27 Nisan 2024 Cumartesi

Sütçüler’de Orman Yangını!

Sütçüler’de Orman Yangını!

Isparta

Isparta Orman Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre,Sütçüler'in Çandır köyü, Şeyhler mevkiindeki ormanlık alanda yangın çıktığı vebüyümeden söndürüldüğü öğrenildi.

 

Sütçüler'in Çandır Köyü'nde önceki gün saat 14.00 civarındaçıkan yangına Akça Yangın Gözetleme Kulesinin haber vermesi üzerine hemenmüdahale edildi. Sütçüler Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, 2 Helikopter, 7Yangın Söndürme Arazözü, 2 Adet Su İkmal Aracı, 3 ilk müdahale aracı, 3 teknikeleman, 4 memur, 28 yangın söndürme işçisi tarafından hızla müdahale edilerek,üstün gayret ve çabalar neticesinde yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

 

Yangının 0,4ha ormanlık alanında etkili öğrenildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

İbrahim

03 Ekim 2015 Cumartesi 12:03

Mahmut Aksu Bey'i çevreci mücadelesinden dolayı tebrik ediyor,halkı çevre konusunda duyarlı olmaya çağırıyorum.Yetkilileri de göreve davet ediyorum.

MAHMUT AKSU

02 Ekim 2015 Cuma 09:14

1- Bu bölgedeki yangınlar değerli cumhuriyet savcılarıyla beraber neden sonuna kadar takip edilmemektedir?2- Bu yangının çıktığı orman alanı 2013 de yine 2 gün ara ile yakılmışmıdır? Bu yangınlar civarında herhangi bir mermer çalışması, tarafınızdan verilmeye çalışılan bir izin var mıdır?3- Bu dağın yangın bölgesinden 3 km alan içinde milyonlarca zeytin ağacı var. 3573 sayılı zeytin kanuna,Bern ve Cites sözleşmelerine zıt verilmiş bir mermer izni varsa bu izin nasıl veriliyor?

MAHMUT AKSU

01 Ekim 2015 Perşembe 16:29

Sayın haberci kardeşlerim. bu yangından 2 gün önce aynı yer tekrar yandı. o yangın büyümeden söndürüldü. yangın olan ormanlık alanı 48 saat beklemesi gereken orman yetkilileri böyle yapmayınca alan ertesi günü tekrar yakıldı. ve bu sefer doğa katliamcıları amacına ulaştı büyük bir alan yandı. vali hazretlerine, orman müdürüne soruyorum. bu 2 yıldır üst üste yangın çıkan ormanlık alanın civarında verilmiş bir mermer izni veya mermer çalışması varmı? ve hayatınızda hiç bu böl****e gidip o dağlara..

mahmut aksu

01 Ekim 2015 Perşembe 15:50

sütçüler ilçesi çandır köyündeki orman yangınları sıkı şekilde takip edilmelidir. geçen yıl aynı bölgede 1 gün ara ile arka arkaya çıkan orman yangını hala aydınlatılamamıştır. aynı şekilde yazılı kanyon bölgesindeki yangınlarda aydınlatılamamıştır. ormana bakınca buradaki ağaçları, kuşları, sincapları, ****ikleri en önemlisi de Yüce Kitabımız Kuranı Kerim deki Rahman suresi 10 ncu ayet deki "Allah yeryüzünü canlılar için yaratmıştır" emrini göremeyen, görmek istemeyen paragözlere dikkat edilmeli

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR