20 Nisan 2024 Cumartesi

SON DAKİKA OLAYIN TÜM DETAYLARI

SON DAKİKA OLAYIN TÜM DETAYLARI

Isparta

ISPARTA'da İ.K., boşanma aşamasında olduğu eşi A.K.'nın evine geldi.

ISPARTA'da İ.K., boşanma aşamasında olduğu eşi A.K.'nın evine geldi. Hakkında uzaklaştırma kararı olan İ.K., aralarında çıkan tartışma sonrası eşini tabancayla elinden yaraladı. Daha sonra kendisini kızıyla eve kilitleyen İ.K., balkona çıkarak tabancayla intihar etme tehdidinde bulundu. Bir süre devam eden görüşmelerin ardından kızını polise teslim eden İ.K., yaklaşık 3 saat süren çabalar sonucunda ikna oldu. Elindeki tabancayı bırakan İ.K. polise teslim oldu.

Olay, saat 16.00 sıralarında Isparta kent merkezinde meydana geldi. İ.K., bir süredir ayrı yaşadığı eşi A.K.'nın oturduğu İstanbul Caddesi üzerindeki apartman dairesine gelerek, 6- 7 yaşlarındaki kızı E.K. ile görüşmek istediğini söyledi. Hakkında uzaklaştırma kararı bulunan İ.K.'nın evine gelmesi sonrası A.K. durumu polise bildirdi. İddiaya göre bunun üzerine çift arasında tartışma çıktı. Sonrasında İ.K. yanında getirdiği tabancayla A.K.'ye ateş ederek, elinden yaraladı. İhbar sonrası kısa sürede olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İ.K., polisler eve geldiği sırada yaraladığı eşi A.K.'nın dışarı çıkmasına izin verdikten sonra yanına kızı E.K.'yı da alarak kendisini içeri kilitledi. A.K. çağrılan ambulansla tedavisi için hastaneye gönderildi.

'BABAMI ÖLDÜRMEYİN, GİDİN BURADAN'

Polise teslim olmak istemeyen İ.K., kızıyla birlikte balkona çıkarak, kendisini almaya geldikleri takdirde intihar edeceğini söyledi. İ.K. elindeki tabancayı başına ve göğsüne dayayarak, polis ekiplerini tehdit etti. Bu sırada kızı E.K. ise aşağıda bekleyen polislere, "Babamı öldürmeyin, gidin buradan" diye bağırırken, eline geçirdiği çeşitli maddeleri de attı. E.K. zaman zaman babasını teselli ederek, gözyaşlarını sildi. Babası kendi başına silah dayayıp, intihar edeceğini söylediği anlarda E.K. ise iki eliyle kulaklarını tıkayarak, "Baba ne olur yapma" diye feryat etti. Daha önce Isparta Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Asayiş Şube Müdürü olarak görev yapan, Eğirdir İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Zarif de iknacı polis olarak olay yerine geldi. Ayhan Zarif'in bir süre görüştüğü İ.K., yoğun ikna çabaları sonunda kızını Çocuk Şube Müdürlüğü polislerine teslim etmeye ikna oldu.

 'BENİM ANNEM- BABAM YOK, HER ŞEYİM SENSİN'

Emniyet Müdürü Ayhan Zarif, daha sonra İ.K.'yı bulunduğu daireye girmesine izin vermeyi kabul ettirdi. İkna çabaları daha sonra balkonda devam etti. Eşinin kendisini affetmeyeceğini, hapse girip cezaevinde çocuklarını göremeden, ceza çekeceğini söyleyen İ.K., tabancayı göğsüne dayayıp, hastanede tedavi gören A.K.'yı da cep telefonuyla görüntülü arayarak, intiharı gerçekleştireceğini söyledi. Bunun üzerine gergin dakikalar yaşanmaya başladı. İ.K.'nın olay yerinde bulunan ve ismi öğrenilemeyen erkek kardeşi ise "Benim annem- babam yok. Her şeyim sensin. Beni böyle mi bırakıp gideceksin? İşin kolayına kaçıyorsun" diyerek ikna etmeye çalıştı.

EŞİ SÖZ VERİNCE VAZGEÇTİ

Balkonda devam eden görüşmeler sırasında Emniyet Müdürü Ayhan Zarif, A.K.'yı telefonla arayıp, "Eşini affedeceğine söz ver. Ben İ.K.'yı alıp yanına getireceğim. Beraber oturup konuşacağız. Söz veriyor musun?" dedi. A.K.'nın teklifi kabul etmesinin ardından İ.K. saat 19.00 sıralarında elindeki tabancayı Emniyet Müdürü Zarif'e teslim ederek, yaklaşık 3 saat süren eylemini sonlandırdı. Olayı takip eden kalabalığın alkışları arasında bulunduğu yerden indirilen İ.K., daha sonra Emniyet Müdürü Ayhan Zarif'in aracına bindirilerek, hastaneye götürüldü.

BOŞANMA AŞAMASINDALAR

3 çocuk sahibi olan İ.K. ve A.K. çiftinin boşanma aşamasında olduğu öğrenildi. Uzaklaştırma kararı verilen İ.K.'nın eve gelmesi üzerine A.K.'nın KADES üzerinden polise ihbarda bulunduğu anlaşıldı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Semih

22 Ekim 2020 Perşembe 18:00

Türkiyenin arastirmayan haber okuyarak fikir edinen toplumu hep ıstanbul sözleşmesi demis,keske kanunlar kanun olsa da ıstanbul sozlesmesi denmese.Ben burada sozlesmeyi maddeleriyle savunurum ama sanmiyorum ki biri cikip su maddede su sozle ****et yanlis bir sey söyleniyor diyemez.Keske bu adam da böyle yapmasaydi ama bu adam nasil bu hale geldi demek nasil bir sey hiçbir sey bir insani eline silah alip cocuk rehin almaya itemez,bu cocuk ben bundan sonra senin yuzunu gormek istemiyorum dese hakki

Akıllı ol

22 Ekim 2020 Perşembe 15:51

Salıverin kücük enişdeyi

Bir Okuyucu

22 Ekim 2020 Perşembe 15:41

Evli eşler (sadece eşler değil gerçi akrabalar, arkadaşlar hatta ailedeki bireyler ya da genel olarak insanlar demeliyim) başkasını mutemadiyen sömürme, aşağılama, ezme, kullanma ve aptal yerine koyma çabasındalar. Konunun istanbul sözleşmesiyle filan bir alakası yok, konu insanoğlunun ruhsal ve ahlaki gelişiminin yetersizliği ile ilgili. Ama bunu insanlara nasıl anlatabilirsin ki çok zor anlamazlar, ancak boş ve anlamsız tartışmalar yaparlar.

Turker yavuzalp

22 Ekim 2020 Perşembe 15:38

Kanunlar kanun degil ki.Kanun kadın fhşlik yapsa bile erkege uzaklastirma verin diyor.Erkekler caresizlikten bunları yapıyor.Ya katil olacan ya intihar.Adalet herkese bir gun gerekecek unutmayalım.

Cocuga nolacak

22 Ekim 2020 Perşembe 12:15

Kucuk kızın psikolojisi ne olacak.. aklından cıkmazki o anlar..

Mustafa

22 Ekim 2020 Perşembe 10:54

15 yasında kizim var evde bisey dediğin zaman sesini yükselttigin zaman polisi ararim diyor.Ben böyle adalet olmaz olsun kendi çocuğumuza bile kızamıyoruz.

Esnaf

22 Ekim 2020 Perşembe 10:46

Bende bir babayım 14 aydır çocuğumu göremiyorum konuşamıyorum annesi çocuğumun beynini yıkamış ey anneler sizin ne kadar hakkınız varsa babanında çocuğuyla birlikte vakit geçirme hakkı var nerde vicdan nerede Allah korkusu çocuklar sizin şahsi malınız değil.

zz

22 Ekim 2020 Perşembe 10:34

Adamın zaten daha önceden de uzaklaştırma kararı varmış.Ama gördüğünüz üzere uzaklaştırma kararları hiçbir işe yaramıyor.Adam kadını yaralayıp çocuğunu rehin alıyor.Siz hala daha istanbul sözleşmesini uygulamamaya devam ederseniz bu olaylar daha çok olacak.Kadını da zorla barıştırtmışsınız.İki gün sonra kadının ölüm haberi gelirse siz sorumlusunuz!

x

22 Ekim 2020 Perşembe 10:31

Kadın ya da adam suçlu fark etmez ama bu HİÇ KİMSE BİRİNİ REHİN ALAMAZ VEYA YARALAYAMAZ ŞUNU TAM OLARAK NE ZAMAN ANLAYACAKSINIZ??? Bunu bir kadın yapmış olsaydı da aynı tepki verilecekti.Yok o hale nasıl gelmişte bilmem neymişte! Bu yine bir erkeğin reddilmeyi kaldıramama sorunu bu başka hiçbir şey değil!!!

3232

22 Ekim 2020 Perşembe 09:54

hiç kimse demiyo ki belki kadın suçlu bu ülkede hep böyle durumlarda erkekler mi suçlu o adam da o hale kim bilir ne sebepten geldi kimse durduk yere bu duruma düşmez bu tür konularla alay etmek yerine bizden sonraki nesli düzgün ahlaklı saygılı ve hoşgörülü bireyler olarak yetiştirelim ki bu tür olaylar artık olmasın önce kendi çevremizden başlayarak toplumu bilinçlendirelim

allah korusun

22 Ekim 2020 Perşembe 09:10

böyle biriyle komşu olmak istemezdim.... erkekler dışarılarda paralrı ezip ezip eve gelince yok diyorlar ailelerin çogu bu şekilde yılıkyor.... para sizde çoksa çocukalrınızla ailenizle yiyin başka ülker keşfedin hayat cafelerden barlardan ibaret değil .

Barut Osman

22 Ekim 2020 Perşembe 08:45

ilyas sen ne çeşit bir türsün yaa

Pala remzi

22 Ekim 2020 Perşembe 08:34

Emniyet müdürü olayı çözmemiş kadından affetme sözü almış ve olay bitmiş kadın adamı istemediği için bu olaylar olmuş sen burda kadını koruyamamışsın müdür efendi zaten kadin affetseydi sen olmasanda adam başına silah dayamazdı millet burada müdürü kahraman yapmış kahramanlık bir durum yok

Süleyman Aga

22 Ekim 2020 Perşembe 05:47

Bu erkeklere evden uzaklastirma kararı verenlerin suçu!! Kadinlar bu kanunu silah gibi kullanarak istismar ediyor.Cocuklarida baba ya karsı kışkırtıp nafaka alarak erkekler eşek gibi calışsın ben keyfimi süreyim diyor.Buna derhal bir önlem gerek!!Yoksa daha çook intiharlar görürüz!

Deli Sorular

22 Ekim 2020 Perşembe 01:37

"Eşi söz vermeye zorlamak da bir şiddettir.." mi ki aceeep?! ya da sözü yerine getirememe durumu, ayrı bir şiddete yol açar mı ki aceeep?!

Murat

22 Ekim 2020 Perşembe 01:03

Yorumlar yine kadına şiddet önūne meyilli.Yok o adamı kadın öldūrsūn diye mi affettiniz?Yok Istanbul sözleşmesi v.s.Bir erkeği kensi söz çocuğunu rehin alıp,gözūnūn önūnde intihara ****ūrecek kadar ruh halini bozan şeyler nelerdir?Hiç dūşūndūnūz my?

İsimsiz

21 Ekim 2020 Çarşamba 23:11

KADES Aile bakanlığı tarafından zor durumdaki insanları korumak amaçlı kurulmuş bir hat ..Bilmeyen öğrensin.

Şiddetsiz toplum

21 Ekim 2020 Çarşamba 22:23

KADEM değil KADES uygulaması şiddete uğrayan kadınlar için, cep telefonunuza indirebiliyorsunuz ve tek tıklamayla emniyet güçlerinin haberi oluyor. Haberde yanlış bilgi vermeyin lütfen.

İlyas Kalyoncu

21 Ekim 2020 Çarşamba 22:22

Yine İstanbul Sözleşmesi yine Kadem. Bir aile daha nasıl yok edilir hep birlikte gördük.

Aky

21 Ekim 2020 Çarşamba 22:01

Allah yolunu açık etsin Ayhan Müdürüm.

Fatih

21 Ekim 2020 Çarşamba 21:13

Ayhan zarif.Allah yolunu açık etsin temiz yürekli insan.

Fatoş gül

21 Ekim 2020 Çarşamba 21:10

Karısını öldürsün diye mi affedilmesi istendi!? o adamın ivedilikle tedavi edilmesi lazım

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR