27 Nisan 2024 Cumartesi

TABELA TEPKİSİ ULUSAL BASINDA!

ISPARTA'DA bir süre önce kent meydanına takılan devasa tabela büyük tepki toplamıştı. Yerel basında geniş yer bulan bu haber DHA muhabiri Ali Çevikbaş'in imzası ile ulusal basında da geniş yer buldu. CNN Türk internet sitesi ise habere yer verdi.

Isparta

İŞTE O HABER

Isparta kent meydanında merhum 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in heykelinin bulunduğu alanın karşısındaki IYAŞ Park Otel'in duvarına asılan reklam tabelası tepkiye neden oldu. Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Hasan Yalçınkaya, tabela yüzünden Demirel heykelinin görülmediğini söyledi.

NAŞI BU HEYKELİN ÖNÜNDEN GEÇİRİLMİŞTİ

9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ünlü fötr şapkasıyla halkı selamladığı anın anlatıldığı heykeli, memleketi Isparta'daki Kaymakkapı Meydanı'na dikildi. 1997 yılında Isparta Belediye Başkanı DYP'li Mehmet Aybatılı döneminde yaptırılan ve alt kaidesiyle yaklaşık 5 metre yüksekliğindeki heykelin kaidesine, ' Isparta'nın gururu, kudretli, çalışkan,demokrasi timsali devlet adamı Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel' yazıldı.Ankara'da tedavi gördüğü hastanede geçen 17 Haziran'da yaşamını yitiren Demirel'in naaşı, defin için Atabey İlçesi'ne bağlı İslamköy'e götürülürken debu heykel önünden geçirildi ve binlerce hemşehrisi tarafından gül yapraklarıyla uğurlandı.

TABELA TEPKİ TOPLADI

Her gün binlerce kişinin geçtiği meydandaki heykelin hemen arkasında IYAŞ Park Otel'in altında açılan bir giyim mağazasının duvarındaki reklam tabelası, son günlerde kentte en çok tartışılan konu oldu. Yaklaşık 50 metrekare büyüklüğündeki tabelada yer alan yazı ve fotoğrafların Demirel heykelini kapattığını düşünenler, duruma tepki gösterdi.

YAZI KÜÇÜLTÜLDÜ, RESİM EKLENDİ

Mağazanın İstanbul'daki yöneticilerinin Isparta'yı ziyaretinde konu kendilerine de iletildi. Bunun üzerine boyutu değiştirilmeyen tabeladaki yazı küçültüldü, ancak yan taraflarına büyük fotoğraflar yerleştirildi.

DAHA DUYARLI VE HASSAS DAVRANILMASINI İSTENDİ

Duruma tepki gösterenlerden DP İl Başkanı Hasan Yalçınkaya,Demirel heykelinin tabela yüzünden görülmediğini belirterek, daha duyarlı ve hassas davranılmasını istedi. Yalçınkaya, şöyle dedi: "Göründüğü üzere yazı biraz küçültülmüş ama yöneticilerimizin daha dikkatli ve hassas olmalarını bekliyoruz. Gerek dışarıdan gelen vatandaşlarımız, gerek memleketimizin insanları yürürken 9'uncu cumhurbaşkanımızın heykelini göremiyor. Mağaza reklamı daha dikkat çekici. Bu konuda hassasiyet gösterilmesini bekliyoruz."

ULUSAL KANAL LİNGLERİ

http://www.cnnturk.com/turkiye/ispartada-demirel-heykelini-golgede-birakti-tartismasi

http://www.radikal.com.tr/turkiye/ispartada-suleyman-demirel-golgede-mi-kaldi-1457949/

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Efe

24 Ekim 2015 Cumartesi 22:41

İNSANLARI PUTLASTİRMANİN ANLAMI YOK O OTEL O MAĞAZA SEHRIMIZE RENK KATTI HEYKEL OLSA NOLUR OLMASA NOLUR KİM GÖRMEK İSTİYOSA EVİNE RESMİNİ ASSİN :) MASONUN İŞİ YOK MEYDANDA

Adnan

24 Ekim 2015 Cumartesi 16:52

O eskivotele okadar masraf yapana kadar yeniden yapabilirlerdi. Yapılan masrafa bakarsan o otelden masrafların çıkması zor. Daha güzel bir otel yapmak daha akıllıca olurdu

Ispartalı

24 Ekim 2015 Cumartesi 11:00

herşeyi bitirdiniz bu kaldı. tabela orada olsa ne olur olmasa ne olur görmek isteyen görür görmek istemeyen de görmez. neyin tantanası dır bu anlayamadım.Isparta nın tek derdi bu mudur o kadar şey var ki bunları getirin ulusal medyaya yı Isparta yı duyurun.

ertugrul gazi

24 Ekim 2015 Cumartesi 00:19

nelerle uğraşıyoruz be kardeşim.

mehmet yılmaz

23 Ekim 2015 Cuma 23:23

kardeşlerim dinimizde heykel yapmanın yeri yoktur eğer heykel dikilseydi peygamber efendimiz sallahü aleyhi vessellemin heykeli dikilirdi boş işlerle uğraşmayalım yapılcak daha çok işler varken bu konularla ilgilenmek saçmalık olur

mahmut aksu

24 Ekim 2015 Cumartesi 09:50

Dinimizde heykel yok diyorsun. peki her yere ablalarımızın, bacılarımızın kızlarımızın resmini asmak varmıdır? acaba bir sıraya koysak önce heryerde sergilenen bu bayan resimlerimi önceliğe girer yoksa heykellermi? ne dersin

Oğuzhan

23 Ekim 2015 Cuma 21:49

Belediyemiz Özkanlar kavşağına(Tomurcuğun olduğu yere) ve migros kavşağınada merhum 9'uncu cumhurbaşkanımızın heykeli konulsa çok güzel olur.Ispartamıza yakışır.

maalesef ispartali

23 Ekim 2015 Cuma 20:55

Bence oteli yiksinlar demirelin heykelinin arkasinda kocaman bina heykeli kapatiyor:))

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR