28 Mart 2024 Perşembe

Suçlulara Geçit Yok!

Suçlulara Geçit Yok!

Isparta

Isparta Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar neticesinde hırsızlık olaylarına karışan, ruhsatsız silah taşıyan ve çeşitli suçlardan aranan şahıslara geçit vermiyor.

 

Yapılan çalışmalarda, farklı hırsızlık olaylarına karışan 2 kişi ile ruhsatsız silah taşıyan 1 kişiyi yakaladı. Ayrıca çeşitli suçlardan aranan ve kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 kişi de yakalandı.

 

Konuyla ilgili emniyetten yapılan açıklamada, “Asayiş Şube Müdürlüğümüzce, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak, ilimizde suç işlenmesini önlemek ve işlenmiş suçların faillerini tespit edip, yakalamak için çalışmalarımız kesintisiz olarak devam etmektedir.

 

HIRSIZLIK OLAYLARININ FAİLLERİ YAKALANDI:

Asayiş Şube Müdürlüğümüz ekiplerinin daha önce hırsızlık suçundan kaydı olduğunu bildikleri R.K. isimli şahsı, Oto Sanayii içerisinde bir otomobili kullanırken görmeleri ve durumdan şüphelenmeleri sonucu takibe almışlar ve şahıs araçla kaçmaya başlamış; yaşanan kovalamaca sonunda araç durdurulmuştur.

 

Yapılan incelemede araç içerisinde bir adet oto teybi ve flash bellek görülmüş ve bulunan oto teybinin Pirimehmet Mahallesinde geçtiğimiz aylarda bir araçtan çalınmış olduğu anlaşılmıştır.

 

Şüpheli R.K. hakkında “Otodan hırsızlık” suçundan işlem yapılarak şahıs adli mercilere sevk edilmiştir.

 

Bir başka hırsızlık olayında ise müşteki şahsın kullanmadığı klima motorunu işyerinin yan tarafına bırakması ve bir süre sonra bıraktığı klima motorunun yerinde olmadığını görerek durumu bildirmesi üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğümüz ekiplerinin çalışmaları neticesinde olayın failinin kimlik tespiti yapılarak, yakalama çalışmalarına başlanılmıştır.

Şüpheli S.D. isimli şahsın, Zafer Mahallesinde bir ikamette bulunduğu tespit edilmesi üzerine yapılan operasyonla bahsi geçen klima motoru bulunmuştur. Şüpheli şahıs S.D. yakalanarak hakkında “Açıktan Hırsızlık”suçundan yasal işlem yapılarak adli mercilere sevk edilmiştir.

 

RUHSATSIZ SİLAHLAR YAKALANDI:

 

Halıkent Mahallesinde park halinde bulunan araçta şüpheli bir şahsın bulunduğu ihbarı üzerine, olay yerine intikal eden ekiplerimiz tarafından araçtan indiği görülen şahıs durdurularak yapılan incelemede aracın bagaj kısmında ruhsatı bulunmayan 1 adet 9 mm çapında Brovning marka tabanca ve bu tabancaya ait susturucu ele geçirilmiştir.

Konu ile ilgili olarak şüpheli şahıs M.Ş. hakkında 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan yasal işlem yapılarak adli mercilere sevk edilmiştir.

 

ARANAN ŞAHIS YAKALANDI:

 

Asayiş Şube Müdürlüğümüz ekiplerince Belediye İşhanı önünde şüpheli tavırları ile dikkat çeken bir şahıs durdurularak yapılan kimlik kontrolü neticesinde Ş.A. isimli şahsın; Başka bir İlin İlamat ve İnfaz Bürosunca, “Fuhşa Teşvik Etmek, Aracılık veya Yer Temin Etmek” suçundan toplam5 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranmakta olduğu anlaşılmıştır.

Yakalanan şahıs hakkında gerekli yasal işlemler yapılmışolup, sevk edildiği adli mercilerce TUTUKLANAN şahıs cezaevine gönderilmiştir.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

soğuk su

16 Kasım 2015 Pazartesi 23:36

Öncelikle geçmiş olsun. bulunamazsa sadakan olur, bulunursa ne ala, sana bu saatten sonra düşen malına sahip çıkman, şu zamanda ne emniyetten ne polisten bir şey bekleme, duyduğuma göre bir polisin arabası çalınmış meslekdaşları toplanmışlar bir gecede bulmuşlar.

Selim

15 Kasım 2015 Pazar 01:01

Senin arabanın üzerine soğuk su iç. Bak polisler flash belleği bile bulmuşlar senin koca arabayı bulamadıklarına göre o araba parçalanmış başka Şahinlere hayat olmuştur.

Hoca'nın araba

14 Kasım 2015 Cumartesi 23:54

15DA393 plakalı 1993 model beyaz renkte Şahin (5 Vites) otomobilim Isparta Anadolu Mahallesinden çalınmıştır. Motor No: 131A 10160662254Şase No: NM4131 B0689902

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR