20 Nisan 2024 Cumartesi

SÖZLERİMİZİ TUTMALIYIZ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrası ilk kez Posta yazarı Candaş Tolga Işık'a konuştu. Kılıçdaroğlu,"Ben bir sağduyu çağrısı yapıyorum. Bu ülkenin sorunlarını çözmek için hemen bir araya gelmeli ve konuşmalıyız. Aramızda bir düşmanlık da yok, kavga da yok. Herkes üstüne düşeni yapsın artık" dedi.

Isparta

Kılıçdaroğlu, erken seçimle ilgili ise 'seçmene saygısızlık'yorumunu yaptı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

"SÖZLERİMİZİ TUTMALIYIZ"

"Biz siyasi partiler olarak halkımıza vaatlerde bulunduk. Bu vaatlerin karşılığında oy aldık. Yüzde 10 barajının kaldırılması,emekliye 2 maaş ikramiye, asgari ücretin 1500 lira olması ve vergi alınmaması,çiftçiye mazotun ucuza verilmesi. Başka partilerde aynı vaatlerde bulundu.Şimdi bir araya gelip hükümet kurmalıyız ve seçmene verdiğimiz bu sözleri en kısa zamanda uygulamaya koymalıyız."

TBMM'YE GİREN MİLLETVEKİLLERİNİN TAM LİSTESİ

"ERKEN SEÇİM SAYGISIZLIK"

"Uzun lafın kısası çözüm üretmek için zaman kaybetmememizgerekir. Seçimin ertesi günü kalkıp 'erken seçim' demek halkın 7 Haziran'da ortaya koyduğu iradeye saygısızlıktır. Halk, 'Ben size oy verdim. 1- Baskıistemiyorum. 2-Özgürlüğümü istiyorum. 3- Yaşam tarzıma müdahale istemiyorum. 4-Siyasi partilerin liderleri olarak bir araya gelip bizim maddi ve manevi sorunlarımızı çözün" diyor."

"AKP İLE KOALİSYON OLMAZ"

"AKP ile koalisyon kurmayız. Bunu baştan söyleyeyim.Neden kurmayız? Çünkü orada bir Saray vesayeti var. Bu vesayeti ortadan kaldırabilecek misin? Hayır! Kuran-ı Kerim ile dalga geçen adama dava açabilecek misin? Hayır! Cumhurbaşkanının yetkilerini anayasal çizgiye çekebilecek misin? Hayır! İşte bu yüzden biz AKP ile yapılacak bir koalisyonun içinde olamayız."

"TÜRKİYE RAHATLAMALI"

"CHP ile AKP taban tabana zıt iki parti. Dolayısıylabir arada olmamız imkansız. Türkiye derhal rahatlatılmalı. Bir erken seçim söz konusu olacaksa da Türkiye normalleştikten sonra yapılmalı. Çağrımı yineliyorum: Şimdi uzlaşma zamanıdır. Gelin birlik olalım." (Kaynak:Posta)

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

hadigari

10 Haziran 2015 Çarşamba 09:22

eee oy verin gitsin dediniz, oy verdik gittiler şimdi ne halt edeceğiz. bide onu söyleyiveringariiiii hadigariiii

dogru

09 Haziran 2015 Salı 23:21

Haahaaa Kılıçdaroğlu 3 lu koalisyon la batısında görelim ülkeyi ha ****ret yakışır sizede

Esnaf

09 Haziran 2015 Salı 21:34

yeter bahceli artık ayrıl alt taraf bunu istiyor

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR