25 Nisan 2024 Perşembe

SURİYELİ ÇOCUKLARLA BULUŞTU

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde hayırseverler tarafından kurulan yetimhanedeki Suriyeli çocukları ziyaret etti.

Isparta

Prof. Dr. İbicioğlu'nu kapıda Türk bayraklarıyla karşılayanSuriyeli çocuklar sevgi gösterilerinde bulundu. Ülkelerindeki iç savaşta anneve babalarını kaybeden Suriyeli çocuklar için hayırseverlerin desteğiylekurulan yetimhaneyi ziyaret eden İbicioğlu, Suriyeli yetim çocuklarla uzun süreilgi gösterdi.

Çocuklarla sohbet ederek tercüman aracılığıyla dinleyenİbicioğlu, duygusal anlar yaşadı.

Suriyeli sığınmacıların çocuklarına giyim yardımı yapmakiçin Reyhanlı'ya geldiğini söyleyen İbicioğlu, "Bildiğiniz gibi Halepdemek İstanbul demek, Halep demek Sakarya demek, Halep demek Hatay demek, Halepdemek Adana demektir" dedi.

Suriye ve Irak'ta yaşanan olaylardan etkilendiklerini ifadeeden Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, "Çanakkale'de yatan insanlarabaktığınızda Halep'ten, Şam'dan Balkanlardan, Sakarya'dan ve bu etrafımızdaki,kısaca bizim tarih birliğimizin olduğu birlikte yaşadığımız insanlardanolduğunu görürsünüz. Bizim Suriye ile gönülden bağımız ve kardeşlik bağlarımızvardır. Türkiye'ye gelmiş insanlar bizim kardeşlerimizler. Her zaman mağdurunyanında olan Türk milleti bugün yine Suriye'den gelen insanların yanında olmayadevam ediyorlardır. Türkiye Cumhuriyeti devleti büyük bir devlettir, SüleymanDemirel Üniversitesi olarak Suriyeli başta çocuklar için çalışmalarımız var.Suriye'deki iç savaşta anne ve babasını kaybetmiş Suriyeli çocuklara bakmamızhem dinen hem de kardeşlik görevimizdir. Onlara bakmak bizim tarihiborcumuzdur" diye konuştu.

Süleyman Demirel Üniversitesi olarak Suriyeli yetimçocuklara sahip çıkmaya devam edeceklerini vurgulayan İbicioğlu, şöyle devametti: "Aynı zamanda belirli yaşın ve gerekli kriterleri taşıyanlaraSüleyman Demirel Üniversitesi'nde okutuyoruz. Yaşam boyu açacağımız kurslar ilebu çocuklara donanımlar kazandıracağız. Sertifikalar vereceğiz. Bellidonanımları olanları da Süleyman Demirel Üniversitesi'nde akademik dünyadabarındıracağız. 72 bin öğrencisi olan Süleyman Demirel Üniversitesi'nde 2 binyabancı kontenjanlıdır, bunu 200 civarında Suriyeli öğrenciler oluşturmaktadır.Suriyeli öğrenci sayısını önümüzdeki yıllarda arttıracağız. Süleyman DemirelÜniversitesi olarak Suriyeliler için her türlü çalışmaları yaparak Türkiye'ninbu yükünü kaldırmasında yanında olacağız. Üniversitemiz, İstanbul veIsparta'dan iş adamlarından organize ederek yardım topladık ve onları buradabulunan Suriyeli yetimlere dağıttık. Bu tür yardımlarımız devamedecektir." 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR