26 Nisan 2024 Cuma

Suyu biten itfaiyenin zor anları

Suyu biten itfaiyenin zor anları

Isparta

Nurettin ARKAN/YALVAÇ (Isparta), (DHA) - ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde 2 katlı müstakil evde başlayan ve yandaki eve de sıçrayan yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, araçlarda su bitince yangın söndürme tüpleriyle alevlere müdahale etmeye çalıştı. Ekiplerin çabaları yetersiz kalınca, iki evdebüyük çapta hasar meydana geldi.

Görgü Cami Mahallesi Haseki Sokak'ta Kazım Şeker'e ait 2katlı müstakil evde saat 09.30 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı.Kimse olmadığı sırada başlayan yangını fark edenler, durumu itfaiyeye haberverdi. Kısa sürede olay yerine gelen Yalvaç Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, alevlere müdahale etti. Rüzgarın da etkisiyle alevler bir andabütün binayı sardı. Müdahale sırasında olay yerindeki 2 itfaiye aracının suyubitti. Araçlar su takviyesi için ayrılırken, alevler karşısında zor durumda kalan itfaiye erleri, bu kez yangın söndürme tüpleriyle müdahale etmeye çalıştı.

TAKVİYE İSTENDİ

Giderek büyüyen yangın bitişikteki Osman Görgün'e ait eve de sıçradı. Bunun üzerine Hüyüklü Belde Belediyesi ve Şarkikaraağaç Belediyesiitfaiyelerinden takviye istendi. Yalvaç Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlıaraçların su alarak yeniden müdahale ettiği yangın, diğer ekiplerin degelmesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın nedeniyle her iki evde debüyük çapta hasar meydana geldi.

Olay yerine gelerek bilgi alan Yalvaç Belediye Başkanı HalilHilmi Tütüncü, bir itfaiye aracının merdiven yapımı, bir aracın ise kazayaptığı için tamiratta olduğunu, bu nedenle yeterli müdahale yapılamadığınısöyledi.

Yangını haber alarak gelen Kazım Şeker ise ailesiylebirlikte bahçeye çalışmaya gittiklerini, yangının çıkış nedenini bilmediklerini söyledi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR