24 Nisan 2024 Çarşamba

Suçlulara Geçit Yok!

SUÇLULARA GEÇİT YOK !

Isparta

Yalvaç’ta geçtiğimiz hafta meydana gelen küçükbaş hayvan hırsızlığının faili olan kişiler yakalandı.

Abacılar Mahallesinde bulunan bir küçükbaş hayvan besihanesinde geçtiğimiz hafta meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgiliolarak Yalvaç İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince olayın fail yada faillerinin tespit edilerek yakalanması amacı ile yürütülen çalışmalar kapsamında işyeri güvenlik kameralarının incelenmesi ve çevrede yapılan araştırmalar neticesinde olayın faillerinin M.A.K., Y.B. ve  B.Y.isimli şahıslar olduğu tespit edilmiştir.

Şahısların yakalanması amacı ile yürütülen araştırmalar neticesinde şüphelilerden M.A.K. isimli şahıs Görgü Orta Mahallesinde bir kıraathanede bulunduğu sırada görülerek yakalanmış, diğer şahısların yakalanması için yürütülen çalışmalar neticesinde Eski Sanayi Mahallesinde kullandıkları aracın görülmesi üzerine gerekli emniyet tedbirleri alınarak araç durdurulmuş, araçta bulunan B.Y., Y.B. T.K. ve T.I. isimli şahıslar indirilerek yapılan üst aramasında B.Y. isimli şahsın üzerinde bir adet7,65 mm çapında ruhsatsız silah ve bu silaha ait 4 adet dolu fişek, Y.B. isimli şahsın üzerinde ise bir miktar hint keneviri tohumu bulunmuştur. Şahısların araçlarında yapılan aramada ise bir adet 22 calibre ruhsatsız toplu tabanca ile bu tabancaya ait toplam 103 adet dolu fişek, 1 adet 9 mm çapında ruhsatsız tabanca ile bu tabancaya ait 14 adet dolu fişek, iki adet 12 calibre dolu av tüfeği fişeği ile bir adet ağız kısmı 45 cm olan pala bulunmuştur.

Yapılan inceleme ve araştırmalar neticesinde B.Y.,Y.B.,M.A.K. ve T.K. isimli şahısların Polis sorumluluk alanında meydana gelen2,Jandarma sorumluluk alanında meydana gelen 8 adet faili meçhul hayvan hırsızlığı olayının failleri oldukları anlaşılmıştır.

Yapılan çalışmalar neticesi bulunan küçükbaş hayvanların ilgili kurum görevlileri nezaretinde sahiplerinin tespit edilerek teslim edilmesi çalışmalarına başlanılmıştır.

Yalvaç İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce yakalanan dört şahıs hakkında “Küçükbaş Hayvan Hırsızlığı, 6136 Sayılı kanuna Muhalefet,Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Satın Almak“ suçlarından gerekli işlemler yapılarak adli makamlara sevk edilmiş olup, TUTUKLANAN dört şahıs cezaevine gönderilmiştir.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR