25 Nisan 2024 Perşembe

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO YOLU AÇILIYOR

Taşerona Kadro Yolu Açılıyor! Taşerona İkinci Torba Müjdesi Çelik'ten Açıklama

Isparta

Taşeron işçilere kadro yolunu açacak olan İkinci torba yasa yakın zamanda meclise gelmeye hazırlanıyor. Hem genel seçim hemde Başkanlık oylamasını yapılacağı önümüzdeki günlerde ikinci torba yasa mevcut hükümetin en önemli kozlarından biri olacak. 17 Ekim 2014 tarihinde TBMM'ye gelmesi beklenen fakat 2015 seçim öncesine bırakılan İkinci torba yasada taşeron işçilerin bir bölümüne kadro verilmesi ön görülüyor.

Taşeron işçilere kadro verilecek mi? Taşeron işçiler uzun zamandır kadro bekliyorlar. Taşeron işçilerin kadro belirsizliği devam ederken ikinci torba yasanın yeniden meclis gündemine taşınması bekleniyor. Taşeron işçiler kadro yolunun açılacağı yönünde pek çok iddia gündemde. 2015 genel seçimlerinden önce taşeron işçilerin bir kısmına kadro imkânı tanınacak.

 Sayıları 1 milyonu bulan taşeron işçiler 5 yıldan bu yana kadro umudu ile yanıp tutuşuyorlar.Taşeron işçilere kadro verilmesi konusu hükümetin gündemine girdi. 2015 genel seçimi ve Başkanlık oylaması öncesinde büyük bir oy potansiyeline sahip olan taşeron işçiler kadro verilme konusu gündeme gelecek. Taşeron işçilerin hepsine kadro verilemeyecek fakat belli bir kısmına kadro verilmesi gündeme geldi.

Taşeron işçiler kadro verilmesi konusu bugünlerde hükümetin masasına gelmeye hazırlanıyor. 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler öncesinde büyük bir oy potansiyeline sahip olan taşeron işçilere kadro verilmesi gündeme gelecek. 2014 yılında hazırlanan fakat Meclis gündemine getirilmeyen İkinci Torba yasada taşeron işçilere ve emeklilikte yaşa takılanlara yeni imkânlar sunulacak. Uzun zamandır kadro bekleyen taşeron işçilerin hepsi kadroya alınmayacak fakat belli bir kısmı kadroya alınacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği'ne (BESOB) bağlı oda başkanları ve Kapalı Çarşı'daki Alt Çarşı'daki esnafı ziyaret etti. Bakan Faruk Çelik, burada taşeron işçi" taşeron işçi konusunda açıklamalarda bulundu. Taşeron işçiler konusunda pek çok düzenlemenin Meclis'ten geçtiğini belirten Çelik,"Hangi işler asıl, hangi işler alt işveren işidir?" konusunda ise sendikalardan görüş alınacağını belirtti.

TAŞERON İŞÇİLERİN SIKINTILARINI BİTİRİYORUZ"

Bakan Çelik, bir soru üzerine, "taşeron" diye bir kavramın yaygınlaştırıldığını, aslında "alt işveren" ifadesinin daha uygun olduğunu ifade ederek, bu konuyla ilgili çok önemli bir düzenlemenin Meclis'ten geçtiğini belirtti.

Bunların gözardı edildiğini anlatan Çelik, "(Taşeron)diye ifade ettiğiniz işçilerimize bir kere 3 yıllık sözleşme yapma imkânı getirdik. Yani 11,5 ay çalışan işçiler şimdi, en az 3 yıl çalışacaklar. 3 yıllık bir iş güvencesi geldi. Yıllık izin hakları yoktu, yıllık 15 gün izin hakkını elde ettiler. Kıdem tazminat hakları yoktu, şimdi kamunun güvencesinde kıdem tazminat hakları onlara verildi. Örgütlenme hakları yoktu, şimdi sendikalı oldular, toplu sözleşme haklarını elde ettiler. Diğer işçilerin elde ettiği haklar ne ise bunların tamamı alt işveren işçisine de verildi. Şu anda bu yönüyle bir problem yok" değerlendirmesinde bulundu.

TAŞERON İŞÇİLER KONUSUNDA SENDİKALARDAN FİKİR ALACAĞIZ"

"O çıkmadı henüz, o çıktığı an bundan sonra yardımcı işlerle asıl işler birbirine karışmayacak. Onun çıkışı için şu anda sosyal taraflarla, sendikalarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz, böylece geleceğe dönük taşeronla ilgili sıkıntıların tümünü bitirmiş oluyoruz. Diyeceğiz ki burada çalışanlar asıl işçidir, şurada temizlik, güvenlik, yemek işini yapanlar mesela bunlar yardımcı işlerdir ama diğer işler ise asıl iştir diye bu Bakanlar Kurulu kararından sonra netleşmiş olacak ve bu kargaşa tümden bitmiş olacak. Onun için şu andaki çalışmamız Bakanlar Kurulu kararı üzerindedir. Gelecek hafta salı veya çarşamba günü sendikalarımıza bu yardımcı işlerin belirlenmesiyle ilgili görüş almamız gerekiyor, o yazıları gönderiyoruz. 'Hangi işler yardımcı iştir,siz bize gönderin' diye talepte bulunacağız. Onlardan geldikten sonra biz de Bakanlar Kuruluna sunmuş olacağız."

Kamuda çalışan taşeron işçiler, "kıdem tazminatı"alacak

Yüz binlerce işçiyi ilgilendiren kıdem tazminatı düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, kamuda çalışan taşeron işçilerin kıdem tazminatı, doğrudan işçinin banka hesabına yatırılacak. Ödemede işçinin sonaldığı ücret, asgari ücret artış oranları dikkate alınarak güncellenecek.

Kıdem tazminatı ödenmesi talebinde bulunan işçiler ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, banka hesap bilgileriyle birlikte başvuracak.Başvuru sırasında, iş sözleşmesinin hangi nedenle sona erdiğine dair alt işverenden alacağı belgeyi de sunacak. Kıdem tazminatının hesabında daha önce kıdem tazminatı ödenmiş süreler dikkate alınmayacak. Aynı kıdem süresi için bir defadan fazla kıdem tazminatı ödenmeyecek. Yönetmelik, 11 Eylül 2014 sonrasını kapsıyor.

Kamuda çalışan taşeron işçilerle ilgili atılan adımlar sonu çvermeye başladı. Bunlardan biri de tazminata hak kazananları kapsayan yönetmelik... Akşam'dan Okan Güray Bülbül bu yönetmeliğin detaylarını yazdı.

İşte o yazı;

Pazar günü yayımlanan yönetmelikle kamuda çalışan taşeron işçilerinin kıdem tazminatlarına devlet garantisi geldi. Bundan sonra kamuda çalışan işçi kıdemi için taşerona değil, doğrudan kamu kurumuna başvurabilecek.Böylelikle ortadan kaybolan taşeron şirketler veya 11 aylık yapılan sözleşmeler nedeniyle yaşanan mağduriyetler son bulacak.

KAMUDAN TALEP EDECEK

Yönetmelik hükümlerine göre aynı kamu kurumunda pek çok farklı taşeron şirkete bağlı olarak çalışmış işçiler, kıdem tazminatına hakedecek şekilde iş sözleşmeleri feshedildiğinde tazminatlarını doğrudan kamu kurumundan talep edebilecekler. 20 yıldır aynı kamu kurumuna hizmet vermekle birlikte 25 ayrı şirkete bağlı olarak çalışmış bir işçinin kıdem tazminatına esas çalışma süresi aynı kamu kurumunda çalıştığı bütün süre birlikte düşünülerek hesaplanacak. Yani işçinin kıdemi 20 yıl üzerinden değerlendirilecek ve hak kaybı yaşamasının önüne geçilecek.

EN SONA BAKILACAK

Yönetmelik uyarınca farklı kamu kurumlarında aynı taşerona bağlı olarak çalışan işçiler en son çalıştıkları taşeron şirketteki iş sözleşmeleri kıdem tazminatı alacak bir nedenle feshedildiğinde kıdem tazminatlarını çalıştıkları son kamu kurumundan talep edecekler. Bu durumdaki kişilerin kıdem tazminatına esas çalışma süresi çalıştıkları bütün kamu kurumlarındaki sürelerin tamamı olarak hesaplanacak. Yani 3 yıl STK’da, 5 yıl Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda, 2 yıl Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda çalışmış bir işçinin kıdem tazminatı 10 yıllık süre üzerinden hesaplanacak ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ödenecek. Özele geçse de alabilir Daha önce kamuda çalışan ama bağlı olduğu şirket tarafından özel sektörde çalıştırılmaya devam eden işçiler kamuda çalıştıkları süreye ilişkin kıdem tazminatlarını kamu kurumlarından alabilecekler. Örneğin 10 yılbir taşeron şirkete bağlı olarak Sağlık Bakanlığı’nda çalışan daha sonra yine aynı taşeron şirketin özel bir bankada görevlendirdiği temizlik elemanı Sağlık Bakanlığı’nda geçirdiği 10 yıllık süreye ilişkin tazminatını Sağlık Bakanlığı’ndan talep edebilecek. İşçinin kıdem tazminatı, kamu kurumunda çalıştığı en son ücret düzeyinin asgari ücretteki artışıyla güncellenmesiyle bulunacak rakam üzerinden ödenecek.

Banka hesabına yatacak

YÖNETMELİKLE gerekli belgeleri getiren taşeron işçisinin kıdem tazminatının doğrudan banka hesabına yatırılması sağlanmış oldu. Yani işçi kıdem tazminatını tek seferde alabilecek. Taşeron işçisi çalıştığı kamu kurumuna IBAN numarasının, çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarının listesinin ve taşeron şirketten iş sözleşmesinin fesih nedenini gösterir belgenin yer aldığı dilekçeyle başvuracak ve kıdem tazminatı doğrudan belirtilen IBAN numarasına yatırılacak. 11 Ağustos sonrası geçerli Yönetmelik kapsamındaki kişilerden 11 Ağustos 2014 ve sonrasında iş sözleşmeleri kıdem tazminatı hak edecek şekilde feshedilenler bu haktan yararlanarak kıdem tazminatlarını doğrudan çalışmış oldukları kamu kurumlarından talep edebilecekler. Özel sektöre de gelmeli Taşeron sorununa kamu – özel ayrımı ile yaklaşmak sorunun çözümü için yeterli değil. Diğer yandan mahkeme kararıyla elde edilmiş kadro haklarının da daha fazla zaman geçmeden uygulanması şart.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

E

13 Nisan 2016 Çarşamba 10:35

SINAVSIZ KADRO İSTİYORUZ

Durmus altlnova

04 Nisan 2016 Pazartesi 18:45

Temizlik işi yapanbutarkadaslar katroluolur

zb kolik

16 Aralık 2015 Çarşamba 11:35

Ziraat bankasinda yıllardır temizlik kolorifer kurye şoför aklınıza hangi iş geliyorsa hepsini yaptım. Ama artık şu paravan şirketlerden kurtarın bizi.

veysi

10 Aralık 2015 Perşembe 13:54

Öğretmen Evleri belli bir kanun ile oluşturulmuş dahi, biz Öğretmen Evi çalışanları kamu ile sözleşmeli olup yıllardır çalışmaktayız. Öğretmen Evi bünyesinde kadro verilemiyorsa, başka kurumlara dağıtılmak suretiyle de olsa kadroya geçirilerek,mağdur durumda bulunan ve Geleceklerinden endişe eden Çalışanlar olarak, Hükümet tarafından mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini istirham ediyoruz.Biz her Öğretmen evi personelleri kendi kurumuyla (kamu kurumu) sözleşmeli olarak çalışıyoruz. Maaşları

Abdurrahman dilek

12 Kasım 2015 Perşembe 01:26

Şeker fabrikasında garaj bölümünde soforluk yapiyorum 5 ay olacak calisali bize katro geliyor mu

veysi

31 Ekim 2015 Cumartesi 21:53

sayın devlet büyüklerim biz öğretmenler evi çalışan işçiler bu vatanın evlatları degilmiyiz öğretmenler evi göz ardı edılıyor ALLAHQ

hasan murtaza

28 Ekim 2015 Çarşamba 01:02

Ben ve arkadaslar sirket soforuyuz Dışişleri baksnliginda bu yeni düzenlenen kanuna gore bize kadro varmi yani biz şoför olarak asil ismi yapmis oluyoruz

Ayhan

16 Ekim 2015 Cuma 01:45

Biz sirket soforuyuz ama asil isi yapiyoruz sozlesmemiz bile yok bizede kadro varmi

EMRE

06 Ekim 2015 Salı 08:59

BİZE HAKKIMIZI VERMEYENE BİZDE OY VERMİYORUZ BUKADAR BASİT.. VE ARKADAŞLAR MÜMKÜN OLDUĞUNCA SESİMİZİ ÇIKARMAMIZ GEREKİYOR..AĞLAMAYANA MEME YOK BAKIN ÖĞRETMENLERE..

ALİ YALÇIN

14 Eylül 2015 Pazartesi 11:33

GERİZEKALILAR ADAMMI KANDIRIYORSUNUZ

hasan

21 Ağustos 2015 Cuma 15:58

yeni büyükşehir olan trabzon büyükşehir belediyesinin şirketinde mimar olarak çalışmaktayım. belediyenin projelerini hazırlama, ihale hakediş, yapı denetin görevi gibi birçok işte memurlar gibi çalışmaktayım. ancak bize verilen ücret 1900 tl. İlçwe belediyeleri sözleşmeli kadroya geçiriyor. bizim başkan uyuyor.

celal er

14 Ağustos 2015 Cuma 13:32

sayın başbakanımız eger bizimgi teşeronda çalışan işçilere kadro verirse ölünceyerek ona dua ederim ve herzaman oyumu ona veririm her ayın 30 zunda hesap kesiliyo 20 sinde alıyom şimdi önümüzde seçim var eger başbakanımız herkezi taşerondan kurtarıp kadro verirse tüm taşeron işçiler oyunu ailesiyle beraber ona verir sayın başbakanım bize sahip çıkın .....?

taşeronluk kalksın

30 Temmuz 2015 Perşembe 09:14

veriliyosa hepsine verilsin temizlik işi yapan da kuruma çalışıyo masa başında asıl işi yapanda temizlerken kurum dışımı çalışıyoki bu insanlar ne saçma

esma

04 Temmuz 2015 Cumartesi 13:37

şirketin kendi elemanları alır 5 bin mühendisler 10 20 bin hiç şaşırmayın şirket veriyor devletten misliyle alıyor taşerona verdği pay %2 %3 %5 kedni elemanları en iyi evlerde dha geçen mühendise tututuk merkezde duplex ev 30 bin tl sıfır lüx eşya faturaları şirkete şirket devlete o gideri bu gideri gösteriyo adam bide gider istedği saatte işe taşeronlarıa emir verir gelir aracı firmaya gerek yok iş kime veriliyosa o ypsın biri kadrolu daha fazla alır diğri taşeron dha az devletimz çok zengin

esma

04 Temmuz 2015 Cumartesi 13:21

bende taşeron bi firmadayım üst iş veren çalışanları yatıyor taşeron işcileri çalıştırıyorlar halbu ki kaldıkları evler bindikleri cipler araba değil cipler elektrik doğalgaz su bütün faturaları biz ödüyoruz şirkete gönderiyoruz şirket devletten alıp besleniyo taşeron çalışanlar aldıkları asgari ücret elektiriği kirada olanlar kirasını bütün faturalrı kendileri ödüyor taşeronluk kalksın devlet bütçesine zarar iş veren aldıysa işi kndsi ihtiyacı oldğu kadar harcama yapsn devlettende hakkını alsn

Ozkan Gülşen

31 Mayıs 2015 Pazar 16:02

Kadro vereceksen hepsinne vereceksin birini baktirip birini güldurmuceksin okadar

batuhan özün

02 Haziran 2015 Salı 11:14

ne zaman kadro belli olacak

esra sezgin

30 Mayıs 2015 Cumartesi 15:41

Eşim 10senedir taşeron çalışanı, her seçimden önce bır kadro lafı ortaya atılıyor, agzimiza bır parmak bal çalıyor sonra da kadro yok hak yok yeter bu ne yaa sadece hakkimiza düşeni istiyoruz. Gerçekten oy yok yokyok

ravzaese

26 Mayıs 2015 Salı 16:08

Konyada belediye soforlugu yapiyorum ama nasilsa 3 cesit sofor var 1 belediye 2 mutait 3 ise sirketet elemani diye geciyor hepimiz ayni isiyapiyoruz fakat maas olarak en azbiz aliyoruz her birimizinarasinda 500 tl fark var bu nasil adalet bu nasil is ne sndikamiz var nede guvencemiz simdi soruyorum kadroooo verecegiz diyorsunuz hangimiz alacagiz.sayin basbakanimiz 3 sinif soforleride unutmayin.cunku biz ne taseronuz nede mutait elemani hepimiz ayni isi yapiyoruz cunku

serdarulu

22 Haziran 2015 Pazartesi 14:21

Sayın ravzaese, probleminizin hukuki çözümü için 0224-2728888 numaraları telefondan bana ulaşabilirseniz, size yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.

mehmet

22 Mayıs 2015 Cuma 14:50

taşerona HAYIR köleliğe HAYIR İnsanca yaşamak için

umut

22 Mayıs 2015 Cuma 13:10

insanları kandırmada üzerinize yok tabi 940 tl ye köle bulmak ta kolay bu devirde sarayda köprüde yolda yaparsınız biz konuşuruz AKP YAPAR

BELEDIYECI

07 Mayıs 2015 Perşembe 03:22

100 BINLERCE OYU YOK SAYDINIZ 6 BIN OYA RAZI OLDUNUZ

ökkeş

05 Mayıs 2015 Salı 14:02

cevre ve sehircilik il müdürlügünde soförüm seçimden önce kadro gelirse oyları alır yok kadro gelmesse oy moy alamaz.ona göre

mustafa

01 Mayıs 2015 Cuma 16:26

Ortada ne KHK ne bakanlar kurulu kararı ne resmi Gazete yayını yok sadece kadroya alcez var ne zaman odan elli değil seçim den sonra sanırım

ask.ücretli

01 Mayıs 2015 Cuma 15:39

arkadaşlar 15 tane oyum var 10 yıl boyunca akp ye verdik boşu boşuna hiç birşey yapmadı asgari ücretliler için şimdi oylarımı satıyorum hangi parti olursa olsun isterse kominist partisi olsun BİLGİLERİNE DUYRULUR

cüneyt

25 Nisan 2015 Cumartesi 13:24

SEÇİMDEN ÖNCE KADRO GELİRSE BÜTÜN AİLEMİN OYUNU ALIR. YOK GELMEDİMİ KENDİ BİLİR BEN 900 TL DEN OLURUM O SARAYINDAN GEMİSİNDEN OLUR. KİMİN KAYBI BÜYÜK ONU SONRA GÖRECEZ.

ÖZCAN BAL

23 Nisan 2015 Perşembe 04:59

BİRİNE YAZ BİRİNE KİŞ OLMAZAYRİMCİLİK HİÇ OLMAZALLHİN GÜCÜNE GİDRR BAKANİM HER ŞEYİ BİR KENARA ATALİMEN AZİNDAN MAAŞLARA İLEŞME GELSE SAYGİLLARİMLA

sebahattin omak

21 Nisan 2015 Salı 23:04

9 yidr sincan devlet hsst temizlik prsl olarak calismaktayim lise mezunuyum halkla iliskiler sertifikam vsr bilgisayar kullanici sertifikam var hasta kayit kabul sertifiksm var beyinden ameliyatliyim agir islerde calisamsz heyet raporum var astane

taseronda ezilen dozer+exkavator.loder. operatoru

17 Nisan 2015 Cuma 23:50

Olsun bakan bey olsun dedik ama 6 hazirana kadar dedik seçimden önce kadro yoksa bende akp icin 2020 de oyumu kullanirim sıkıntı yok biz seçtik adam sandık biz seçtik siz ezdiniz şimdi uyandık 7 haziran sizin için geç olmasın dikkat edin il özel idaresi operatörü saygilar

evet mi ? hayır mı ?

17 Nisan 2015 Cuma 02:29

SAYIN AKP BAŞKANLARI SİZE SESLENİYORUZ KADRO İSTİYORUZ NEDEN CEVAP YAZMA GEREĞİ DUYMUYORSUNUZ BİZE DE KULAK VERİN ARTIK BU SON ŞANSINIZ SİZE OY KALMAYACAK BU GİDİŞ LE CEVAP VERİNNNNNN BİZE TAŞERON OLMAK İSTEMİYORUZ YETER YİYECEK EKMEK BULAMAYACAĞIZ AMA BİZ ALIŞKINIZ SİZ KENDİNİZİ DÜŞÜNÜNNNN SİZ HİÇ AÇ KALMADINIZ BU NEDENLE YAPAMAZSINIZ KADROOOOOOO İSTİYORUZ

çiğdem

17 Nisan 2015 Cuma 02:25

arkadaşlar doğru şeyler yazmış alamayacaksın oy falan kadroyu ver oyu al sayın başkan

güvenlik

12 Nisan 2015 Pazar 12:19

Sizler bugüne kadar hep bana dediniz bundan sonra sizlere yok bizlere gelmezse

TAŞERON

30 Mart 2015 Pazartesi 15:39

TAŞERON İŞÇİLERİ OLARAK DÖNERSERMAYE EŞİT ŞİKİLDE VERİLSİN KADROLU ÇALIŞANLAR DÖNERSERMAYEYİ NEYE GÖRE ALIYOR TAŞERON İŞÇİLERİ NEDEN FAYDALANMIYOR ADALETSİZLİK BU ASGARİ ÜCRET YETMİYOR DÖNERSERMAYE VERİNİZDE ÇOCUKLARIN İHTİYAÇLARINI KARŞILAYALIM BAKANIN BU KONUDA ÇALIŞMA YAPMASINI TAŞERON İŞÇİLERİ OLARAK RİCA EDİYORUZ TAŞERON DEVRİ TARİHE GÖMÜLSÜN BİZLER MAGDURUZ SİZLER BİZLERİN İSTEKLERİNİ YERİNE GETİRİNİZ KADRO VERİNİZ SİZLER İÇİN AKP ÇALIŞALIM CANLA BAŞLA ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

ali

26 Mart 2015 Perşembe 09:10

sayın yetkililir elinizi cebinize değil vicdanınıza koyunuz tabi varsa kamudaki vasıflı işçilere memurluk kamuda çalışan taşeron işçi kardeşlerimize de işçi kadrosul verilmesi uygun olur düzen idare açısından. işçi kardeşim yetişmiş konuya vakıf hakim ama imza yetkisi yok önü kapalı ama memur olsa yetkisi olacak kamudaki bu ayrım kanayan bir yara anlayana işine gelene tabi sandıkta görüşürüzz.

anne

25 Mart 2015 Çarşamba 22:19

Eşim itfayede taşeron 3 çocuk var geçinemiyoruz maaş 1000. TL yetmiyor kadro olsa memnun oluruz elinizi vijdanınıza koymanızı isterim

anne

25 Mart 2015 Çarşamba 22:10

Eşim itfayede taşo

murat soydan

23 Mart 2015 Pazartesi 17:47

11 yıldır üniversite hastanesinde hasta bakıcı olarak çalışıyorum ve hep aynı yalan dolan üç kağıt bu adam kadro falan vermez ylan söylüyor ve zaman kazanıyor yapacak tek şey oylarımızı başka partilere vermek yoksa bunlardan adam olmaz

ASYAM

19 Mart 2015 Perşembe 20:04

TAM 10 YILDIR KAMUDA TAŞERONUM BU YILLAR İÇERİSİNDE HİÇ BİR BİRİKİMİM OLMADI YERİMDE SAYDIM ZAR ZOR GEÇİNDİM AKP DEN VE SAYIN RECEP TAYYİP ERDOGAN DAN BU ÜLKEDEKİ GELİR ADALETSİZLİGİNİ DÜZELTECEGİNİ DÜŞÜNDÜM ÇALIŞTIGIM YERDE YAKLAŞIK 8 TANE MEMUR VAR HİÇBİRİ ELİNİ İŞE VURMUYOR İŞE GEL OTUR YAT LAKLAK ET EVE GİT SAYIN FARUK ÇELİK ASIL İŞİ YAPAN KADROYA GEÇECEK DİYOR SİZ ÖNCE ÇALIŞMADAN MAAŞ ALAN MEMUR SORUNUNU ÇÖZÜN LÜTFEN KAMUDA ÇALIŞAN TAŞERONA KADROYU VERİN ÇÜNKÜ BU ADAMLAR ASIL İŞİ YAPIYOR

orhan

09 Temmuz 2015 Perşembe 17:19

kardeşim nesaçmalıyosunuz ya kamoda taşoron çalışanları ne ayaksınız yabelediyede temizlik çöp yolsüpürenler özel sektör oldular taşoronun taşorono oldular asıl onlar kadro olmasılazım ya onlar olmasa hertaraf çöp pis koku insanlar rahat gezemezler her acıyı onlar çekiyo katro verilecekse bunlara verilecek belediye içinde sözleşmeli taşoron lar napıyosunuz neiş yapıyosunuz yatmaktanbaşka helede yeni kadroya geçe lervarya kara yollardakiler uyanıklar haftada bir çalışır

taseron adam

12 Mart 2015 Perşembe 18:06

Arkadaşlar boşa umutlanmayın torpiliniz varsa kadro var yoksa unutun saf olmayın, çıksaydı 100 kere çıkardı1.torba 2.torba 3.torba 4.torba bunların sonu gelmez binlerce insan öldü yine çıkarmadılar hiçbir şey insan gibi yaşama hakkımızı elimizden alamaz. Hepimizin elinden alınıyor bu hakkımız ekmeğinizi elinizden alıyorlar ve vermiyorlar hakkınızı, biz taşeronlara verilen sözler tutulmadı 12 yıldır hep kaybeden sizler oldunuz kötü kullanıldık haklarımız gasp edildi verilen vaatler tutulmadı bizl

Fakiroğlu

03 Mart 2015 Salı 16:09

insanlar KPSS YE girip kamuda işçi olurken ve şu an kamudaki işçileri bile özelleştirenler taşeron işçilere kadro verecek çok zor çok. Hayalden başka bir şey değil. Mantıklı olalım çoğumuz torpille taşeron işçi olduk. Çoğumuzun mesleği bile yok. En iyisi KPSS ye HAZIRLANIP KAMUYA GİRMEK tabi birazda tahsiliniz varsa.

bilal

01 Mart 2015 Pazar 00:40

Valla secimler yaklaşıyor mahkemelik olanlara bari gerin bişeyler aksi halde degil 400 150 vekile olasamassiniz Bilginize

öZEL GÜVENLİK

27 Şubat 2015 Cuma 23:17

Allahdan korkun bir gecede milletvekilleri maaşlarına gelen zam neden 12 yılda taşerona gelmez??aynı işi yapıyoruz kadrolu güvenlik 3000 tl Biz 1000 tl daha fazla çalışıyoruz servis yok yemek yok tazminat yok.ALLAH BUNUN HESABINI YAVRULARIMIZIN HAKKINI SİZ ZALİMLERDEN SORSUN.kira veremiyoruz.bekar arkadaşlarımız evlenemiyor.YAŞASIN ZALİMLER İÇİN CEHENNEM.

Tds

26 Şubat 2015 Perşembe 16:23

Arkadaşlar keşke hiç taşeron diye bir şey olmazsa ama maalesef var hükümet daha 100 kişiye kadro vermiyor 1000 kişiye verirmi zaten taşeron hemşire Tıbbi sekreter Röntgen teknisyeni almaları büyük hataydı inşallah bu YIL düzeltecekler kadrolu Tıbbi sekreter taşeron tıbbi sekreter ayrımı kalkacak

ada başkaya

26 Şubat 2015 Perşembe 15:11

bitsin bu çile temizlik nasıl asıl iş olmuyor biz devletin işi değilde nereyi temizliyoruz kadro yoksa oyda yok yalanlarınıza kanmıyoruz birkişi değil oy kayıbınız bir kişi değil bütün taşörenlerin ailesiyle birlikte artık köleliğison verin

şükran eskiçırak

25 Mayıs 2015 Pazartesi 14:04

ben okulda 4 yıldir çalişmaktayim kadrolular iş yapmadigi halde maaşlari yüksek biz ise askari uçrete talim vede 3 aydabir gidi çikti yapiliyor bizde insaniz ayni işi yaptigimiz halde maaşimiz duşuk bizde devemli çalişmak istiyoruz 2 çocuk bakiyorum eşim yok zar zor geçiniyorum bizede açiyin bizide duyun

taşeron

26 Şubat 2015 Perşembe 13:37

asıl işi ne bunun ben 10 yıldan beri çalışıyorum süreklide bu iş yapılacak yani işi ucuza kapatma yolumu bu 4c bari verin yav aradaki şirketlermi ağır basıyor acaba ben anlamadım gitti devletin kapısında çalışan adam mağdur ediliyor piyasadan haberi yok demekki bu ücretleri bize reva görenlerin artık yeter bizde çoluk çocuğumuzla azda olsa rahat etmek istiyoruz böyle uçurumun kenarında yaşamaktan bıktık

kadroya karşı oy

21 Mart 2015 Cumartesi 21:19

gecen secim gibi olmuyacak ya kadro verecekler yada oy yok ikdidara

ibrahim altınbay

26 Şubat 2015 Perşembe 12:41

siz bizden ne yüzle oy istiyorsunuz anlamadım anlam veremiyorum ama dedimya birgün bizim ayahımıza düşe cek tiniz vede düşdünüz size bizi kadroya almadan muvaza kararlı olanları almazsanız size oymoy yok seçimden sonra yapacaz dersweniz yemezler

GBSCDD

26 Şubat 2015 Perşembe 11:29

VER KADROYU KURTUL

yorumsuz

06 Mayıs 2015 Çarşamba 21:06

ben hiç ihtimal vermiyorum ama şu var devlet dairesinde çalışmak çok zor hele operatörlük yapıyrsan çok zor ama kadroda hakkımz 30 günlük işi 13 günde yapyurm kadro hakkımdır hellaldir

bitlis

26 Şubat 2015 Perşembe 11:25

VER KADROYU AL 500 MİLLET VEKKİLİ

akıf

26 Şubat 2015 Perşembe 11:01

uzayda savaş var deseler inanırım ama akp kadro verdi deselerde ınanmam ...

azat

26 Şubat 2015 Perşembe 10:45

biz türkiyedeki bütün taşeron işçileri bir iletişim aracılığıylan seçimlerden önce bir yerde toplanıp toplu bir kararlan bu sçimin öüne gecip istreklerimizi yerine getire biliriz bütün taşeron işçilerine bu konuda sesleniyorum

AÇIK Senet İmzalattırdılar

26 Şubat 2015 Perşembe 09:29

Şimdi Ben Burdan Yetkililere Soruyorum,ANKARA nın Göbeğinde Biz Taseron İşçilere Yapılan Adalet Dogrumudur,Bunları Neden Bizlere Sahip Çıkılmıyor,Şirket Sahipleri İstedikleri Gibi haraket Edebiliyorlar.Ama Siz Devlet Büyüklerimiz Diyorsunuzki 1 Senede Çalışsanız Tazminatınızı Alıcaksınız ! Biz Bu Durumdayken Nasıl Alacağız Sizlere Soruyorum. Bu Konu İle İlgilenirseniz Sevinirim Sayın Bakanım Faruk Çelik...

AÇIK Senet İmzalattırdılar

26 Şubat 2015 Perşembe 09:24

Öncelikle Şunu Belirteyim.Ben Bir Kamu Kurumunda Çalışan Özel güvenlik Görevlisiyim.Benim İlk Şirketim ile 3 Yıl Çalıştıktan Sonra,Tekrardan Bir Şirketle 3 Yıl İçin Çalışma Sözleşmesi yapmaya ANKARA ya Gittik, Bir Kaç Kamuda Çalışan Güvenlikçi Arkadasımla,Bizler 3 Yıllık Çalışma Sözleşmesi İmzalamayı Beklerken Bizlerin Önlerine Açık ( SENET ) Koyup İmzalattırdırlar,Bizlerde Sorma Gereği Duyduk Neden Bizlere AÇIK SENET imzalattırıyorsunuz,Meğersem Tazminat Davası (Hakkı) Açıp Alamasınlar Diye.

Güvenlik tesaron

26 Şubat 2015 Perşembe 02:21

Kadroo varsa oy var kadro yoksa akp oy da yok bunu herkes bilsin tesarlar bibirinize destek olun

mehmet

26 Şubat 2015 Perşembe 01:54

akp bu sefer bizi kandıramayacaksın bu sefer size oy yok siz akpnin sözcüleri kıvıra kıvıra dansöz olmuşsunuz yeter be söz hakkın adaletin olsun yargı kabul ediyor siz kabul etmiyorsunuz adaletsiz parti akp

özel güvenlik

26 Şubat 2015 Perşembe 01:19

Müzede 8 yıldır özel güvenlik olarak çalışıyorum.maaşlarımızı gününde alamadık.mesailerimizi alamadık eşşek olduk bindiler sırtımızdan inmediler 657 bağlı bekçiler ayda 160 saat çalıştı biz 207 onlar 2800 maaş aldı biz 1000 onlar her hakka kavuştu biz üçün birini aldık.aynı işi yapıyoruz ama bakan beyimiz güvenliği ayırıyor.bu dünyanın öteside var zerre kadar hakkımı helal etmiyorum zehir zıkkım olsun.3 yıllık sözleşme dediler 10 aylık yaptılar.ver kadroyu al oyu yoksa kadro babayı alırsın oyu.

memiş

26 Şubat 2015 Perşembe 01:57

kamuda köle değil eşit olmak istiyoruz bunu sayanlar oy alamayacak bu sefer

taşeron

26 Şubat 2015 Perşembe 00:08

Akp hükümet inin hep bizi oyalıyolar arkadaşlar bizde bu seçim de onları oyalıyalım bu dönemde başka partiyi destekliyelim yeter ya hep veriyoruz elimiz boş 15 senedir ALLAH tan korkun ya yeter işallah son aylarınız işallah işallah

van

25 Şubat 2015 Çarşamba 23:09

arkadaşalardaha önce doktorun yanında sekreterlik yapan hemşire yada sağlık memuru idi. temizlik ve güvenlik kadroluydu bu zaten asıl işi yaptığının kanıtı değilmi birlik

ırgat

02 Nisan 2015 Perşembe 15:28

ben inanmıyorum ama hayırlısı

taşeron taşeron

25 Şubat 2015 Çarşamba 22:49

bazı arkadaşlar halen akp yalakalığı yapıyor.bunu unutmayın yalakalıp yapması geren siyasi partiler bizler deiğiliz çünkü biz 2 milyon seçmeniz ailemiz ile birlikte siyasi partilere yalakalık etmeyin bırakın onlar yalakalık yapsınlar bize biz büyük bir aileyiz taşeron olarak hepbirlik olalım yanımızda olanın yanında olalım van

baran

25 Şubat 2015 Çarşamba 22:45

arkadaşlar artık uyanın işçi sendikalırı kadro almamızı istemez sakın sendikalara kanmayın onlarada akp yalakaları hangi sendika gerçek anlamı ile bu güne kadar mücadele etti taşeron kadro alsın diye van

baran

25 Şubat 2015 Çarşamba 22:43

kendi kurumunda bulunan taşeron elemanında isim soyisim ve imza alsın kadro istiyoruz diye ya kendiniz yollayın yada bana ulaştırın ben gerekli yerlere yollayım van

itfaiyeci

25 Şubat 2015 Çarşamba 22:32

arkadaşlar taşerona kadro var mı yok mu baka baka gınagı basti valla bende büyükşehir belediyesi itfaiyede taşeron olarak çalışıyorum.bizim haklarımız sizinkinden iyi ama kadro olsa daha iyi olur.bize maaş 2200 tl veriyorlar,sizinkiler kaç para.kadro karşılıgı akp ye oy verelim.örgütlensin artık taşeron

Alper A

25 Şubat 2015 Çarşamba 21:36

Ben belediyede çalışmakda olan bi teşeron işçiyim mesleğim ŞÖFÖR lük kamuda çalışan kadrolu işçiden fazla şöför lük yapmakdayım saat kavramı olmaksızın çalışıyorum artık bende diyer taşeron arkadaşlarımda özlük haklarımızı yanı kısaca (KADRO) almak istiyoruz ben maaş olarak 1000 tl alırken diyer kadrolu şöför 2,870 tl almakda hak buysa eyer dilerim allahdan hakımızı kimselere yedirmesin YAŞASIN BİRLİK BERABERLİK seviglerle arkadaşlarım TaşeroN.

özcan göker

25 Şubat 2015 Çarşamba 21:04

hiçbi taşeron işçiarkadaşım akp oy vermeyelim kesinlikle 2011 den bu yana oyalıyolar sayemizde yuzde 50 oy al seçimden sonrada unut yok öyle

gökhan yaman

25 Şubat 2015 Çarşamba 20:56

belediye hizmet alım işçisi olarak çalışmaktayım yani taşeron tabi adıyla kadrolu işçilerin aynı işi yapmamıza rağmen neden bizden 3 kat fazla maaş alıyorlar askeri ücret maasın 3 de 1 i kiraya veriyorum ne yapmam gerek ?

taseron

25 Şubat 2015 Çarşamba 20:37

Ben taseron iscisiyim sendika falan gormedik ALLAH var yukarda bu kadar yalan olmaz

Ender Bıçakçı

25 Şubat 2015 Çarşamba 20:14

Seçim yaklaşıyor oyalama taktikleri yine başladı hayırlı olsunnnnnnnnnnnn...

taserona kadro yoksa oy da yok

25 Şubat 2015 Çarşamba 19:48

Taşeron isciler seçimden önce kadro istiyoruz secimden önce kadro verilmezse oy vermicez akp artik uyandik bu seçimde kesin olarak kararliyiz taşeron isciler aileleri secimden önce kadro verilmezse oy da vermicez kesin karaliyiz bu seçim öncesi oldu oldu olmadi daha da olmaz taşeron işçilerin sayisi aileleri mizle 4-5 milyon paya oy potansiyeli miz var ver kadroyu al oyu

taşeron

26 Şubat 2015 Perşembe 17:47

Yapmayın artık.delikanlı olun biraz.oda yoksa bırakın bu işleri bilen gelsin.laf kalabalığı yapmayın bu millete...

Güvenlik

25 Şubat 2015 Çarşamba 19:31

Asıl iş verenin işini yapıyorum, kadrolu guvenlikler oturdukları yerden para kazanıyorlar ve butun işi biz yapıyoruz allahdan korkun beeeeeeeee. Adamlar 3600 maas alıyorlar bizim aldıgımız 1500 servis yok yemek yok , aynı işi yapıyoruzzzzz psikolojim bozuldu artıkkk adam olmayanlar bild adam olmuşşşşşşşş

taseron Ali

25 Şubat 2015 Çarşamba 19:07

5 yildir ayni yazılar sadece tarih değişiyor. Tazminatmi yine bir yöntem bulur isveren ve alır tazminatimizi bos hepsi bos kadro olmadığı surece surunmeye devam eeee adalet ve kalkınma partisi ama kime ......

taşeron itfaiyeci

25 Şubat 2015 Çarşamba 18:40

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE HİZMET ALIMI İTFAİYE PERSONELİYİM.KADROLU İŞÇİ VE MEMURLA AYNI İŞİ YAPIYORUM.BENİMDE ONLARIN DA ÖLÜM RİSKİ VAR.MALESEF BEN YARDIMCI HİZMET PERSONELİ DİYE GEÇİYORUM ONLAR ESAS PERSONEL.DİĞER PERSONELLE ARAMDA 1500 TL BİR MAAŞ FARKI VAR.YEMEK VE YOL PARASI ALMIYORUZ.BİZLERİNDE GEÇİNDİRMEK ZORUNDA OLDUĞU AİLESİ VAR.ALLAH RIZASI İÇİN ŞU AYRIMI KALDIRIN ARTIK.

sadik

25 Şubat 2015 Çarşamba 18:22

Yorulduk bittik tasaron sistemden bicagin dayanacagi yer kalmadi adaletsizlik.ezilme haksizlik..bir umudumuz secim kaldi bu secimdede verilmezse siz bakin bizim aglayislarimiza.

yunuz

26 Şubat 2015 Perşembe 12:52

kamuda gelın bakın bütün memurların yatıyor bılıyormusun caycılar onlardan cay taşımaktan bıkmışlar akşama kadar odalarından taolanıp saatlerce nasıl zayıflalım konuşmalar sohbetler var allah için buna bır care taşören kardeşlerımızı görüyorum cok zülüyorum adamlar caylar gelsın sular gelsın kef yapıyorlar ayıpdır nasıl bır hükümetsınız adamlar 10 yıldır devlet kamusunda calışıyor kımse karışmıyor tahin yok kef yapıyor sinama izlıyor dızı izlıyorlar özelılkle beyanlar yterrrrrrrrrrrrrrrrr bır careeeeeeeeeee zayıflama merzi kurmuşlar taşörenler bunları için calıştıyorsunuzadamları gördügümde m****sız yorgun bu müslümanlık mı ak partı nerdesın

israfil

26 Şubat 2015 Perşembe 12:43

artık inanmıyorum bu ak partıya bızlerı kandırdı ben 9 senedir taşören calışıyorum kadro alamıyorum dün işe başlayan kadro verıyorlar bu nasıl bır insalıkbütün millet vekilleri kuyrukta kendi adamlarını alıyorlar fakiri kım düşüniyor sizler müslümanmısınız bu bır el attın lütfen haksızlık yapmayın bu şekilde artık kımse oy vermıyor haberınız olsun

Hüseyin taşeron

25 Şubat 2015 Çarşamba 17:55

Allah rızası için bu adaletsizliğe bir son verin. Öbür tarafta bunun cezası çok ağır olur. Bu dünyada kendinizi affettirin.

ac taseron

25 Şubat 2015 Çarşamba 17:36

Belediye iscisiyim yanimdaki arkadasimla ayni isi yapiyorum ayni anda ise geliyorum aynı anda paydos ediyorum. Aramızda ki tek fark ben 980 tl aliyorum o ise 2000 tl maas ikramiye cocuk parasi mesai vs o arkadasimi yadirgamiyorum ama bu sisteme cok kızıyorum .500 tl kiram var artik geri kalani faruk amcam hesaplasin bitirin bu adaletsizligi bitirin

hasan

25 Şubat 2015 Çarşamba 17:23

sayın bakanım sen herzaman taş örene kadro dedin bizileri inadırdın ama bu saten sonra sizlere inanmıyoruz bir laz var maymun gözünü açtı sizlere oy yuk bunu undun hacılar kasabası beldiyesi

vicdanın sesini dinle

25 Şubat 2015 Çarşamba 16:40

cenabı Allahtan damı korkmuyorsunuz biraz olsun vicdanınızın sesini dinleyin taşeron da insan değilmi size soruyorumyıllar öncesinin modern köleleri olarak kullanıyorsunuzhiç mi Allah korkusu yokALLAH SİZİ ISLAH ETSİN

onur doğangil

25 Şubat 2015 Çarşamba 17:35

kamuya kadro vermeyen devlete oy yok arkadaşlarrrr

TASERON

25 Şubat 2015 Çarşamba 16:33

3 OYUM VAR KADRO VARSA OYDA YOKSADA OYDA YOK BEKLIYORUM BAKICAZ.ARTIKKKK

ADALET

25 Şubat 2015 Çarşamba 15:31

HER SEÇİM ÖNCESİ OY TOPLAMAK İÇİN TAŞERON İŞÇİLERİ YANİ BİZLERİ ÖNE SÜRÜYORLAR. AMA HER SEÇİM SONRASI Bİ ŞEKİLDE ÜSTÜ ÖRTÜLÜYOR. ARTIK BU SON OLSUN LÜTFEN BU KEZ ALSINLAR GERÇEKTEN TAŞERON FİRMADAN ÇALIŞANLAR ÇOK EZİLİYOR HER YÖNDEN BEN MEMURLARLA ÇALIŞIYORUM AMA ONLARDAN FAZLA İŞ YAPIYORUM VE YAPTIKÇA ÜSTÜME DAHA ÇOK İŞ YÜKÜ GELİYOR AMA ONLARIN YARISI KADAR BİLE MAAŞ ALAMIYORUZ.ÜSTLERİNLE KONUŞUYORSUN FAKAT KİMİ KİME ŞİKAYET EDİYORSUN Kİ Bİ ÇÖZÜM YOK. ARTIK BU SEFER OLSUN KADRO İSTİYORUZ. BU KEZ DE YALAN OLMASIN LÜTFEN....

babacan66

25 Şubat 2015 Çarşamba 14:55

bende bir devlet kurumunda taşeron olarak çalışmaktayım kaç yıldır her seçim öncesi siyasilerin oy toplamadaki yöntemidir taşerona kadro ama nedense kendilerine geldimi yasayı bir gecede cıkarıyorlar bize ise boş vaad den başka bişey kalmıyor eğerki seçimden önce kadro verilmezse oy falan yok artık şu asgari ücretle calısanlar ve taşeronlar gözlerini açsınlar gerçekleşmeyen vaadlere kanmasınlar

TASERON

25 Şubat 2015 Çarşamba 14:31

BÖYLE HAKSIZLK OLMAZ YA HEP YA HİÇ NE O ASIL İŞMİŞ İŞ İŞTİR VERİLECEKSE HERKEZE HERKEZİN OYU VARDIR.OYUN GECERLİ VEYA GECERSİZ DENİYORMU SANDIKTA.............

taşeron

25 Şubat 2015 Çarşamba 14:22

özel güvenlik esas iş yapandır üniversitelerde her işi yapıyoruz gece gündüz nöbetteyiz bir polisten bir askerden tek eksigimiz silahımız ve kadromuz yok güvencemiz yok özel güvenlik kadro almalı

amele

25 Şubat 2015 Çarşamba 13:39

milli egitimde YBO ,larda calişan işçileer olarak kadro istiyoruz bizim halimizi bilen birilsi yok bizede kadro verin ...

anne

25 Şubat 2015 Çarşamba 13:26

Ozellikle otizimli yavrumuz icin Taşören eşi olarak kadro bekliyoruz çocuklarımız için özellikle otizm li yavrum için göster babalin7b oylar helal olsun

ADALET

25 Şubat 2015 Çarşamba 12:25

Hastanede Çalışan Bilgi İşlem ve Steriliasyon personeli hizmet alımı taşeron olarak çalıştırılıyor ne acıdır ki bunlar devlet memurununun işinide yapıyor memur imza atıp gidiyor kimin umrunda. Bu benim işim değil diyorsun sen kimsin taşeron değilmisiniz bu işi siz yapın sizi biz işe alıyoruz. Sözleşmeni fes eder mobin uygularız deniliyor. Çoluğu çocuğunu aç kılmasın deyip içine atan taşeron çalışanların hakkını kim verecek. Gerçek şudurki açlık sınırının altında çalışan taşeron en çok çalışan gene taşeron en az maaş alan gene taşeron....====Şüpesiz Allah Eşitliği Adaleti Sever ==== Bunlara alının ak sütü gibi kadroyu hak ediyorlar korkmayın kadrolarını verin. Bu millet taşeron işçiler yüzünden çökmez. 2015 Vizyonuna yakışmıyor.

el azizli

25 Şubat 2015 Çarşamba 12:21

sayın başbakanımız memurluktan yetişmiş inşallah bizlerin derdini halleder güzel şeyler yapar hayırlı günler

Musa Oruç

25 Şubat 2015 Çarşamba 12:17

Bütün iyileştirmeler yapılırken bu milli eğitimde çalışan biz taşeron işçiler neden 9 ay çalışıp ara verdirilyor. Çalışmalar okul zili ile başlar okul zili ile biter. Yazın zil yok ama çoluğumuz çocuğumuz ekmek ister. Bunu sayın yetkililer bilir inşallah.

elazizli

25 Şubat 2015 Çarşamba 12:12

para çoksa i.m.f ye vereceğinize taserona verin herkes helal olsun diyeler ondan sonra alın oyu yoksa bizde yokuz

kamu

25 Şubat 2015 Çarşamba 12:02

açık ve net kadro yoksa oyda yok

Belediye

25 Şubat 2015 Çarşamba 12:01

12 Yıl oldu.Bu süre içerisinde taşerona bakanlık tarafından verilen sözde haklar nedir.Yıllık izin hakkı,3 yıllık sözleşme(henüz göremedik),Kıdem tazminatı.Zaten yıllardır hakkımız olan şeyi en başından beridir savunmaları gerekirken bunu bize 11 yıl sonra yeni hakmış gibi söyleyen bir bakana ne kadar güvenebiliriz.Asıl işveren alınmasın ama yıllarca yan gelip yatarken yıllarca onların işlerini biz yapmadık mı?Taşerona son verilsin.Herkes işini hakkıyla yapsın.

demir

25 Şubat 2015 Çarşamba 11:56

kadro gelirse oy da gelir kadro gelmezse yemin billah oyda yok

ptt güvenlik

25 Şubat 2015 Çarşamba 11:49

Ben ptt özel güvenlik olarak calışıyorum bu kurumda benden başka asıl güvenlik işini yapan başka kimse yok syn bakan kelime oyunu yapıyor yok asıl yok asıl olmayan iş neymiş yazıklar olsun iş üç yıl garantisi ondan sonra ne olacak iş sözleşmesinde bize senet imzalatıyorlar bunu ne yapacagız

......

25 Şubat 2015 Çarşamba 11:17

BEN HASTANEDE ÇALIŞIYORUM..SAĞLIK MESLEK LİSESİ TİBBİ SEK.ÖNLİSANSIM TİBBİ DÖKÜMANTASYON YANI SAĞLIK TEKNİKERLİĞİ.LİSANSIM SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ..BENİM GİBİ 70 BİN ATANAMAYAN ARKADAŞIM VAR.BENDE TAŞÖRENDEN 7 YILDIR ÇALIŞIYORUM..YİNE BUNUN HEMSİRESİ ..LABORATUVAR..RÖNTGENCİSİ BUNLARDA TAŞÖRENDEN ÇALIŞTIRILIYOR..FAKÜLTELERDEKİ HAMŞİRELER ASGARİ UCRETLE ÇALIŞTIRILIYOR..BUNLAR ASIL İŞİ YAPANLAR..BİZE YILLARDIR KADRO AÇILMIYOR..BİZİM İŞİMİZ TAŞÖRENLEŞTİRİLDİ.

2006'dan beri Taşeron

25 Şubat 2015 Çarşamba 11:15

Selamın aleykum sümleten her seçim öncesi olan ****lerden biri. Hala Asıl iş ayrımı yapılacakmış..! Sendikaların görüşü alınacakmış..! mış..! mış..! Taşeronluğu yasalaştıracaklar o kadar. Allah (c.c) korkusu yok bunlarda... Mahkeme kararının kadro hakkı uygulanması şart diyor. Pekiiii mahkemeye vermemiş veya veremeyen taşeron ne olacak? Bu saatten sonra mahkemeye versenizde yeni çıkan torba yasayla kadro hakkını alamıyoruz.Çünkü asıl iş ile hizmet alımı (Taşeron iş) ayrımı belli değil.Oy mu?

k kartal

25 Şubat 2015 Çarşamba 11:07

bunlar oy almak ıcın yapılan bır düzen sakın arkaslar ınanmayın bunara oy yok ben de oy attım ama bır yalancı oy almakicin calişyolar sakın atmayın bır görsünner dıbı görsüner

Stajerbeyfendi

25 Şubat 2015 Çarşamba 10:56

her seçim döneminde yapılan asılsız haberlerden birisi herkesi sandıkta akpye oy verdirip sonrasında yine unutacaklar. başkanlık sistemine geçtikten sonra hiçbiirmize ihtiyacı yok hükümetin uyandırayım istedim. ona göre sandıkta oy verin

TAŞ

25 Şubat 2015 Çarşamba 10:42

KAMUDA ASIL İŞİ KİM YAPIYOR MERAK EDİYORUZ VE BU KANUN NE ZAMAN ÇIKACAK VERİ KAYIT ASIL İŞMİ BİLEN VARMI

Nurhan

25 Şubat 2015 Çarşamba 12:10

Veri giriş Asıl iştir.(üstteki yazıda yardımcı işler Güvenlik,Yemekhane,Temizlik olarak belirtilmiştir.)

TAŞERONA-KADRO

25 Şubat 2015 Çarşamba 10:38

TAŞERON IŞÇILER SECIMDEN ÖNCE HUKUMETTEN KADRO ISTIYORUZ SECIMDEN ÖNCE VER KADROMUZU SECIMDE AL OYUMUZU SECIMDEN ÖNCE KADROMUZ VERLIRSE OY VERIRIZ VERILMEZSE OY VERMICEZ TASERON ISCILERIN SAYISI AILELERIMIZLE COK FAZLA OY POTANSIYELINE SAHİP BU IS SECIMDEN SONRAYA KALIRSA OY VERMEYIZ SECIMDEN ÖNCE VER KADROYU AL OYUMUZU O ZAMAN 400 VEKILDE CIKARIRSINIZ YENI ANAYASA DA YAPARSINIZ YETER KI SECIMDEN ÖNCE TASERON IŞÇILERI KADROYA ALIN IYI BIR SEÇİM YATIRIMI TASERON IŞÇILER KADROYA ALMAK

kölelik

25 Şubat 2015 Çarşamba 10:25

SİVAS NUMUNE HAS.TEMİZLİK PERSONELİ OLARAK ÇALIŞIYORUM PANSUMAN,HASTA TASIMA,EVRAK İŞLERİ,HASTA BAKIMI,YAPIYORUM 11YILDIR ÇALIŞIYORUM 4 YILDIR TEMİZLİK YAPMIYORUM AMA TEMİZLİK PERSONELİYİM HANİ SENİN ADALETİN NERDE

taşeron

25 Şubat 2015 Çarşamba 10:06

ne yani birine yedirecen birine baktıracan kadro verdiğin ev çoluk çocuk geçindiriyorda öbürleri samanlıkmı geçindiriyor biz bu memleketin evlatları değilmiyiz

Ayrım yapmayın

25 Şubat 2015 Çarşamba 09:40

Özel güvenlikler ve temizlikçiler asıl işi yapan geçmiyormuş.Bunların yaptığı iş değil mi! böyle ayrım yaparsanız hak geçer. o zaman asıl işi yapan güvenlik işini de temizlik işini de yapsın olur mu! utanın ayıp!

taşaron

25 Şubat 2015 Çarşamba 09:03

taşaron arkadaşlar böyle konuşuyorsunuz yine oylarınızı veriyorsunuz hiç olmazsa konuşmayında oylarınızı verin

Taşeron Öğretmen

25 Şubat 2015 Çarşamba 09:01

ARKADAŞLAR BUNLAR YEM EĞER Kİ VİCDANLI İSENİZSANIZ AKIL SAHİBİ İNSANLARSANIZ SEÇİMDEN ÖNCE VERMEZLERSE KADROYU 1 TEK OYA KURBAN EDELİM BUNLARI BİZLER RIZKIMIZI ALLAH TAN GELDİĞİNİ BİLELİM KİMSEYE BOYUN EĞMEYELİM

serdar

25 Şubat 2015 Çarşamba 08:43

Kamuda asıl işi yapan taşerona kadro verilmeli.

Umuttt

25 Şubat 2015 Çarşamba 07:18

Yıllardır aynı vaatler tasorene kadroo secım zamanı geldı yıne tasorene kadro gorucez bakalımmm umutttttt

KÖLELİK REJİMİ

25 Şubat 2015 Çarşamba 05:25

BOŞ VAATLERİNİZE ARTIK KARNIMIZ TOK.SEÇİMDEN ÖNCE VERİN KADROYU ,BİZDE SİZE VERELİM OYUMUZU SONUNA KADAR DESTEKLEYELİM.

Hatice çolak

25 Şubat 2015 Çarşamba 01:49

Yıllardır kadro gelecek diye milletten oy topladınız hepsi yalan haber hani sonuç nerde onca yasa geldi de ne oldu uygulama yok yine kadro diye kandiracaksiniz milleti sonra yine aynı 945 lirayı çok görüyorsunuz be ne kadrosu verecekler

yiğit alp

25 Şubat 2015 Çarşamba 00:30

yeter artık allah rızası için bigünde doğru söyleyin bu dünyada işiniz iş öteki tarafta iki elimiz yakanızdadır...insallah bigün sizde asgari ücretle 5 nufus elektrık su kıra ödersınızde ozaman bızı anlarsınız

suat

25 Şubat 2015 Çarşamba 00:06

bitsin artık bu kölelik taşerona kadro varsa oyda var yoksa ooyda yok taşeron kadrolaşırsa taşeronun ve ailesının verecegi oy yeter ona

ali

24 Şubat 2015 Salı 22:31

allah rızası için bir kere doğru söz söyleyin

Esnaf

24 Şubat 2015 Salı 21:31

sayın bakanım 30 yıldan emeklı ssk bakur aldıgı birmilyar 20 yıldan emeklı 1200 nasıl adalet birde af cıkıyor ödeyenın cucune calişandan kesıntı vayhalimize ssk bakur 24 zam allah aşkına

mehmet taş

24 Şubat 2015 Salı 20:35

Herzaman aynı haberler hepsi yalan inanmayín arkadaşlar bunlar alt kesim için bişey yapmaz gerçi hepsi aynı sadece ikdidara gelene kadar hepsi kendi çıkarı için.

TAŞERON

25 Şubat 2015 Çarşamba 13:09

KODRO HAYALDE

taşerona_kadro

24 Şubat 2015 Salı 19:36

zaten taşerona kadro verilmezse seçimde oy vermicez ,hükümet versin kadromuzu alsın oyumuzu 400 vekilde çıkarırsınız anayasayı da değiştirirsiniz yeter ki Taşerona kadro verilsin

crazyy_haci

24 Şubat 2015 Salı 19:32

tabıkı secımden önce bır kısmını alacaklar ama akplı yandasları adam akıllı ıse oturtup secımden sonrada kol sallıcaklar dıyer taseronlere

salih demir

24 Şubat 2015 Salı 19:27

BURDAN TAŞERONLARA SESLENİYORUM BENDE TAŞERON ZABITAYIM....MEDAYADA SESİ DUYURALIM ...BÜTÜN HER YERE MESAJ ATALIM...

emel

24 Şubat 2015 Salı 19:26

devlet bankasında çalısan taşerona bağlı işçiler alınacakmı kadroya haberi olan varmı

adam

24 Şubat 2015 Salı 18:17

gencolar hep aynı terane

kadir kaplan

24 Şubat 2015 Salı 17:42

zaten taşeronun asıl çalışanla aynı haklara sahip olacağına dair çalışmalar cumhurbaşkanlığı seçiminden önce yapılmıştı. asıl çalışan kadar maaş alacakları söylendi, kanun ağustos 2014 te çıktı, resmi gazatede yayınlandı, adamlara yine de asgari ücret ödeniyor. 2011 ağustosundan beri bakan çelik bu cümleleri tekrarlıyor. ülke çapında bir yürüyüş olmazsa taşeronu kimse adam yerine koymaz.

Taşeron

24 Şubat 2015 Salı 17:32

Kadro başka yolu yok

MUS

26 Şubat 2015 Perşembe 00:04

yalan hepsı oy almak için oyalıçaklar seçimen sonra unutuçaklar

Seçim

24 Şubat 2015 Salı 17:27

Bunlar seçim yatırımı. Bu kanun seçimden sonraya kalacak. Milleti yine umutlandıracaklar. Sonra seçimlerden sonra avucumuzu yalayacağız. 5 yıldır neredelerdi. Neden geçen torba yasada çıkarmadılar. Bunlar yalan. Yine kandırıyorlar. Bu kadar taşeronu kadroya falan alamazlar. Ayrıca taşeron firma sahipleri taş koyar bu işe. Aklınızı başınıza toplayın. Önce yasa sonra oy. Veresiye yok.

kaan

24 Şubat 2015 Salı 16:59

orman işçilerinede gelir inş

hasan bayraktar

24 Şubat 2015 Salı 16:24

Biz ozel guvenlikcileride kapsamali yoksa hic hos olmaz emegin somurusu olur

fethiyeli

24 Şubat 2015 Salı 16:04

abi hayırlı haberlerini bekliyoruz

securty

24 Şubat 2015 Salı 15:54

demek istiyorum seçim mi var yakınlarda ?

Ahmet Bilen

24 Şubat 2015 Salı 15:40

İnsallah bu duzenlemeler hemen cikar ve saglikta calisan taseronlari keyfi şekilde 10 saat calıştıran sistem biter.

baran

25 Şubat 2015 Çarşamba 22:41

seçim yaklaştı akp oy veren taşeronlar ....... .. ... boşluğu siz doldurun benim terbiyem yetmiyor yazmaya artık inanmayın bu akp hükümetine 600 bin taşeron çalışanı olduğu söyeniyor bu tek başına %10 barajı demek lütfen artık birlik olalım.600 bin ailesi ile 1,5 milyon insan demek oy demek bunların hepsi oy kullanacak yaşta.buda ortalama %20 oy demek buda akp yi bitirmeye yeter.seçim yalanlarına kanmayın artık son genel seçim konuşmalarına bakın hemen seçimden sonra dendi sonra bu dönemdeyal

işçi

24 Şubat 2015 Salı 15:20

belediye işçilerinede kurum değişikliği istiyoruz lütfen

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR