25 Nisan 2024 Perşembe

TARİHİ ÜZÜM ÇARŞISINDA ALTYAPI ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

TARİHİ ÜZÜM ÇARŞISINDA ALTYAPI ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

Isparta

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Tarihi Üzüm Çarşısında restorasyon çalışmaları öncesinde başlatılan altyapı çalışmalarında sona gelindiğini, kilit parke taşı döşemelerinin başladığını söyledi.

Isparta Belediyesi tarafından projelendirilen ve şehrin yeni cazibe merkezlerinden birisi haline gelecek olan içerisinde 16’sı tescilli 110 dükkânın bulunduğu Tarihi Üzüm Pazarında, restorasyonun ilk adımı olarak görülen altyapı çalışmalarında sona gelindi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, altyapı çalışmalarının iki gün içerisinde tamamlanmış olacağını ve aynı paralellikte akşam itibariyle başlanan geçici kilit parke taşı döşeme çalışmalarının da biteceğini söyledi.

Tarihi Üzüm Çarşısında yapılan çalışmaları ve gelinen noktayı inceleyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Üzüm çarşısında altyapı çalışmalarımızda sona geldik” dedi.

Tarihi çarşıda belediyenin yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu ile elektrik, telekomünikasyon hatlarının tamamının çekildiğini, doğalgaz çalışmalarında da sona gelindiğini aktaran Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Doğalgaz isteyen esnafımızın hatları bağlanıyor” şeklinde konuştu.

Bununla birlikte akşam itibariyle çarşıya kilit parke taşı döşeme çalışmalarının da başladığını kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Bunu tamamlayıp esnafımızın yine canlı bir şekilde ticaret yapabilmesini sağlayacağız. Döşenen kilit taşları geçici olarak yapılmaktadır. Çarşımızın restorasyonu bittikten sonra bu taşlar alınarak yerine projede bulunan doğal taş döşenecek, esnaf ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. 25 gün içerisinde çarşımızın altyapısını bitireceğimizi altyapı çalışması yapan birimlerinde buradan çıkacağını söylemiştik. Şu anda 23’üncü gündeyiz. 2 gün içerisinde altyapısı bitmiş olarak burayı teslim etmiş olacağız” görüşlerinde bulundu.

Başkan Başdeğirmen’in çalışmaları esnasında çarsıda bulunan esnaf Savaş Akar da “Burada çok güzel bir çalışma yapılıyor, yakından takip ediyoruz. Burası bittiği zaman Isparta’nın yeni cazibe merkezi olacağına inanıyorum. Sayın Başkanımız ve ekibi çalışmaları yakından takip ediyorlar. Bittiğinde Isparta’mıza çok güzel bir kazanım olacak” ifadelerinde bulundu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Oy veren insan

29 Eylül 2020 Salı 22:53

Allah aşkına millet asgari ücret yüzünden açlığından geberecek bunlar hala bi yerlere taş döşüyor betonlaştırıyor :)

Sıradan Vatandaş

27 Eylül 2020 Pazar 09:51

Neymiş taşlar geciciymis yenisi sonra yapılacakmış o sonra dediğin tarih ne zaman

R dereli

27 Eylül 2020 Pazar 08:38

Vay be ne alt yapı. Alt yapıyı gidin Almanya'da nasıl yapılıyor görün bakalım

32

26 Eylül 2020 Cumartesi 22:23

Bastığın yerde ot bitmez senin

...

26 Eylül 2020 Cumartesi 21:48

para çok Isparta halkında 20 kere değiştirelim taşları. her ay değişsin ya da. tak sök çöpe at bi daha tak bi daha sök bi daha at...

Mwtin

26 Eylül 2020 Cumartesi 18:37

Kaç kere söylediler geçici kilittaşı daha sonra söküp başka yerde kullanılacak Buraya da tarih uygun Taşlar döşenecek diye merak etmeyin. Proje gerçekten güzel.

Ispartalı

26 Eylül 2020 Cumartesi 17:03

Bu tip projelerde Ispartalılara projenin bitmiş halini gösteren resim-maket-afiş gibi çalışmalar sunulursa insanların geçici olarak döşenen parke taşlarını kalıcı gibi görüp eleştirmesinin de önüne geçilmiş olur Başkanım.

Oy Veren Biri

26 Eylül 2020 Cumartesi 16:11

Taşlar olmamış üzüm cafeden aşağıya inerken hiç olmamış oraya yakışmamış işçilik sifirrrrrrrr

Esnaf

26 Eylül 2020 Cumartesi 13:42

Tarihi yerde kilit taşı ne alâka..

Varandaş3232

26 Eylül 2020 Cumartesi 13:34

Çelebiler demli tarihi sokağında kaldırımlarını umarım döşerler 3 yıl önce lamba hatları çekip bıraktılar öyle

Tevfik

26 Eylül 2020 Cumartesi 12:10

Umarım buranın sonu da Belediye İş Hanı önüne yapılan düzenleme gibi olmaz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR