26 Nisan 2024 Cuma

TAM 86 YIL GEÇTİ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Isparta'ya gelişinin yıl dönümü kutlanıyor.

Isparta
Kutlama faaliyetleri kapsamında 6 Mart Pazar günü saat 10:00’da Ata’ya Saygı yürüyüşü yapılacak. Ata’ya Saygı yürüyüşüne katılacak mülki, askeri, adli erkan, üniversite mensupları, siyasi parti, oda, birlik, dernek, vakıf temsilcileri, halk, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile diğer meslek teşekkülleri ve öğrenci grupları Anadolu Teknik Lise – Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi önünde yerlerini almış olacaklar.

ÇELENK SUNMA TÖRENİ

Yürüyüş kortejinin Valilik önünde yerlerini almasından sonra saat 10:15’te Çelenk Sunma töreni yapılacak.

Valilik, Silahlı Kuvvetler ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunulacak.  Çelenk sunmayı müteakiben Atatürk Anıtı önündeki meşale yakılacak, verilecek işaret ile bir dakikalık saygı duruşuna geçilecek ve devamında İstiklal Marşımız söylenecek. Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından yapılacak.

Dana sonra, 6 Mart Atatürk Gençlik Koşusunda dereceye giren yarışmacılara ödülleri verilecek.  6 Mart 2016 Pazar günü saat 14:30’da Kaymakkapı Meydanında Isparta Belediyesince organize edilen Mehteran Gösterisi sunulacak.  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 01 – 06 Mart 2016 tarihleri arasında ‘Atatürk’ ile ilgili Halil Hamit Paşa Kütüphanesinde kitap sergisi düzenlenecek.


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR