19 Mart 2024 Salı

SUDA İLK DOĞUM GERÇEKLEŞTİ

ISPARTA Şehir Hastanesi Suda Doğum Ünitesi'nde ilk bebek başarıyla dünyaya getirildi.

Isparta

Sağlık Bakanlığı'nın sezaryen doğumları en aza indirmek amacıyla teşvik ettiği suda doğum yöntemi konusunda pilot il seçilen Isparta'daki Şehir Hastanesi'nde uygulama başladı. Hastanede bu yöntemle ilk doğum 21 yaşındaki Bahar Adat'a yaptırıldı. Sağlıklı şekilde dünyaya gelen erkek bebeğe 'Mahir' adı verildi.

Kadın doğum uzmanı Op. Dr. Ahu Korkut, son derece kolay şekilde suda doğum yöntemiyle ilk bebeği dünyaya getirdiklerini belirterek, "Hastanemizde ilk suda doğumu başarılı şekilde gerçekleştirdik. İkinci bebeğine hamile olan hastamız sancılarının artması üzerine bize başvurdu. Önceden planlandığı gibi hemen hastamızı küvetimize alarak gerekli tıbbi müdahaleleri yaptık ve hastamız suya girdikten sonra sancıları azaldı ve doğum süreci başladı. Doğum için hazır olan hastamızı hemen doğum masasına alarak çok rahat şekilde bebeğin doğumunu gerçekleştirdik" dedi.

Suda doğum yönteminin hem anne hem de bebeğin ruhsal yapısını olumlu yönde etkilediğini vurgulayan Ahu Korkut, "Bebeğimiz annenin daha az sancıyla doğum yapması sonucu psikolojik anlamda rahattı. Bu da çok kısa bir zaman sonra anne sütüyle beslenmesini sağladı. Çocuk uzmanımız gerekli muayenesini yaptı ve gayet sağlıklı olduğunu söyledi" diye konuştu.

Başhekim Yardımcısı Dr. Ramazan Arkın Çerikhan, Suda Doğum Ünitesi'nin şu anda ülke genelinde 4 şehir hastanesinde bulunduğunu, dün itibariyle hastanede bu yöntemle ilk bebeğin dünyaya geldiğini aktardı.

2 yıl önce normal doğumla bir kız bebek dünyaya getiren Bahar Adat da ilk çocuğunu dünyaya getirdiği zaman yaşadığı hiçbir sıkıntıyı bu doğumunda yaşamadığını ve az bir sancıyla doğumu gerçekleştirdiğini anlattı. Adat, "Kimse sezaryen olmasın. Herkese suda doğum yapmayı öneriyorum. Suyun içerisine girer girmez sancılarım bir anda azaldı. Rahatça hareket edebildim, sıvı ve gıdalarımı alabildim" dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

dolu

23 Şubat 2018 Cuma 12:34

boş, harbiden boş bir yorum yazmışsın. ne dediğini bile anlayamadık.

beş

23 Şubat 2018 Cuma 02:43

mahir geleceğin yıldızı türkiyenin nükleer bombası öle dime canım cicim :) yorumunu gerçek adını yazarak yapman okurları daha ikna ve inandırma yönünde ilk başarılı adım olurdu aslında mahir ismi kadar uzun ve mantıklı m****ı anlamlı anlamı olan bir isim görmedim ben henüz hayırlı uğurlu olsun inşallah mevlam ****ı babalı büyütsün

Aadd

22 Şubat 2018 Perşembe 14:44

İnşallah daha çok hizmet gelir şu tıp fak. Artisliklerinden kurtuluruz önce insanlık gerek şehir hastanesine güveniyoruz

fexcv

22 Şubat 2018 Perşembe 14:41

iyi güzel de ilk bebeğin adı mahir mi olur. hiç olmamış. 2018 yılındayız....

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR