24 Nisan 2024 Çarşamba

Sürücüler Bayramda Dikkat!

Sürücüler Bayramda Dikkat!

Isparta

Ramazan Bayramı'nda oluşacak trafik yoğunluğunda sürücülerinve vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunuldu.

 

Türkiye Şoförler Federasyonu Genel Başkan Vekili, Şoförlerve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Tural Ramazan Bayramı'nda oluşacak trafikyoğunluğunda sürücülerin ve vatandaşların dikkatli olmalarını önerdi. Tatilinsadece 4 gün sürmesi nedeniyle kısa zaman arasında daha çok hareketlilikyaşanmasının beklendiğini ifade eden Tural, her zaman olduğu gibi sürücülerinuykusuz ve yorgun vaziyette direksiyon başına geçmemelerini ve kurallarıuymalarını tavsiye etti.

 

Tural, Isparta'lı hemşerilerimizin tüm İslam alemininRamazan Bayramını kutlayarak "Bayram sevincinin yasa dönüşmemesi içinocaklar söndüren ve pek çok kişinin sakat kalmasına sebep olan trafikkazalarına karşı herkesin azami derecede dikkatli olmasını tavsiyeediyoruz" dedi.

 

Türkiye'de yapılan pek çok çalışmaya rağmen trafikkazalarının halen en önemli sorunlar arasında yer aldığını hatırlatan BaşkanTural, "Bayram öncesi ve sonrasında tatile gidiş ve tatilden dönüşleryoğunlaşacak ve trafik artacaktır. Ölümlü kaza oranı düşmesine rağmen, günlükortalama 14-15 vatandaşımızı halen trafik kazalarında kaybediyoruz. Tatil vebayramlarda bazen bu acı tablo iki katına kadar çıkıyor. Kazaların yüzde 95'isürücü kusurundan kaynaklanıyor. Aracımızın hızını yol, hava durumu ve trafiğingerektirdiği şartlara uydurmamak geliyor. Sabırsızlık ve yorgunluktan dolayı,yolculuğun sonuna doğru, varılacak noktalara yakın yerlerde daha çok kazayapılıyor. İnsan hayatının ve sağlığın her şeyin önünde olduğu yaşantımızdaherkesin trafik kurallarını uyarak mutlu bir bayram geçirmesini diliyorum"ifadelerine yer verdi.

,

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

kemal

14 Temmuz 2015 Salı 12:08

burdur ısparta dağ yoluna dikkat,hız tutkunları yüzünden ölümcül kaza her an olabilir,adam dağ yolunda 120km hızla gidiyor ve araç sollarken karşıdan gelen o yolda ne yapacak ya o yol kapatılsın yada hareketli radar konulsun

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR