26 Nisan 2024 Cuma

Su Akıyor Biz Bakıyoruz

Su Akıyor Biz Bakıyoruz

Isparta
Darıderesi'nde 2 ve 3. göletin gerekliliği apaçık ortada. 10 Ocak'tan bu yana taşan barajdan 2 gölet dolusu su boşa gitti. Boşa akan suyun ekonomik değeri 10 milyon TL.

Gün geçtikte büyüyen Isparta il merkezinin içme suyu ihtiyacı da bu büyümeye paralel olarak sürekli artıyor. Her yıl daha fazla suya ihtiyacı olan Isparta'nın bu alandaki en büyük tedbiri Darıderesi'ne ikinci ve üçüncü içme suyu amaçlı göletin yapılması. Devlet Su İşleri 18.Bölge Müdürlüğü, Darıderesi'nde mevcut göletin üst kısmında 2.gölet için çalışmalara başladı. 2015 yatırım programında yer alan Darıderesi 2.Göleti için bu ay ihaleye çıkılması bekleniyor. Ancak Darıderesi'nde Isparta'nın ihtiyacı iki değil üç göl. Darıderesi Göleti'nde 10 Ocak'tan bu yana görülen su taşması bu durumun ne denli gerçek olduğunu ortaya koyuyor.

Isparta Belediyesi, şehrin ihtiyacı olan yıllık 30 milyon m3 içme suyu için öncelikli olarak memba sularını ve Darıderesi Göleti suyunu kullanıyor. Yetersiz olması durumunda ise Eğirdir Gölü devreye sokuluyor. 30 milyon m3 su ihtiyacının 20 milyon m3'ü bu dönemde boşa akan, kaybolan memba sularının su depolarında toplanması ile karşılanıyor. Geriye kalan 10 milyon m3'lük bölüm ise Darıderesi ile Eğirdir Gölü'nden karşılanıyor. Isparta Belediyesi, Darıderesi'nde yılda 4 milyon m3 su alıyor, Eğirdir Gölü'nden ise 7 milyon M3 su elektrikli pompajları ile şehre salınıyor.
Ancak 10 Ocak tarihinden bu yana görülen taşma, Darıderesi'nde ikinci, hatta üçüncü göletin olması durumunda Eğirdir Gölü'ne hiç ihtiyaç olmayacağını ortaya koyuyor. Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü yetkililerinin gözlemlerine göre, Darıderesi Göleti'nde 10 Ocak tarihinden bu yana taşma yaşanıyor. 3 aydır taşan suyun 2 göleti dolduracak miktarda olduğu tahmin ediliyor. 2 göleti dolduracak miktardaki kayıp su miktarının 8 milyon m3 olduğu belirtiliyor. Kaybedilen suyun 10 milyon TL değerinde olduğu ifade ediliyor.

Darıderesi 2 ihalesi bugün
Darıderesi 2 Göleti süreci nihayet sonuçlandı. DSİ 18.Bölge Müdürlüğü, Darıderesi'ne yapılacak ikinci gölet için bugün ihale gerçekleştirecek. Saat 10.00'daki ihale DSİ 18.Bölge Müdürlüğü'nde yapılacak.

Isparta Belediyesi içme suyu şebekesine verilecek Darıderesi 2 Göleti'nden yılda 7.5 milyon m3 su alınacak. Darıderesi'ndeki mevcut gölet üzerinde yapılacak göletin gövdeden yüksekliği 64 metre olacak.

kaybak :


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

adnan

14 Nisan 2015 Salı 16:36

Allah vermiş Devlet yapmış ama biz koruyamıyoruz.Arabasını alan baraja çıkıyor, etrafında yeyip içiyor, çöpünü doğru gölete atıyor.İyi de kardeşim; koca Ispartanın içtiği su devir daymı yok.Senede bir taşarsa üzerindeki pislik akıyor.Dibinde kalan ilelebet zehir.

akif ay

14 Nisan 2015 Salı 16:30

su akıyor dsi bakıyor demeli.

DEVLET ARSALI

14 Nisan 2015 Salı 12:16

DÜNYA DA SU YÜZÜNDEN SAVAŞ ÇIKACAK NERDEYSE.YAA KARDEŞİM BU VEBAL BU GÜNAH KİMİN BİLİYOYORMUSUNUZ.ISPARTA BELEDİYE BAŞKANI SN.YUSUF ZİYA GÜNAYDINI BAŞKAN OLARAK SEÇENLERDE.MHP YE OY VERENDE DE AYNI VEBAL İÇİNDELER.ISPARTA ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİ BİR YILDIR İNSANLARI BEZDİRDİ.ANA CADDELER DARALTILDI.BELEDİYE ÖNÜNDEKİ OTOPARK İNŞAATI ALLAH BİLİR İKİ SENEDEMİ BEŞ SENEDEMİ BİTECEK ALLAH BİLİYOR.BU İNŞAAT DA ITKM GİBİ OLURSADA HİÇ ŞAŞMAYIZ.AMA SABREDİNİZ 7 HAZİRANDA YUSUF ZİYA BEYİN NOTUNU VERME ZAMANIDIR.

Mutlu

14 Nisan 2015 Salı 23:43

Baraj yapmak dsi nin görevi belediyeyle ne alakası var. Dsi yapar belediye parasını ödeyip tesisi kurar suyu alır vatandaşa aktarır.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR