25 Nisan 2024 Perşembe

ŞİRKET KÜÇÜLMEYE GİDİYOR

DEMOKRAT GAZETESİ’NİN HABERİ- Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Isparta İl Müdürü Niyazi Kıvılcım, şirketten personel çıkarılmasının kendisini son derece üzüntüye boğduğunu belirterek, “Ancak, şirketimiz küçülmeye gidiyor ve bu çıkarmaları ondan yapıyoruz. Ben çıkarmaların süreceğinden endişe ediyorum” dedi.

Isparta

İŞTEN ÇIKARMA İDDİALARI DOĞRU

Isparta – Antalya ve Burdur illerinin Elektrik Dağıtım işini yapan Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’inde toplu işçi çıkarmaları Isparta gündeminin bir numaralı konusu oldu. Bilindiği gibi; Akdeniz Bölgesi’nde elektrik dağıtımında yetkili firma olan Akdeniz Elektrik A.Ş. (AKEDAŞ) önceki gün 42 Güvenlik Görevlisi personelden 36’sını işten çıkarmıştı. Öte yandan,toplu işçi çıkarılmalarının devam edeceği ve bu ay içerisinde dağıtımda görev yapan yaklaşık 50 ila 100 işçinin daha çıkışının verileceği iddia edilmişti.

KIVILCIM; “İŞTEN ÇIKARMALAR DOĞRU ŞİRKEMİZ KÜÇÜLMEYE GİTMEKTEDİR”

Toplu işten çıkarmaların doğru olduğunu ve bunun elektik dağıtım şirketlerinin Türkiye genelinde küçülmeye gitmelerinden kaynaklandığını ifade eden Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Isparta İl Müdürü Niyazi Kıvılcım,konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi devlet, geçtiğimiz yıllarda daha önce TEDAŞ’ın yaptığı elektrik dağıtım, satış ve pazarlama işini özelleştirmiş bu doğrultuda Türkiye genelinde bölge bölge şirketler oluşturularak dağıtım işini bu şirketler üstlenmişti.

“EPDK ŞİRKETLERE AĞIR ŞARTLAR SUNDU”

Ancak, son zamanlarda Türkiye genelindeki tüm dağıtım şirketleri olduğu gibi Isparta – Antalya ve Burdur illerinin Elektrik Dağıtım işini yapan Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. yani bizim yöneticiliğini yaptığımız şirketimiz de küçülmeye gitmektedir. Bunun sebebi ise, Enerji Piyasası Denetim Kurulu (EPDK) tarafından şirketlere verilen elektrik satış şartlarıdır. Bu şartlar çok ağır ve maliyetli veya kâr marjı çok düşük olmasından dolayı şirketler bu işten para kazanamaz duruma gelmişlerdir. Dolayısıyla, şirketler bu nedenle deküçülme yoluna giderek işçi çıkarmaya başlamışlardır. 

“İŞÇİ ÇIKARMALARIN DEVAM ETMESİNDEN ENDİŞEM VAR”

Bu doğrultuda biz de, şirketimiz üst yönetiminin kararları çerçevesinde önceki gün 36 Güvenlik personelimizin iş akitlerine son vermek durumunda kaldık. Bu işten çıkarmaların bununla sınırlı kalmayıp daha da devam edeceğinden endişem vardır.

“ÇIKARILAN TÜM İŞÇİLERİMİZLE AYLARCA BİRLİKTE ÇALIŞTIK”

Bu işten çıkarmalar şirketin bir üst düzey yöneticisi olarak beni derinden üzmekte ve adeta içim yanmaktadır. Ancak, böyle bir şeyin olmasını asla istemesek de, şirketimizin genel kararı çerçevesinde maalesef arkadaşlarımızı işten çıkarmak durumunda kaldık. Bu arkadaşların hepsini seviyoruz, hepsiyle teşvik – i mesaimiz oldu. Kendilerine bu zamana kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR