23 Nisan 2024 Salı

SURİYELİLERE ‘VATANDAŞLIK’ TEPKİSİ

SURİYELİLERE ‘VATANDAŞLIK’ TEPKİSİ

Isparta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilebileceğini açıklamıştı. Bu açıklamaya Isparta’dan ilk tepkiler CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Musa İrez’den geldi. Ersoy ve İrez, Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesine karşı olduklarını ifade ettiler.

OY DESTEĞİNİ SURİYELİLERDEN ALACAKLAR

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Eyüp Ersoy, parti olarak Suriyelilere vatandaşlık verilmesine karşı olduklarını belirterek, “Bukişiler mülteci pozisyonunda. Suriye’de yaşanan savaşın bir an evvel bitmesi veherkesin ülkesine dönmesi kanaatindeyiz. Türkiye zaten kendi işsizine iş bulamazken, Suriyelilere iş alanlarının açılması Suriye ve Türk çatışmasına neden olacaktır. Geçen gün Beyşehir’de Suriyeliler ile Türkler birbirine girdi.Vatandaşlık verilmesi halinde çok nüfusu olan şehirlerde belediye seçimlerinin bile Suriyelilerin eline geçmesi demektir. Biz HDP’li belediyeleri bile hazmedemiyorken yeni bir belayı başımıza sarmak üzereyiz. CHP olarak hükümetin bu politikalarını yanlış buluyoruz ve bunun için mücadelemizi sürdüreceğiz.Suriyelilere vatandaşlık verilme düşüncesi sadece oy içindir. Başkanlık için son yapılan anketlerde sonuç %40’lara kadar inmiş durumda. Referandumda bile başkanlığı kazanamayacak. Suriyelilerin, Türk vatandaşı olması halinde %5’likbir oy potansiyeli var. Yeni bir seçim olursa AKP tek başına iktidar olamıyor.Bunun içinde oy desteğini Suriyelilerden alacaklar” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandas

13 Temmuz 2016 Çarşamba 11:11

KANUNI YOLDAN VATANDAS OLABILMELERI MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR! 5 SENE BEKLEMELERI GEREKIYOR! SIGINMACI OLARAK GECIRDIKLERI YILLAR BU BES SENEYE SAYILMIYOR! BU SEBEBLE ISTISNAI VATANDASLIK VERILECEK! MÜSTESNA OYLARI ICIN!!!!! BUNDAN BÖYLE BIZDEN KIMSEYE OY YOK!

Baki yeşil

12 Temmuz 2016 Salı 12:22

CHP neye karşı değilki bide siz bişey söyleyin veya yapında size karşı çıksınlar köprü istemezük yol,havaalanı,baraj,nükleer veya termik veya başka santral olmaz olmaz ya sizce ne olur,sizi gördü yaşadı bu millet ne kadar zalimlik yaptınız ki bu millet adınızı bile duyunca ürkütür tiksiniyor sizden,solcusunuz arkanızda amerika var fakirlik edebiyatı yapıp villalardasınız bir fakire yardım kuruluşunuz yok sahi siz nesiniz kimsiniz ya. Vatandaşı saf salak kendinizi aydınlık sanıyorsunuz deve kuşu

asya sevinç

14 Temmuz 2016 Perşembe 04:20

sanki yolları köprüleri bizim vergimizle yapmıyor cebinizden ödüyorsunuz

Ibrahim sancar

12 Temmuz 2016 Salı 11:09

At izi it izine karıştı.nereye gidiyoruz bilen varmi

AK

12 Temmuz 2016 Salı 10:43

SANKI AK PARTILILER KARSI DEGILMI! TEK SIZMI KARSISINIZ BIZ KARSI DEGILMIYIZ! MILLI IRADEYI CIGNEMEZLER DERT ETMEYIN!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR