27 Nisan 2024 Cumartesi

SÜTÇÜLER'DE TATİL KÖYÜ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

YABANCI TURİST AKINI

Isparta

Sütçüler Belediyesi tarafından ilçenin turizmine büyük oranda katkı sağlaması amacıyla yapılan Sütçüler Belediyesi Turizm Tesisleri, yerli ve yabancı birçok turistin ilgisini çekiyor. Tesislerde son olarak İtalyan kafile konakladı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sütçüler Belediye Başkanı Mustafa Üstün, “İtalyan turistlerin ardından şimdi de Arap turistleri tesislerimizde ağırlamak istiyoruz” dedi.

Sütçüler Belediyesi, ilçenin doğal güzelliğini turizm cennetine dönüştürdü.  Bu kapsamda yapılan Sütçüler Belediyesi Turizm Tesisleri, yerli ve yabancı birçok turistin ilgisini çekiyor.Tesislerde son olarak İtalyan kafile konakladı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sütçüler Belediye Başkanı Mustafa Üstün, Sütçüler Belediyesi Turizm Tesisini anlattı, “Arap turistleri tesislerimizde ağırlamak istiyoruz” dedi.

Üstün “Sütçüler oksijeni ile yeşili ile havası ile çok farklı bir ilçedir. Önemli olan bunu ön plana çıkarıp buraya turizmi çekmek düşüncesiyle böyle bir tesis yapma ihtiyacı hissettik. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansına proje sunduk, proje doğrultusunda belediyenin de imkanlarını kullanarak böyle güzel bir tesis ortaya çıkardık. Amacımız sütçülerde turizmin yapılabileceğini, sütçülerde turizmde para kazanılabileceğini halkımıza göstermekti. Amacımıza ulaştık ben her zaman şunu söyledim bizim bu yapmış olduğumuz çalışma sütçüler belediyesinin en fazla gelir getiren bir tesisi olacak demiştim ve dediğim gibi de oldu. İlçemize rağbet, ilgi oldukça fazla tam anlamında reklamını tanıtımını yapamadık ilerleyen günlerde de ilçemizin reklamını yapacağız bir İtalyan grubumuz geldi 28 kişilik bir grubu ağırladık. İlçemizden memnun ayrıldılar devamlı geleceklerini ifade ettiler, asıl  hedefimiz bizim bu çadırlarda Arap turizmi üzerine de yönelmek istiyoruz. Arap turist bizim buraya getirmek Araplar bildiğiniz gibi denizde sahilde pek durmak istemiyorlar buraları gibi havası güzel yeşillik yerleri daha çok tercih ediyorlar. Karadeniz kıyıları komple Arap turistlerle dolu onun için bizde ilçemize neden çekmeyelim dedik ve onun içinde çalışmalarımız olacak tabi bu projenin üstüne ikinci basamak, üçüncü basamak inşallah ilerleyen günlerde olacak.” dedi      

Tesiste yüzde 30’luk doluluk oranının bulunduğunu söyleyen Başkan Üstün, tesislerde çalışmaların devam edeceğini duyurdu, tesis hakkında bilgi verdi.

Üstün “Şuan bizim tesisimiz yüzde 30 doluluk kapasitesi ile çalışıyor, şuan tesisimiz ihtiyaçlarını karşılayabilecek halde, biz burada 8-10 kişiyi istihdam ediyoruz. bu görmüş olduğunuz çadırlarımız 18 tane çadır, 3 tane bungalovumuz, 1 tane restaurantımız 2 tanede kıl çadırımız var. Çadırlarımız 5 yıldızlı otel konforundadır, 5 yıldızlı otel de ne varsa onu getirmek için mücadele ettik. Temizlik ön plandadır, buraya gelen misafirlerimiz 1 günlük diye geliyorlar ama burayı gördükten sonra onlar 1 hafta daha ilçemizde kalıyorlar. Burada özellikle bir oksijen deposudur, gelen misafirlerimiz sütçüleri bilmeyen bir şekilde tesadüfi olarak gelen insanlar burada iki saatte rahatladığını söylüyorlar. Buda ilçemizin havasının temizliği ve oksijene dayanıyor.” dedi    

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

kasımlarlı

13 Ekim 2017 Cuma 10:54

turist bir böl****e veya bir yere neye gelir? Bizim sütçüler bölgesi bundan on yıl öncesine kadar eldeğmemiş orcinelliğini bozmamış her taraf doğal dağları suları ormanları tarihi vardı. Özellikle israil, hollanda, almanya, belcika,amarika ve diğer avrupa ülkelerinde akın akın turisler geliyodu. Şimdi ise doğa diye bir şey kalmadı. Mermer ocağı acılmadık bir tane dağ kalmadı. Sen Yeniköye dünyada benzeri olmayan ardıç ormanın içine mermer ocağı izni verirsen buraya ne turuist gelir.

Ercan

12 Ekim 2017 Perşembe 22:19

Boş boş konuşmayın 1...adamlar o mermerden geçim sağlayacak 2...sen o zaman o mermeri neden kullanıyorsun 3...kulanilmasa mermer cikarilmaz

Serdar doğan

12 Ekim 2017 Perşembe 21:06

Tesisler harika ulaşım çevre düzenlemesi güzel fakat sadece bunlarla işler yürümüyor tesisteki personel ne kadar hizmet sektörüne vakıf ilce esnafi turizmhizmetine ve truzimsektörüne ne kadar uyumlu geleni kısa zamanda yolma düşüncesi ile hareket ederse(geçmiş yıllarda) yaşadığımız gibi emin olun herşey boşa gidecektir.bence belediye öncülüğünde yada üniversite aracılığı ile hemen bu kış zaman geçmeden sohbet eğitimleri gerçekleştirilmelidir.yinede mutluyuz ilçe inşallah doğa truzim i igelişecek

MAHMUT AKSU

12 Ekim 2017 Perşembe 16:39

Arap turistlere nereyi gezdireceksiniz? onlar yaylaları ormanları severler ve Karadenize kaçıyorlar. Sayenizde sütçüler de başı traşlanmamış, kel kalmamış, oyulmamış tek bir dağ mı kaldı? orman mı kaldı? şu anda sütçülerde bana mermer ruhsatı verilmemiş 1 mt dağ gösterebilirmisin? yalan yanlış sahte raporlarla dağlarımız katledilirken susuyordunuz. hala mı susacaksınız? bir de unutmadan antalyaya gümü tarafından kestirim bi yol açıyordun ne oldu?

Kamil Sönmez

12 Ekim 2017 Perşembe 16:02

Bence arap turizmi olayını Trabzonlulara bir danışın. Adamlar Trabzonun yarısını satın almışlar. Avrupalı turistlere hiç ama hiç benzemiyorlar. Pişman olabilirsiniz..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR