19 Nisan 2024 Cuma

Suçsuzluğu ortaya çıkınca

Suçsuzluğu ortaya çıkınca

Isparta

Ergenekon davasının ayyuka çıktığı dönemlerde Nuriş Çetesine yapılan operasyon kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan banka müdürü Ç.E.uzun bir süre hapiste yattıktan sonra suçsuz olduğu anlaşılınca serbest bırakıdı. Hapiste yattığı dönemde sebepsiz yere 8 hafta işe gelmediği gerekçesi ile İş Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince sözleşmesi tek taraflı fesh edilen Ç.E hukuk savaşı başlattı.

    Uğradığı haksızlık sebebi ile devlet aleyhine Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açan Ç.E’nin ayrıca 1 milyon TL manevi 100 bin TL maddi tazminat davası açtığı bu davanın ise devam ettiği öğrenildi.

    Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya davacı Ç.E ile davalı devlet adına hazine avukatı katıldı. Yapılan açık yargılamada Ç.E ‘Suçsuz yere uzun süre hapiste kaldım.Gelendost ilçesinde bir bankanın şube müdürü olarak görev yapıyordum.Tutuklanınca çalıştığım banka İş Kanunu gereği 8 hafta sebepsiz işe gelmediğimiçin iş sözleşmemi tek taraflı feshetti. Hapiste kaldığım süre bir yana şimdi işsiz bir şekilde ortada kaldım. Hem maddi hem de manevi anlamda çok yıpranmış durumdayım’ dedi.

    Banka Müdürü Ç.E,tutuklanması sebebi ile uğradığı zararın tespiti için bilirkişi eyeti oluşturulması talebinde bulundu. Ç.E ‘Görevden alınmasaydım bugüne adar ne kadar bir kazancım olacaktı bunun tespiti için bilirkişi heyeti oluşturulmasını ve zararımın tespit edilmesini istiyorum’ dedi.

    Açılan tazminat davasının başka bir mahkemede sürdüğü bu davanın ise haksız yere görevinden alınmasına bağlı olarak açıldığı kaydedildi. Ç.E’nin ne kadar süre tutuklukaldığı konusunda net bir bilgi edinilemedi.

Nurettin Arkan /Yalvaç 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR