞ YÖNETİM KURULU BAŞKANI BAHATTİN ŞENOL'UN O TALİHSİZ AÇIKLAMASI

IYAŞ Yönetim kurulu Başkanı Bahattin Şenol, ‘Çok üzgünüm,özür diliyorum’ diyerek başladığı basın toplantısında ‘IYAŞ AVM’de meydana gelen olayı kamuoyuna yanlış lanse edenleri vicdanları ile başbaşa bırakıyorum ve Allah’a havale ediyorum’ dedi

ÖNCEKİ gün saat 14.00 sularında IYAŞ AVM’de meydana gelentavan çökmesinde 18 kişi korku ve panikle hastanelere giderek ayakta tedavioldu. IYAŞ AVM’nin fast-food bölümünde 5 metre karelik alanda meydana gelen tavan çökmesinin tamamen fiziksel bir olay olduğunu belirten IYAŞ yönetim kurulu başkanı Bahattin şenol, böyle bir kazanın meydana gelebileceğini tahmin bile etmenin imkansız olduğunu belirterek, Alllahtan daha büyük acı ve felaket göstermediğine şükrediyoruz dedi.

IYAŞ AVM’de meydana gelen tavan çökmesinden sonra dün medya mensuplarının karşısına çıkarak olayla ilgili düşüncelerini kamuoyu ile paylaşan IYAŞ yönetim kurulu başkanı Bahattin Şenol, olay sonrasında bazı basın-yayın organlarının olayı anlamadan, dinlemeden, araştırmadan sanki büyük bir felekat yaşanmış gibi kamuoyuna yanlış ve abartılı bilgiler geçmesinin tamamen bilgi kirliliğinden kaynaklandığını ve bununda kendilerini zor durumda bıraktığını dile getirdi. Şenol basın toplantısında şu görüşlere yer verdi.

“Öncelikle çok üzgünüm ve 24 saat uyumadan sizlerin karşısına böyle bir olay sonrasında doğruları anlatmak için çıktığım için özür diliyorum. Olay önceki gün saat 14.00 sularında AVM’nin fast food bölümünde tavan çökmesi ile maydrana gelmiştir. havalandırma sisteminin yetirsiz olması nedeniyle yemek bölümündeki sıçak havanın soğuk hava ile birleşmesi sonucu oluşan fiziksel bir olay maalesef hava buharcıklarının genleşmesi ile büyük birbaskı yapmış ve 5 metrelik alanda yırtılma meydana gelerek tavandaki kartonpiyerler plaka halinde yemek masalarının üzerine düşmüştür. Olay sonrasında yaşanan panik ve korku ile hastanelere 18 kişi başvurmuş ve hepside ayakta tedavi olarak taburcu edilmiştir. yaşanan bu elim kaza sonrasındaki üzüntümüz maalesef sosyal medylada bilgi eksikliği ile kamuoyuna yanlış aksettirilen bilgiler hem bizleri hemde Ispartanın şirketi olan IYAŞ’ı maalesef zor durumda bırakmıştır.Rakiplerimizin eline fırsat verenlerin yapmış oldukları bu haberlerin kasıtlıve tamamen şahsımızı yıpratmaya yönelik olduğunu düşünüyor, onları Allah’ahavale ediyoruz. Bizlerin başına gelen bu üzücü olayın onlarında başına gelmesini asla dilemem ama onları vicdanlarına havale ediyorum.

 

Bu kazada ciddi bir yaralanma ve can kaybının olmaması en büyük tesellimizdir, Allahtan gelen bir olay, önceden tetbir almamız ve tahminde bulunmamız söz konusu değil, her gün ülkemizin değişik yerlerinde doğal afetler, yangınlar, kazalar meydana gelebiliyor, bu olayda tamamen fiziksel bir olaydır. Oysa ben günde 15 bin kişinin giriş çıkış yaptığı AVM’nin inşaatının başladığı ilk günden itibaren insan hayatını önemseyerek inşaatı hergün kontrol eden bir kişiyimdir, bu konuda ne kadar hassas olduğumu herkes bilir, maddi hasar oluşmuştur, sevincimiz ise daha büyük bir felaketin yaşanmamasıdır. İnşallah yeni teknikle, su buharcıklarının genleşmeyeceği Aliminyum asma tavanı yaparak hafta sonuna kadar gerekli tatilat, tamirat ve çalışmalar yapılacak ve yeniden halkın hizmetine açılacak. Bu toplantıyı yapmamın en önemli sebebi bazı basın yayın organlarındaki bilgi kirliliğini gidermek ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek içindir.

Sizlere katılımlarınız ve gösterdiğiniz hassasiyet içinteşekkür ediyorum, Haberi abartarak kamuoyuna duyuranlara  ise sadece zavallı diyorum ve onları Allah’a havale ediyorum” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vedat kocaer

17 Ocak 2015 Cumartesi 17:35

Arkadaşlar biz kazanın canlı şahidiyz.olay bazı kesimler tarafından abartılıyor, çatı çöktü vs gibi insanlar üzerinde psikolojik etki oluşturmaya çalılanlar ya olayı kulaktan dolma bilgilerle biliyorlar yada art niyetliler.böyle.şeylere itibar etmeyin.konuşurken kesin bilgi sahibi olalım ve elimizi vicdanımıza koyalım.hepimize tekrar geçmiş olsun

vatandaş

17 Ocak 2015 Cumartesi 15:44

bilen bilir malzeme uyarı yapmadan çökmez. uyarı dikkate alınmaz neden para gidecek diye maden kazası iş kazası ve diğer kazalarda bundan olur. neden para gidecek yapılırsa can önemsiz parası olan için paraya para katmak varken bilir kişi ye sorun ve malzeme haber verir mi yoksa habersizce olay olur mu diye adam der malzeme konuşur ama bizde parası olan konuşur can değil.?

das kapital

17 Ocak 2015 Cumartesi 12:40

insanların tepesine tavan çöküyor hala daha hiçbir şey yokmuş havalarında beyefendi. kapitalizme hizmet bu olsa gerek, insan canı değil para önemli.

Kemal Kurak

16 Ocak 2015 Cuma 18:02

Aslında kısmen doğru tepki çünkü haber "çatı çöktü 30 dan fazla yaralı var" diye 5 dk içinde manşetten verildi.ama anlaşıldı ki asma tavan yırtılmış 18 kişi hafif travma sebebiyle ayakta tedavi edilmiş.çatı başka tavan başka birşey.Allah korusun çatı çökse tonlarca ölümcül yük demek.olay yerini görmeden yapılmış haber olunca yanlış yorumlar yapılmış haliyle.ulusal basına da böyle yansıyınca büyümüş olay.neyse böyle geçmiş olsun.herkes biraz daha dikkatli ve sakin olmalı.

vatandaş

16 Ocak 2015 Cuma 11:13

Ne çok hazımsızlığınız varmış? sanırsınız 17 ağustos depremi. Türkiye'de zengin şehirler arasında dereceye giren Isparta'da başka birileri AVM yaptıda biz mi gitmedik? Siz önce yarım kalıpta bitirilemeyen AVM lerin hesabını sorun araştırın. Belki yarım kalanlarıda açmak IYAŞ'a nasip olur. Allah beterinden saklasın bu tür vakalar herkesin başına gelebilir! Herkese geçmiş olsun.Dileriz bundan sonra daha dikkatli olunur..

iiiiiiiii

16 Ocak 2015 Cuma 11:04

Niye ki çok normal bence paralele mi bağlasaydi bundan sonra paralelin suyu çıktı artık her şey basına bağlanacak

Barlalı

16 Ocak 2015 Cuma 09:50

Aklıma birden Soma madeninden sonra açıklama yapan şirket sahibi geldi. Onlarda suçu kime atsak diye çırpımışlardı. Bahattin Şenol'da maşallah ustalarından dersini iyi almış. Iyaş parkta nerede boşluk bulduysanız bir firmaya verdiniz. Gecekondu yapar gibi tadilat yapıp en küçük alanları bile doldurdunuz. Üstüne havalandırmayı düzgün çalıştırmıyorsunuz. Yazın gidiyoruz havasız, kışın gidiyoruz yine havasız. Sonra su damlacığı genleşti, yırtıldı vs. bahane üretiyorsunuz.

mh

16 Ocak 2015 Cuma 09:49

Senol beyin konusmasinda gecen sanki felaket yasanmis gibi diyor bu felaket deyilde neydi sizce can kaybi olmasinimi bekliyordunuz ofelaket andan sag ciktigimiza sukredin canimiz yandi piskolajisi ayri sikayetci olmalidik ama yama olsun baska canlar acimadan yaptirilmasi gereken yerlerde kullanilsin cok yazik...

canikosu yesin

16 Ocak 2015 Cuma 09:28

Sıcak hava, soğuk hava, genleşme falan filan mühendislik konuları bunlar. İşi sanayiden tutup getirdiğiniz birine mi yaptırdınız. Madem böyle uzman konuları olan işi uzmanına yaptırsaydınız. Neden böyle seyler hep bizim ülkemizde oluyor. Muhtemelen açılacağı gün akşamı yapılmıştır bu tavanlar bir gecede. Tabi bir de işi profesyonelce ihale ederek yaptırmak gerek. Şartnameye yazmak gerek uygulanacak yöntem ve malzemeleri. Buna rağmen Böyle durumda da... yapana dönmek gerek. Basına değil.

omer

16 Ocak 2015 Cuma 07:53

1 sene once tadilat icin cagirdilar oranin asma tavanlarinin cogu omrunu tuketmistirdaha cok tavan coker orda genlesmeden dolayi dusmus

Zül zül

16 Ocak 2015 Cuma 00:54

sevgili basın valla sert yapmış sayın ŞENOL, nerede basına sahip çıkan kimse yok mu? Bu zehir zemberek Açıklamaları yutacakmıyız??? Cemiyet temi savunmuyor bizi. Başkanı'mız da yok arkamızda birlik beraberlikle güçlü tek Yürek geldi diyenler nerede

masum

15 Ocak 2015 Perşembe 23:28

kımsenın yanlış aksettıgı yok bıız bırebır ordaydık hepsi kendı ıhmalkarlıkları tarkan bey yorumlarımızıda yayınlayın lütfe herkes bılsın gercekleri yyınlamıyosunuzz avmnın ısıne gelmıcek şeyler yzıldıgında ama herkesın anası babası yada cocukları olbılırdı orda zor bı andı etkısı hala ustumuzde

Esnaf

15 Ocak 2015 Perşembe 22:07

Isparta'nı hemşehrilerim iftira atmak aciz insanların işidir Allah beterinden sakladı çok şükür artık Bahattin bey ve yönetimi şabkalarını önüne koyarlar Isparta'da sadece ıyastaki çalışan bin kişi evine ekmek ****ürmüyor tüm esnaf evine ekmek ****ürüyor ayrıca ekmegi veren Allah kimse değil bunlar uyarı

Ispartalı

15 Ocak 2015 Perşembe 20:46

Iyaş park avm nin tavanlarını oğlunun Arkadaşı olan GÖRKEM YAPI yapmadımı Bahattn ?işi oğlun Fatih verdirtmedimi bahttin?merak etme Isparta otelinide iyaş avmyide tekrar o firmaya yaptırırsın nasıl olsa .yine seninkiler kazanacak.hadi mutlu ol ısparta

çatızede

15 Ocak 2015 Perşembe 19:54

bu ınsanların derdı sadece para para gelsınde nasıl gelırse gelsın o avm nın her kösesı akıyodu onlar rezıl oduklarına üzülüyolar sadece herkes cok korktu yazık degılmı onkadar ınsana ya haftasonu olsaydı o kalbalıkta kucuk cocuklar olcaktı dahakötu olabılırmı bunada sukur tabı olcakla ölcegın önune gecılmez ama eşeğini sağlam kazıga bağla dıye bosuna dememışler hıc onlem alınmadı su sızdıran yerler halada akmakta tadılt yok ****ara yıne yınebı tavan yapcaklar neyse odabı 4 sene ıdare eder herld

GAZETECİ

15 Ocak 2015 Perşembe 18:16

OLAY GÜNÜ "ÇOCUKLAR AĞIR GİRMEYİN HABERİ" DİYE UZUN SAÇLI CÜNEYT'E VE YANINDAKİLERE ADETA YALVARIYORDUNUZ :)

en akıllı

15 Ocak 2015 Perşembe 18:05

ben yokum bu yazıyı okuyan binlerce kişide ben yokum diyecek. ama bunlara sen ne cevap verecen merak ediyorum. Heee bizleri kandırırsın üstün matematiğinle anlatırsın da Yaradana nasıl anlatacan senin sorunun. Düş kardeşim milletin yakasından. Çok akıllıysan şimdi paranda var git aklını kullan. Bizim orda başkasının şeyiyle gerdeğe girilmez. Adamsan düş ne kadar adamsın dehasın bizlere bi daha göster bizde görelim. Hee Tarkan Bey sende inşallah yayınlarsın.

mh

15 Ocak 2015 Perşembe 18:00

Orada bizim canimiz yandi korku ve panik herkezde oldu boyle yorumu yakistiramadim orada bize birseyde olabilirdi ufak siyrik harici iki cocugumu dusunuyorum bize birsey olsaydi onlar ne olurdu cani yanan biziz tabi yanmayam yorum yapar

en akıllı

15 Ocak 2015 Perşembe 17:59

senden başka yönetim kur. bşk. olamayacağı, bu geri zekalı ıspartadan senden akıllısı çıkmayacağı gözümüze soka soka gösterdin ama özür dileriz biz göremedik. Ama ey başkan hep inandığını söylediğin Allah sanada soracak? diyecekki ey baattin yalvaçtaki evleri 20.000 tllik maaşınlamı aldın. Müdürlerin audilere 5000 tllik maaşlamı aldı buna nasıl müsade ettin. SDÜ de yapılan organizasyonlardan 300 er 500er bin tl paraları nasıl müdürlerinle organize ettin diye soracak sende bizi şahit gösterecen?

Ispartanın en

15 Ocak 2015 Perşembe 17:55

Bahhattin bey seni kutluyorum. Sen bu kör sağır Ispartalılara çalmayı, 2000 kişiyi dolandırmayı hatta almanyadan bile; Ispartalı esnafı hor görmeyi, aşşalamayı, yönetim kurulunda onların bilmediklerini parayı bölüşmeyi, paraleli, kurtçuluğu hatta tam Akpartiliği, nasıl rüşvet verileceğini ( nasıl alındığını daha iyi bilir) gösterdin ama biz kör Ispartalılar göremedik. Anlayamadık ta! Çünkü biz senin gibi liseyi bitirip üniversiteyi terk edemedik. Senin gibi Türkçe almanca konuşup anlatamadık.

ahmet cırak

15 Ocak 2015 Perşembe 17:07

daha ısparta otelini vebalini düşünsün

Mimar

15 Ocak 2015 Perşembe 16:25

AKP ye yanaştın olmadı.milletin parasıyla audiler aldın.20.000 tl maaş aldın doymadın.oğlun Fatih'e ıyaşın bütün projelerini kırımsız çizdirdin doymadın.üsteli yüce mevlamda uyardı seni kaza yaptın yine akıllanöadn..yeter artık düş Isparta'nın yakasından

Mt

15 Ocak 2015 Perşembe 16:24

Bahattin Senol bu Malesef utanmasa aynen basın yıktı tavana diyecek cunku tipi ve karekteri onu gösteriyor

....

15 Ocak 2015 Perşembe 16:20

Aynen özrü kabahatinden büyük.en başından yapsaydınız madem aleminyum asma tavanı.yazıklar olsun size. Bir kişinin bile canına malolsaydı bunun hesabını vebalini nasıl verecektiniz oturunda bunu düşünün siz ..

Bojuware 201

15 Ocak 2015 Perşembe 16:08

Kabahat sende iyaş AKP deseydin adeta ilahi kalkan olurladı. Yazı ve dualarında. Şükret ve sus ki paralet olma. Yağcılık ve yardakçılık sınırları yok artık.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR