19 Mart 2024 Salı

SON DAKİKA BAKA DESTEKLERİ YARGIYA TAŞINDI

SON DAKİKA BAKA DESTEKLERİ YARGIYA TAŞINDI

Isparta

BAKA'da tutuklu bulunun 2 genel sekreter dönemini inceleyen İçişleri Bakanlığı Başmüfettişinin, FETÖ'cü şirketlere yapılan mali desteklerin geri istenmesi ve ilgililer hakkında yasal işlem başlatılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurduğu öğrenildi. 15 Temmuz'dan sonra daha da hızlanan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında çok sayıda kişinin tutuklandığı ve işine son verildiği Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nda sular durulmuyor.

İçişleri Bakanlığı Baş müfettişi'nin halen FETÖ'den tutuklu bulunan 2 genel sekreter dönemiyle ilgili yapılan mali destekler, doğrudan faaliyet destekleri gibi teşvik programları ve kimlere verildiğine ilişkin incelemesini tamamladığı, dosyayı Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal ettirdiği öğrenildi.

BAKA, 2011'den bu yana kar amacı güden kuruluşlar ya da karamacı gütmeyen kuruluşlar mali destek programı ile dernek ve sivil toplum örgütlerine yönelik doğrudan faaliyet desteklerinden faydalanan FETÖ ile irtibatlı şirketler ve sivil toplum örgütlerinden bu paraların geri iadesini isteyecek. İlgililer hakkında da yasal işlem başlatılacak. Akdeniz muhabirinin edindiği bilgiye göre, merkezi Isparta'da bulunan Antalya ve Burdur'a da kapsayan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nda 2011 yılından bu yana verilen destekler İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirilen başmüfettiş tarafından incelendi. 3 aydır Isparta'da görev yapan İçişleri Bakanlığı müfettişi, karamacı güden kuruluşlar, kar amacı gütmeyen kuruluşlar ile doğrudan faaliyet desteği, teknek destek gibi mali programlardan faydalanan şirketler ile sivil toplum örgütlerini inceledi.

FETÖ ile irtibatlı şirketlere destekleme yapılıp yapılmadığı, yapıldı ise şartları yerine getirip getirmediği didik didik arandı. Yapılan inceleme sonucunda belirlenen usulsüzlükler İçişleri Bakanlığı müfettişi tarafından Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunuldu. İçişleri Bakanlığı müfettişi, tespit edilen usulsüzlükler ve yanlışlıklarla ilgisi olanlar hakkında yasal işlem başlatılmasını talep etti. BAKA'nın üzerinde durduğu diğer bir konu ise, yapılan desteklerin geri istenmesi.

İçişleri Bakanlığı müfettişince usulsüz destekleme yapıldığı tespit edilen FETÖ ile irtibatlı şirketler ve sivil toplum örgütlerine yönelik dava açılması isteniyor. Bu dava kapsamında yapılan desteklerin geri ödenmesi talep edilecek. İçişleri Bakanlığı müfettişinin tespit ettiği yanlışlıklar arasında proje desteğine karar verecek jüri üyelerinin hep aynı kişilerden oluşması bulunuyor. BAKA yönetiminin mali destek programları değerlendirme sürecinde aynı kişileri jüri üyesi olarak belirlemesi yanlışlık olarak değerlendiriliyor. Yine tanıtım adı altında çok basit projelere desteklemeler yapıldığı öğrenildi.

Örneğin, Barla'da yapılacak helva-kabune ikramının tanıtım desteği adı altında desteklenmesi FETÖ'cü derneklere yönelik destek olduğu belirtiliyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Tuğrul Çınar

10 Mart 2017 Cuma 11:03

FETÖ dershanelerinden ve okullarından matematik öğretmeni bozuntularını yatırım uzmanı diye alırsanız bir de bunları koordinatör yaparsanız olacağı budur. Geçmiş olsun.

Vatansever

28 Şubat 2017 Salı 21:44

Az kaldı arkadaşlar. Kilit konumdaki kişilerin yakalanışı ve Isparta'da kriptolar aynen çorap söküğü.

bilirim

28 Şubat 2017 Salı 21:07

sdü de dümenden yapılıp sonuçlanmamış projeler incelensin.mesela gülar araştırıldımı yada organik gübre projesi vs .satın alınmadığı halde sdü deki ekipmanın resmini çekip almış gibi gösterenler kimlermiş bir araştırsınlar rektör geçmişe perde çekmiş olabilir ama yinede devlet unutmaz.

Gün

28 Şubat 2017 Salı 17:26

Amaca giden her yol mubahtır diyen, dini kuralları çiğnemekte sakınca görmeyen ve ekmek su gibi yalan söyleyen Fetöcüler! İsmini kirli işlerinize alet ettiğiniz o pak alimin sözünü iyi dinleyin: "Cennet ucuz değil, cehennem dahi lüzumsuz değil."

?

01 Mart 2017 Çarşamba 17:10

ya bırAK ARKADAŞ AYNI ZİHNİYET

Vatandaş

28 Şubat 2017 Salı 13:59

Genel sekreterler tutukl****ı aylar oldu. Sanki bu olayın üstüne tutuklanmışlar gibi başlık atmışsınız. Esas Baka'da yapılan yolsuzluklar da adı geçen kişilerin acilen yargı önünde hesap vermesi gerekiyor. İhalelerde kimler kimlere ne karşılığı peşkeş çekmiş? Arsa mı alınmış, cebe para mı konmuş yoksa başka şeyler mi dönmüş? Herkes yaptığının bedelini ödemeli. Suçlular bir an önce adalete teslim edilmeli!!!

De

28 Şubat 2017 Salı 12:43

De ayrı

ARINDILARMI?

28 Şubat 2017 Salı 12:42

FETÖDEN KAC SIYASETCI TUTUKLANDI ! ONLAR KANDIRILDIK ALLAH AFFETSIN DEYIP GÜNAH CIKARINCA PIRUPAKMI OLDULAR! MILLET HEP BUNU KONUSUYOR!

ahmet

28 Şubat 2017 Salı 12:40

tek bir sorum olacak. bu adamları o makama kim getirdi?

HALİL

28 Şubat 2017 Salı 11:47

Anlaşıldı bu adamlar bu destekleri verdi. Peki bu haksız destekleri alanlar ne olacak altlarında son model arabalarla millete havamı atacaklar.

fetö kriteri nedir herkese eşitmidir

28 Şubat 2017 Salı 11:44

fetö kriteri nedir- herkese eşitmidir- aynı ve tek ktiter gibi duran bir şeyden- bir hemşire göre3vde, biri ihraç, biri görevden açığa alınıp* cuma başladı- kriter nedir? herkese eşitmidir

Nermo

28 Şubat 2017 Salı 11:27

Sadece şirketler değil, 2015 te bile sdü tıp ta şahıslara verilen BAKA destekleri de araştırılsın

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR