29 Mart 2024 Cuma

STAR TV KEÇİBORLU İNCESU'DA

Televizyon ekranlarının aranan programı Lezzet Haritası, çekimlerinde yörelerdeki renkliliği ve çeşitliliği göstermeye devam ediyor.

Isparta

Anadoluyu karış karış gezerek yörelerdeki lezzetleri vegelenekleri ekranlara getiren Lezzet Haritası, Isparta İncesu'da çekimleri Bitirdi . Star Tv ekranlarında yayınlanan Lezzet Haritası programı, il il gezmeye devam ediyor. Sunucu Ezgi Sertel'in farklı yorumlarıyla izleyenlereharika dakikalar yaşatan programın çekimleri Isparta İncesu Köyü'nde devam etti. İncesu Köyü'ndeki vatandaşlar Sertel'i yöresel kıyafetleri ve oyunlarıylakarşıladı. Davul ve zurnaların da çaldığı karşılamada, İncesulular programa özel olarak hazırlık yaparak, köyün tüm yönlerini anlatmaya çalıştı.

 

Program çekimleri süresince İncesulular Sertel'i adetabağrına bastı. Yöresel yemekleri pişiren İncesulular, tariflerini de anlattı.Köyün kuruluşundan bugüne yaşatılan gelenek ve görenekler de izleyenlereaktarıldı. Soku taşında keşkek döven İncesulular, gözleme ve yöresel sulu yemekleri de tek tek anlattılar. Köyün farklı yerlerinden görüntüler de alanLezzet Haritası ekibi, ilerleyen günlerde programı yayınlayacağı bildirildi.

 

Ezgi Sertel ile Lezzet Haritası, Anadoluyu il il, ilçe ilçe geziyor tadına doyum olmaz yöresel lezzetleri, binlerce yıllık yaşanmışlıkların sonucu olan gelenek görenekleri ve ülkemizin cennet köşelerini ekranlarınıza getirip yurdumuzun lezzet haritasını çıkarıyor.

 

İNCESU'NUN ÖNEMİ

Isparta'nın girişindeki ilk köy olan İncesu, bir akaryakıt firması tarafından da Örnek Köy seçilmişti. İncesu'ya bu kapsamda bazıyatırımlar yapılmıştı. Köy kahvesi yenilenmiş, bazı evler de restore edilmişti.Köyde bu proje kapsamında hala çalışmalar devam ediyor. İncesu'ya projekapsamında yerli ve yabancı pek çok turist de ziyaret ediyor. Geleneksel olarak festival de yapan İncesu, Dünya'nın dört bir yanına dağılmış hemşehrileri deböylelikle buluşturuyor. Yılda bir kez düzenlenen festivalde, eski ve yeni nesil bir araya gelip, köylerini şenlendiriyor. Tarihi bir köy olan İncesu,Isparta'nın girişindeki bir vitrin gibi tüm güzelliğiyle ziyaretçilerini bekliyor.

http://www.kupurhaber.com

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

İncesu

29 Eylül 2015 Salı 12:03

İncesuyu da silin artık haritalardan orayıda yemiştir :D

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR