29 Mart 2024 Cuma

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜNDE FETÖ DEPREMİ

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜNDE FETÖ DEPREMİ

Isparta

Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturmada Yalvaç İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri tarafından ilçede 50 bin hayvanının 73 bin olarak gösterilerek, devletin 23 bin hayvan için ödediği desteklemenin FETÖ'ye aktarıldığı iddia ediliyor.

Yalvaç Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Çelik'in tarafından yürütülen ve yaklaşık 1 yıldır devam eden soruşturma kapsamında aralarında kamu görevlilerinde de bulunduğu şüphelilerin, FETÖ'ye finansal destekleme sağlama adına tarım alanında yapılan usulsüzlükler ve devletin nasıl zarara uğratıldığına yönelik bilgiler yer aldı.

75'i aşkın şikayetçinin bulunduğu soruşturma kapsamında 33 şüphelinin bulunduğu öğrenildi.

Dosyada Yalvaç ilçe Tarım Müdürlüğü görevlilerinin müdürlüğe kayıtlı olmayan hayvanları varmış gibi göstererek devletin hayvancılık yapan kişilere ödediği, yıllık küpe destek primi ile sigorta destek primlerini olduğundan daha fazla göstererek devletten alınan ödemelerin FETÖ'ye aktarıldığı yer aldı. Görevlilerin bu şekilde ilçedeki 50 bin hayvanın 73 bin olarak gösterdikleri, 23 bin hayvan için fazla ödeme aldıkları ve bu yollakamuyu zarara uğrattıkları yer aldı.

İlçe müdürlüğünde görevli olan ve dosya kapsamında şüpheli olarak gösterilen 8 veterinerin, müdürlük aracılığıyla gittikleri sürü sahiplerinden şantaj yoluyla 3 ayda bir "himmet" adı altında koyun aldıkları, söz konusu koyunların ise ilçedeki FETÖ'ye bağlı Altınbaşak, İrşadiye ve Ümran Kız Öğrenci Yurdu'na makbuz olmaksızın verdiği bilgisi dosyada yer aldı.

Yine söz konusu veterinerlerin yılda 2 defa yapılan çiçek,şap ve bruselle aşılarının 8 defa yapılmış göstererek devletten ödeme aldıklarıve bunu yine terör örgütüne aktarıldığı kaydedildi

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR