20 Nisan 2024 Cumartesi

SİROZ HASTASI ÜÇ KARDEŞTEN BİRİ ÖLDÜ, İKİSİ NAKİLLE HAYATA TUTUNDU

Siroz Hastası ÜÇ KARDEŞTEN BİRİ ÖLDÜ, İkisi Nakille Hayata Tutundu

Isparta

 

Yakalandıkları siroz hastalığı nedeniyle biri hayatını kaybeden3 kardeşten ikisi Antalya’da yapılan karaciğer nakliyle hayata tutundu.

Şanlıurfa’da 32 yıl önce evlenen yaşayan Gülçin (51)-AhmetDemir(55) çiftinin 7 çocuğu dünyaya geldi. Demir çiftinin kız çocuklarından 17yaşındaki Hatice Demir, yakalandığı siroz nedeniyle 2003’te hayatını kaybetti.Aile çocukları Halime Demir (15) ve İsmail Demir’de (12) aynı hastalığınbelirtileri olduğu gerekçesiyle çeşitli hastanelere götürdü. Burada yapılantetkiklerde çocuklara herhangi bir teşhis konulamadı. Bunun üzerine ikiçocuğunu da 2 yıl önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne getiren Baba AhmetDemir’e doktorlar İsmail ve Halime Demir’in karaciğer nakli olmasını tavsiyeetti. Nakil için iki kardeş Ulusal Organ ve Doku Bekleme Listesi yazılırkenAhmet Demir’in yeğeni Mahmur Demir, kuzenine karaciğerini vermek için gönüllüoldu. Yapılan hazırlığın ardından Mahmut Demir’den alınan karaciğer parçasıAkdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibitarafından İsmail Demir’e nakledildi. Ancak vücudun karaciğeri kabul etmemesiüzerine

 İSMAİLE UYGUN KARACİĞER ISPARTA'DAN ÇIKTI 

İsmail Demir, Ulusal Organ ve Doku Bekleme Listesi’nde acilsırasına alındı. İsmail Demir’e uygun karaciğer Isparta’dan çıktı. Başarılı birameliyat geçiren İsmail Demir yeniden hayata tutundu. Kardeşi yaklaşık 2 yılönce nakil olan Halime Demir’e ise uzun zamandır beklediği haber iki hafta öncegeldi. Halime Demir’de Burdur’dan getirilen karaciğerin nakledilmesiyle hayatatutunmayı başardı. İki kardeş 2003 yılında ablalarının ölümüne neden olan sirozhastalığını yapılan nakillerle yenmeyi başardı.

 

Siroz hastalığına bir çocuğunu kaybeden ikisini de nakillekurtarmaya başaran baba Ahmet Demir, dünyaya gelen 7 çocuğundan Hatice Demir’i2003 yılında kaybettiğini söyledi. Diğer çocuklarından Halime ve İsmail’in deaynı hastalığa yakalanması üzerine çeşitli hastanelere gittiklerini, son olarakise Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne geldiğini söyledi. Burada çocuklarınınsiroza yakalandığının tespit edilmesi üzerine doktorların karaciğer nakliniönerdiğini belirten baba Demir, “İsmail kuzeninden yapılan nakille hayatatutunmaya çalıştı. Fakat 2 gün sonra vücudu organı reddetti. Oğluma ikincinakil ise 25 Mayıs 2013'te gerçekleşti. Kızım da Isparta'da beyin ölümügerçekleşen hastanın ailesi tarafından bağışlanan karaciğerle yaşama tutundu.Organlarını bağışlayıp iki evladımı hayata bağlayan bağışçı ailelere teşekkürediyorum.” dedi.

 

Yapılan nakille yeniden sağlığına kavuşan Halime Demir,hastalığı nedeniyle çok çabuk yorulduğunu, artık istediği her şeyi rahatçayapabileceğini söyledi. İsmail Demir de, hastalığı nedeniyle ara verdiğiokuluna artık dönebileceğini ve isteyip de yiyemediği yemekleri yiyebileceğiiçin çok mutlu olduğunu ifade etti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR