26 Nisan 2024 Cuma

TAM 1 YIL OLDU!

Geçen Yıl 31 Ekim günü KONYA'nın Akşehir İlçesi'nden Isparta'nın Gelendost İlçesi'ne 35 lira yevmiye karşılığı elma bahçesinde çalışan işçileri taşıyan midibüs, aşırı yolcu alınması nedeniyle freninin patlaması sonucu şarampole devrildi. 27 kişi kapasiteli midibüste bulunan 46 kişiden, çoğunluğu kadın 17 kişi hayatını kaybetti. O katliamdan tam 1 yıl sonra bugün ise geriye acılar kaldı.

Isparta

Kaza 31 Ekim 2014 tarihinde saat 07.15'de meydana geldi.Konya'nın Akşehir İlçesi'nden, elma bahçesinde çalışan işçileri Isparta'nın Gelendost İlçesi'ne götüren 47 yaşındaki Metin Arslanalp'in kullandığı 42 D0881 plakalı midibüs, Yalvaç İlçesi'ne bağlı Bağkonak Köyü'ne 2 kilometre kala kaza yaptı.

100 METRE SÜRÜKLENDİ

Rampa çıktıktan sonra inişe geçtiği sırada aşırı ağırlıknedeniyle freni patlayan midibüs, kontrolden çıktı. Önce yolun sağ tarafındaki toprak tepeye doğru tırmanan, ardından da yan devrilerek 100 metre sürüklenen midibüs, yol kenarındaki beton su tahliye kanalının üzerinde durabildi.

17 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Yalvaç ve Isparta'dan kaza yerine sağlık ekipleri ve ambulanslar sevk edildi. Midibüste, sürücü Metin Arslanalp ve 16 işçi yaşamını yitirdi. Kazada çoğunluğu ağır olmak üzere 28 işçi de yaralandı.

Kazadan yara almadan kurtulan tek kişi ise dedesinin kucağında oturan 4.5 yaşındaki Nebi Ürkmez oldu.

KAZA NEDENİ YOLCU FAZLALIĞI

Isparta'dan gelen bir ekip, 1999 model midibüsün lastiklerinin derinliklerini ölçtü, aracın genel durumuyla ilgili notlar aldı.Kaza yapan midibüste kapasitesinin üzerinde yolcu alınması nedeniyle yaklaşık 1200 kilogram fazla ağırlık tespit edildi. Aracın freninin patlamasına bu aşırı yolcu almasının neden olduğunu belirten yetkililer, incelemelerin bu doğrultuda sürdürüldüğünü açıkladı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR