02 Haziran 2024 Pazar

Güçlü bir millet, güçlü bir aileden oluşur

Güçlü bir millet, güçlü bir aileden oluşur

Isparta

Isparta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Güçlü, 15-21 Mayıs Uluslararası Aile Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

İl Müdürü Güçlü yaptığı açıklamada;

“Aile müessesesi çok büyük bir nimet, eşsiz bir hazine.

İnsan, aile içine doğar, ailede huzur bulur, kendini güvende hisseder ve hayatın her aşamasında ailenin bireyi koruyan bir tarafı vardır.

Aile, toplumun temel taşıdır ve temeli sağlam olmayan yapılar da ayakta kalamaz.

GÜÇLÜ BİR MİLLET, GÜÇLÜ BİR AİLEDEN OLUŞUR

Milli Kültürümüzün ve değerlerimizin öğrenildiği, ahlakın kuşanıldığı, milli şuurun kazanıldığı; merhamet, şefkat, hürmet ve sevgi gibi kavramların edinildiği, insanın karakterinin ve kimliğinin inşa edildiği aile çatısı altında kişi, toplumun sorumlu bir ferdi haline dönüşür.

Yine çocuklarımızı çağın marazlarından koruyarak onlara kalkan olan, okuldan önce ilk ve en önemli eğitim kurumu olan aileye sahip çıkmak devletimizin ve milletimizin istikbaline sahip çıkmak demektir.” dedi.

15-21 MAYIS ULUSLARARASI AİLE HAFTASI

-Aile içerisinde hayata hazırlanırız ve zorluklara birlikte göğüs gereriz, diyerek sözlerine devam eden Güçlü;

 “Malumunuz 15-21 Mayıs Aile Haftası olarak ilan edilmiştir.

Bizler, 15 Mayıs Uluslararası Aile Günü’nde Bakanlığımız koordinesinde 81 ilimizde eş zamanlı olarak Isparta’da da Tren Garı’ndan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar tüm çalışma arkadaşlarımızla, kent protokolümüzle, STK’larımız ve vatandaşlarımızla ile bir farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdik.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız bünyesinde bizler, ailelerimizi çeşitli risklere karşı korumak amacıyla Türkiye Yüzyılı Aile Söyleşileri tertipliyoruz. Evlilik Öncesi Eğitimleri, Aile Danışmanlığı ve Eğitim hizmetleri veriyoruz. ASDEP görevlisi arkadaşlarımızla hane ziyaretleri yaparak, toplumumuzun her kesimine ulaşmak suretiyle etkin faaliyetler sürdürüyoruz.” dedi.

KORUYUCU AİLE HİZMETİMİZDE,  110 KORUYUCU AİLEMİZ İLE 125 ÇOCUĞUMUZA AİLE OLDUK

-Sosyal Ekonomik, Evde Bakım Hizmeti ve Koruyucu Aile hizmeti ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren İl Müdürü Güçlü;

“Isparta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak, hizmetlerimizden yararlanan yaklaşık 2 bin ailemize Sosyal Ekonomik Destek, yine yaklaşık 3 bin aileye Evde Bakım hizmeti sunarak ailelerimizi güçlendirme çalışmalarımız devam ediyor.

Isparta özelinde 110 Koruyucu Ailemiz ile 125 çocuğumuza aile olduk. Türkiye genelinde Ispartamız bu açıdan çok duyarlı ve ben her bir Koruyucu Ailemize buradan teşekkür ediyorum.” dedi.

AİLENİN KORUNMASI VE GÜÇLENDİRİLMESİ VİZYON BELGESİ VE EYLEM PLANI

-Ailemiz Geleceğimiz anlayışıyla çalıştıklarını söyleyen Güçlü;

 “Isparta’da Eğitim ve Danışmanlık Hizmetlerimiz ile yaklaşık 30 bin aileye ulaştık.

Bunların yanı sıra 237 şehit yakınımız, 265 gazimiz ve aileleri ile yakından ilgileniyoruz.

ASDEP hane ziyaretlerimizle 2017’den bu yana 75 bin haneye ulaştık. Bu yıl için hedefimiz 9 bin ailemizi ziyaret etmek.

Tüm bu çalışmalarla önceliğimiz elbette Türkiye Yüzyılı hedeflerimize ulaşmak, tüm tehditlere karşı bireyi korumak, aileyi ve aile bağlarını güçlendirmek.

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete de Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Genelgesi yayımlandı. Sn. Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş tarafından bir vizyon belgesi ve eylem planı açıklandı.

Bu vizyon belgesinin aile yapımızı ve değerlerimizi daha da kuvvetlendirecek çalışmalara zemin olacağına inanıyoruz.

Bakanlığımızca hazırlanan bu eylem planının, ailelerimiz başta olmak üzere Ispartamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.”

AİLEMİZ İSTİKBALİMİZ, AİLEMİZ GELECEĞİMİZ

Ailemiz istikbalimiz, Ailemiz Geleceğimiz diyerek mukaddes bir kurum olan aileyi koruma ve Türkiye Yüzyılı’nı inşaa etme gayretimizi sürdüreceğiz.

Aile Haftası, aile içi iletişimimizi yeniden tesis etmenin, aile içi bağları pekiştirmenin zamanıdır.

Yoğun iş temposu ve günlük telaşlar içerisinde ailemize yeterince zaman ayırmak, aile fertlerimizle birlikte vakit geçirmek, birbirimizi anlamak ve birbirimize destek olmak önceliğimiz olmalıdır.

Şunu unutmamalıyız; Sağlam ve sağlıklı aile, güçlü toplumun temelidir.

Sadece bu hafta değil, yılın her gününde ailemize daha fazla zaman ayırarak, aile fertlerimizi sevgiyle kucaklamalı ve birlikte daha mutlu bir geleceğin inşaası için gayret etmeliyiz.” dedi.

İl Müdürü Hüseyin Güçlü, tüm vatandaşlarımızın Aile Haftasını kutluyor, sağlık, huzur, sevgi dolu bir ömür diliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ailemi kaldi ülkede

19 Mayıs 2024 Pazar 12:28

Aile mi kaldı ülke de???Kimse evlenemiyor ki, evlenen de 2 yıl sonra boşanıyor,Nafaka peşine düşüyor,Mahkemelerde sürünüyorsunuz!!!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR