26 Nisan 2024 Cuma

Sürücüler dikkat cezası 1755 lira

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul'un çeşitli noktalarında egzoz gazı emisyon denetimi yapıldı. Emisyon değerleri yüksek çıkan araçlara 1755 lira ceza kesilecek.

Isparta

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul'un çeşitlinoktalarında egzoz gazı emisyon denetimi yapıldı. Gün boyu sürecek denetim içinseçilen noktalardan birisi de Mahmutbey gişelerdi. Sabah saatlerinde burayagelen bakanlık personeli ve trafik polisleri yapılacak denetim için hazırlıklaryaptı. Trafik polisleri otobüs, TIR ve kamyonları durdurdu. Mobil bir araçtabulunan sistem ve cihazlarla durdurulan araçların egzoz gazı emisyon değerleriölçüldü. 

 Kontrollerle ilgili bilgi veren bir yetkili, "Az önce şehirlerarası bir otobüsü denetledik. 2009 model bir araç. Yönetmelikteki ölçüm değeribu aracın 2,5'dur. Değeri geçseydi, yasal işlem uygulayacaktık. Ancak değerlerinormal çıktı. Ölçümlerde değerleri yüksek çıkan araçlara yasal işlemuygulanacaktı" şeklinde konuştu. Kontrollerde, belirlenen değerlerinüzerinde emisyon değeri çıkan araçlara, Çevre Kanunu'nun 20. Maddesi uyarınca1755 lira ceza kesileceği öğrenildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

hazır

02 Kasım 2014 Pazar 16:39

Ispartada müşteri hazır !! kim mi ? tabii ki BMC kamyon motoru ve kamyon karoserinden bozma HALK OTOBÜSLERİ. Verdikçe gazı çıkıyor simsiyah dumanlar insanlar rahatça solusunlar hasta olsunlar diye. Bazılarının plakaları PA harfli bazıları da yine P ile başlayan plakalı

şofor

09 Kasım 2014 Pazar 16:32

arkadaşım sen önce ormadan çıkan dumanı gör sonra ugraşırsın halk otobüsleri ile ormanın 5 dakikada çıkardıgı dumanı ıspartanın bütün araçları günboyu çıkaramıyo?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR