29 Mart 2024 Cuma

TARIMDA ISPARTA MARKASI OLUŞTURMALIYIZ

Isparta Ticaret Borsası tarafından organize edilen 11. Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nda açıldı.

Isparta

Fuara, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Türkiye Odalar veBorsalar Birliği Başkan Vekili Bülent Karakuş, Belediye Başkanı Yusuf ZiyaGünaydın, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya,Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, daire müdürleri ile çok sayıda davetlikatıldı.

Vali Vahdettin Özkan, gerek kamu kurumlarının gerekse desivil toplum örgütlerindeki meslek gruplarının ve çiftçilerin el birliği iletarım alanına yoğunlaşmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Yapımı devameden Gökkubbe Fuar Alanı’nın Şubat ya da Mart gibi biteceğini aktaran BelediyeBaşkanı Yusuf Ziya Günaydın, "Hep dile getirdiğimiz bir husus, daha modernve daha geniş bir fuar alanı. Yapımında sona geldiğimiz fuar alanımız Şubatveya Mart ayı gibi bitecek. Daha erken bitmesi gerekiyordu fakat bir takımzorluklar oldu. bugün Isparta’ya yeni bir fuar alanının gerekliliğini net birşekilde görüyoruz. Sadece tarım ve hayvancılık değil, mobilya, Kitap ve sanayifuarlarının olduğu ulusal ve uluslararası fuarların düzenlenmesini istiyoruz.Isparta’da güzel adımlarla ilerlediğimizi düşünüyorum" dedi.

"İĞNEYİ KENDİMİZE BATIRMALIYIZ"

Isparta’nın müthiş bir coğrafyaya sahip olduğunu söyleyenTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Vekili Bülent Karakuş da, "Bubölge tarım ve hayvancılık açısından müthiş bir potansiyele sahip. Ispartagüller diyarı, elma ve kiraz diyarı. Ülkemizde üretilen elmanın 5’te birini,dünyanın en kaliteli kirazını bölgemiz yetiştiriyor. Her türlü yaş meyve vesebzenin yetiştiği ender yerlerden birisi. Peki bu kadar çalışmanın, emeğinkarşılığını ne yazık ki alamıyoruz. Burada iğneyi biraz kendimize batırmamızlazım. çok değerli bir madenin üzerinde oturuyoruz ama farkında değiliz.İnsanlar petrolsüz yaşayabilir ama gıdasız yaşayamaz" açıklamasında bulundu

"TARIMDA ISPARTA MARKASI OLUŞTURMALIYIZ"

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ise, “IspartaTicaret Borsası olarak en büyük hedeflerimizden biri Isparta’nın ürettiğiürünlerin tanıtımını yapmak ve ürünlerimizin dünya çapında yeni pazarlara girmesinisağlamaktır. Tüm paydaşlarımızın da desteğiyle tarımda Isparta markası vemarkalarını oluşturmalıyız. Kurulduğumuz 1996’dan bu yana Isparta’da tarımekonomisini geliştirmek için çalışıyoruz. Her ortamda ilimizi tanıtmak içinçaba gösteriyor; üyelerimizden aldığımız sektörel sorunları ilgili kurum vebakanlıklar nezdinde çözmek için uğraş veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi. Fuar,29 Kasım’a kadar açık kalacak.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yezitler

27 Kasım 2015 Cuma 22:28

UTANMAZLAR ONURSUZLAR OMURGASIZLAR; Siz bir şehre basın yayın hizmeti veriyorsunuz. Sabahtan beri basına yazara uygulanan despotizm namına haber yapmadınız. Sıra sizede gelir.Birilerine geldiği gibi. Nereye kadar yalakalık. Oturup toplarınıdamı yalıcaksınız. O şehirde hala sizin bu yüzünüzü görmüyor. Mallıklarıda o kadar

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR