20 Nisan 2024 Cumartesi

Taşeronlar 2016 yılı içinde kadroya geçecek

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz taşeron işçilere müjdeyi verdi. Yapılan yeni düzenleme ile seçim sonrası taşeron şirketlerde çalışan işçileri kamuda istihdam etmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Isparta

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, taşeron işçilere kadro ile ilgili, "Şimdi bu düzenlemenin ikincil düzenlemelerini Maliye Bakanlığımız, Çalışma Bakanlığımız ile iş birliği içerisinde yapıyor. İnşallah bunlar kısa bir süre içerisinde, bu yıl içerisinde tamamlanacak ve uygulamaya da başlamış olacağız" dedi.

2016 yılı içinde kadroya geçecekler

Bakan şunları söyledi; Bu konuda bir düzenleme yaptık zaten. Şimdi bu düzenlemenin ikincil düzenlemelerini Maliye Bakanlığımız, Çalışma Bakanlığımız ile iş birliği içerisinde yapıyorlar. İnşallah bunlar kısa bir süre içerisinde, bu yıl içerisinde tamamlanacak ve uygulamaya da başlamış olacağız. Birçok taşeron işçimize kamuda istihdam edilme imkanı doğmuş olacak. Çalışanlarımızın hakkını nasıl daha iyiye götürürüz diye çalışmalar yaptık. Bundan sonra da hep bu iyileştirme yönündeki çalışmalarımız devam edecek.

Bakanın sözünü ettiği tarih ise en geç Aralık ayı görülürken kamuda çalışan 750 bini aşkın taşeron işçi bulunuyor..

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ruhi Şahin

28 Ekim 2015 Çarşamba 12:28

Zaten hükemettesiniz, bir gecede çıkarıverin, mualefetin zaten sözü var yapıverin hadi,,,,,bu gece bile toplanıp yapabilirsiniz.....ama nerden bol çene tangır tungur...milletin oyunu alasıya kadar.

mmmm

26 Ekim 2015 Pazartesi 15:03

daha önceki yıllarda olmadı da şimdi mi olacak. önceden yapsaydınız da biz de sıkıntı yaşamasaydık.

seferi

23 Ekim 2015 Cuma 16:50

sizin habercilikle hiç mi hiç alakanız yok ya.haberin başlıgına bak ne anlıyorsun.haberi oku alakasız haber.hani nerede kaç kişi hangi kurumlardan alınacak ben anlayamadım.isterseniz sizde okuyunda bana anlatın olmazmı.köylü memet aga bile sizden daha iyi haber yapar ya

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR