19 Mart 2024 Salı

SİVRİSİNEK İSTİLASINA UĞRADILAR

SİVRİSİNEK İSTİLASINA UĞRADILAR

Isparta

ISPARTA'nın Gelendost ilçesinde ve köylerinde elma bahçelerinde çalışan mevsimlik işçiler sivrisinek istilasına uğradı. Elma toplarken vücudunun çeşitli yerlerini sürekli ısıran sivrisinekler kurtulmak için bahçeleri terk ettiler.

Isparta'nın Gelendost ilçesinde elma hasat sezonu başladı. Ancak Gelendost ve köylerinde bahçede çalışan işçiler sivrisinek istilasına uğradı. Yaz sıcağında ellerini, kollarını ve vücudunun çeşitli bölgelerini ısıran sivrisinekler yüzünden elma toplamayı bırakıp bahçeden kaçtılar.

Gelendost Ziraat Odası Başkanı Ömer Uysal ise ilk kez böyle bir olayda karşılaştıklarını ifade ederek, "Bahçeyi işçiler bir bir terk ediyor. Sivri sineklerin resmen istilasına uğradık. Devletten yardım istiyoruz. dedi.

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ispartali

20 Eylül 2017 Çarşamba 23:21

Devletimize rica edeceğinize çalıştığınız ilçenin belediye reisi amiri muhtarı yokmu ilaclama yapsinlar geri zekalı ne kadar milletimiz var devlet sineklere örükmü yakacak

Antalyalı

20 Eylül 2017 Çarşamba 15:45

Köylülerimize ve tarla sahiplerine tavsiyemiz tezek yakın tarlada. Biz Antalyada tezek yakarak çoğu zaman kurtulurduk sivrisineklerden. En doğal yolu bu. Herhalde kalkıp da elmalara sivrisinek ilacı sıkacak haliniz yok. Zaten yeterince ilaç atıyorsunuz elmalara

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR