29 Mart 2024 Cuma

SÜRÜCÜLER DİKKAT!

Isparta Şoförler Odası Başkanı, Türkiye Şoförler Federasyonu Genel Başkan Vekilliği Ahmet Tural bayram tatilinde sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Isparta

Tatilde yola çıkacak sürücülerin trafik kurallarına uyması gerektiğini söyleyen Başkan Ahmet Tural, sürücülerin dikkatli araç kullanmasını istedi. Yola çıkmadan önce meteorolojinin uyarılarının dikkate alınmasını isteyen Oda Başkanı Ahmet Tural, "Bayram tatillerinde trafik 10 katın üzerinde bir artış gösteriyor. Sürücüleri uyarıyorum. Kurallara harfiyen uyun,uykusuz ve yorgun asla yola çıkmayın" dedi.

'YAŞANAN ACILARA RAĞMEN KURALLARA UYULMUYOR'

Yola trafiğin az olduğu saatlerde çıkılması gerektiğini vurgulayan Ahmet Tural, şöyle dedi: "Bayramlarda artan trafik kazaları herkesi derinden üzüyor. Bu acı bilançoya rağmen trafik kurallarına uyma konusunda yeterli hassasiyet gösterilmiyor. Kazalarda yaşanan yaralanma ve ölümleri ancak trafik kurallarına uyarak durdurabilir ve azaltabiliriz."

'YAĞIŞLI HAVAYA DİKKAT'

Yağışlı havalarda oluşabilecek kazalara karşı gereken önlemlerin alınmasıyla araçların bakımının yaptırılması gerektiğinin altını çizen Başkan Tural, araçta zincir ve çekme halatı bulundurulması, antifriz,yağ, cam suyu gibi eksiklerin giderilmeden yola çıkılmaması gerektiğine işaret etti.

'İYİ SÜRÜCÜ KURALLARI İHLAL ETMEZ'

Özellikle otobüs şoförlerini de uyaran Isparta Şoförler,Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Tural, şöyle dedi: "Kendi canınız kadar diğer insanların canları da size emanet edilmektedir. En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayandır. İyi sürücü yol verir, yol gösterir vehatalı sollama yapmaz. Kuralları ihlal etmez. Kaybedilen canların yanında milyarlarca liralık da zarar meydana gelmiştir. Şoförlerimiz kişisel sorumlulukların bilincinde olmalıdır. Kurallara uymada gösterecekleri başarı,sorunun önemli bir kısmının ortadan kalkması için tek başına yeterlidir."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR