20 Nisan 2024 Cumartesi

ŞOK EDEN ÖLÜM

Mühendis ve İşçi Zehirlenerek öldü Tefenni’nin Ece Köy Krom madeninde yaşanan olay Burdur’u şok etti. Madende gazdan zehirlenen 2 kişi hayatını kaybederken, kurtarmak için giren 5 kişide yaralandı.

Isparta

 Komşuda  Burudur'un Tefenni Ece Köy Krom madeninde gazdan zehirlenen 3çalışandan 2’si hayatını kaybetti.  31Yaşındaki işi kudret Gökçe ile 34 yaşındaki mühendis Burhanettin Korkmazyaşamını yitirirken hemen arkalarından madene giren Ahmet Akboğa ise ağıryaralandı.  Kurtarmak için olay yerinegelen 5 kişi ise gazdan etkilenerek Tefenni Devlet hastanesinde ilk müdahaleleri yapıldı.

 

İddialara göre 20 gün önce kapatılan madene Kudret Gökçe’nins abah saatlerinde kimseye haber vermeden gidiyor. Aracını orada gören Mühendis Burhanettin ise kendisine bakmak için madene giriyor ve orada maruz kaldıklarıgaz nedeniyle zehirlenerek olay yerinde hayatlarını kaybediyorlar. Mühendisindönmediğini gören diğer çalışan Ahmet Akboğa ise madene girerek gazdanetkilenip 20 metrelik tünelden aşağı düşerek yaralanıyor.

Araç olmasa bulunmazlardı

 

Tefenni Kaymakamı Onur Yeniay kimseye haber verilmedenkullanılmayan bir madene neden gittikleri hakkında bir bilgilerinin olmadığınısöyledi. Otomobilin madene yakın bir yerde bulunması sonucu işçilereulaşabildiklerini de sözlerine ekleyen Yeniay konu ile ilgili gereklitahkikatın başladığını söyledi. Yaralı işçi Akboğa Burdur Devlet Hastanesindetedavi altına alınırken, Korkmaz ve Gökçe’nin cenazeleri İlçe hastanesininmorguna kaldırıldı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR