29 Mart 2024 Cuma

TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI

TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI

Isparta

Isparta'da, bu yıl 12'incisi düzenlenen "Göller Bölgesi Tarım ve Hayvancılık" fuarı başladı.

Fuarın açılışı dolayısıyla Gökkube Fuar Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Isparta Valisi Şehmus Günaydın, tarım sektörünün hem ülke hem de Isparta için son derece önemli bir sektör olduğunu söyledi.

Son yıllarda devlet ve hükümetin sektöre büyük destek verdiğini ifade eden Günaydın, bugün tarım sektöründe yaklaşık 20 milyar dolarlık bir ihracat yapıldığını ancak, bunun ülke için yeterli olmadığını kaydetti.

Desteklerle bu rakamın daha da artacağına inandığını vurgulayan Günaydın, "İnşallah önümüzdeki dönemlerde de hem ilimize konomisine hem de ülkemiz ekonomisine bu sektörün çok daha fazla katkı sağladığını hep beraber göreceğiz." dedi.

Günaydın, tarım fuarlarının, sektörün gelişmesi açısında da önemli olduğunu söyledi.

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Adnan Adar ise, tarımın Isparta için çok önemli bir sektör olduğunu, Isparta'nın tarımla sanayileştiğini belirtti.

Bu doğrultuda büyük çaba gösterdiklerini ve büyük yol katettiklerini ifade eden Adar, Isparta'nın tarımda Türkiye'nin dikkati çeken illerinden biri haline geldiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Günaydın, Belediye Başkanı Günaydın, Adar ve ITSO Başkanı Başdeğirmen, fuarın açılışını gerçekleştirdi ve fuarı gezdi.

100'den fazla firmanın yer aldığı fuar, 27 Kasım'a kadar sürecek.

Törene, çok sayıda çiftçi ve vatandaşlar katıldı.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

aa

25 Kasım 2016 Cuma 11:06

tarım fuarı açılışında tarım il müdürünün bu karede olması arzu edilirdi

şakir

25 Kasım 2016 Cuma 10:54

fuara giriş paralı mı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR