29 Mart 2024 Cuma

SÖZDE SAVCI 10 BİN DOLAR İSTEDİ!

ISPARTA'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin ailelerini arayan sözde savcının, şüphelileri kurtarma şartıyla 10 bin dolar istediği belirlendi. Vali Vahdettin Özkan'ın talimatı doğrultusunda savcılık ve polis, sözde savcının yakalanması için çalışma başlattı.

Isparta
Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Isparta merkezli 6 ilde başlattığı FETÖ/PDY operasyonu kapsamında 52 şüpheli gözaltına alındı. Dün ve önceki gün işlemleri tamamlanarak mahkemeye sevk edilen 35 şüpheliden 15'i tutuklanırken, 20'si serbest bırakıldı. Geriye kalan 17 şüphelinin ise işlemleri sürüyor. Kamuoyunun dikkati operasyona çevrilirken, bazı kötü niyetli kişilerin durumu fırsata çevirme çabası içinde olduğu ortaya çıktı.

Isparta Valisi Vahdettin Özkan'a ulaşan bir istihbarat, dolandırıcıların soruşturmayı yürüten savcının adını kullanarak şüphelilerin ailelerini yardımcı olma taahhüdüyle aradığı ve para istediğini ortaya çıkardı. Soruşturmayı yürüten savcının adını kullanarak operasyon kapsamında gözaltında alınan bir şüphelinin ailesini telefonla arayan sözde savcı, yardımcı olmak istediğini söyledi. "O bizim ağabeyimiz. İnşallah içeriden çıkaracağız" diyen sözde savcı, verdiği başka bir numaranın aranmasını istedi. Bir süre sonra kendisini arayan aileye İstanbul'da bir yere yapılacak yardım karşılığında gözaltındaki yakınlarını kurtaracağını vaat eden sözde savcı, aileden 10 bin dolar istedi. Sözde savcıya inanmayan aile, istediği parayı göndermedi. Aynı sözde savcının diğer şüpheli yakınlarını da telefonla arayarak, benzer şekilde dolandırmaya çalıştığı belirtildi.

Vali Vahdettin Özkan söz konusu dolandırıcılık girişiminin kendisine ulaşmasından sonra emniyet müdürlüğü ve cumhuriyet başsavcılığından bu konuda çalışma yapılması ve ailelerin uyarılmasını istedi. Emniyet ve savcılık da sözde savcının yakalanması için çalışma başlatırken, şüpheli yakınlarını da dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR