15 Haziran 2024 Cumartesi

SDÜ Hastanesi’ne ek hizmet binası yapılıyor

Başkan Başdeğirmen öncülüğünde SDÜ Hastanesi’ne ek hizmet binası yapılıyor

Isparta

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığını yaptığı Isparta Kent Hizmetlerini Geliştirme Derneği vasıtasıyla Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine acil müdahale, ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinin yer alacağı ek hizmet binası kazandırılıyor. Başkan Başdeğirmen, “Bu projeye iş insanlarımızın, hayırsever vatandaşlarımızın destek vermelerini istiyorum. Mühim olan bu çorbada tuzumuzun bulunması” dedi.

Bugüne kadar özellikle eğitim ve sağlık alanında kurduğu dernekler vasıtasıyla şehre birçok hizmet binaları kazandırılmasına vesile olan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, şimdide Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesine ek hizmet binası kazandırılması amacıyla kolları sıvadı.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in öncülüğünde kurulan Isparta Kent Hizmetlerini Geliştirme Derneği vasıtasıyla hayırsever iş insanları desteğiyle Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine ek hizmet binası kazandırılacak.

Üniversite Hastanesinin yan tarafında yer alan arsa üzerine bodrum + zemin kat ve birinci kat olmak üzere toplamda 6.654 metrekareden oluşacak acil müdahale, ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinin yer alacağı ek hizmet binası yapılacak.

Süleyman Demirel Üniversitesi ile yapılan protokol kapsamında hayata geçecek ek hizmet binasının bodrum katında yemekhane, depo ve tesisat alanı bulunacak. 3.560 metrekareden oluşacak zemin katta yetişkin acil alanları, çocuk acil alanları, 2 adet acil ameliyathane, acil görüntüleme ve tüm ihtiyaç alanlarının karşılandığı bir kısım yer alacak. 2.437 metrekarelik birinci katta ise izolasyon odaları 35 tek kişilik, 17 adet çoklu olmak üzere 52 yataklı yoğun bakım katı planlandı.

Konuya ilişkin Isparta Belediye Başkanı ve Isparta Kent Hizmetlerini Geliştirme Derneği Başkanı Şükrü Başdeğirmen beraberinde SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Taylan Oksay, üniversite, hastane ve dernek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Hastanenin hem yatak kapasiteli hem de güvenli bir yoğun bakıma ihtiyacı olduğunu söyleyen Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Taylan Oksay, ek hizmet binasının detaylarını anlattı. 3. basamak sağlık hizmeti verdiklerini ve yoğun bakım açısından çok ihtiyaç duyulan bir hastane olduklarını söyleyen Oksay, “Sayın başkanımızın öneri ve fikri ile rektörümüzün de onayıyla bir yoğun bakım binası yapma noktasında kolları sıvadık. Hastalarımıza yoğun bakım ihtiyaçlarının karşılanması için yardımcı olmaya çalışıyoruz ancak bölgenin yoğun bakım hastalarının ihtiyaçlarını biz karşılamaya çalışıyoruz. Başkanımızla hem fikir olduk ve çalışmaları tamamlamış bulunuyoruz. Hizmet kalitemizi artıracak bir çalışmaya başlıyoruz” derken, yapılacak olan binaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yoğun bakım ünitelerinin yer alacağı ek hizmet binasının yapılmasının Isparta ve çevresi için önem taşıdığını söyleyen SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan “Hastalarımızın sağlığına daha rahat kavuşabileceği bir hizmeti kentimize kazandırıyoruz” diye konuştu. Rektör Saltan, “Bugün bizim için çok heyecanlı bir gün. Başkanımıza minnettarlığımı belirtmek isterim, bu fikir kendilerinden çıktı. Sürekli hasta yakınlarımızdan yoğun bakım üniteleri için telefonlar, talepler alıyoruz.  Bununla ilgili yoğun bakımı nasıl genişletebiliriz diye düşünüyorduk, başkanımızın bu önerisi çok cazip geldi, üzerinde çok çalıştık. Güzel bir proje ortaya çıkarttık. Bu proje sadece Isparta değil, çevre iller için de çok önemli. Tüm bölgemize hitap edecek, bölgemizin sorunlarına çözüm bulacak bir yapı olacak. Acil durumumuzda rahatlatılmış olacak, ulaşımını kolaylaştırmış olacağız. Isparta’mız için önemli bir gün. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Başkanımızla, şehrimizle, üniversitemizle gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Isparta Kent Hizmetlerini Geliştirme Derneği’nin katkıları ile SDÜ’ye Hukuk Fakültesi ve ISUBÜ’ye de eğitim binası kazandırdıklarını hatırlatan dernek ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin arka tarafındaki 6 bin 654 metrekare alanda içerisinde yoğun bakım, acil, ameliyathane ve diğer birimlerin olduğu bir ek hizmet binası inşa edeceklerini açıkladı.

Yapılacak olan hastane ek binasının Isparta'da yaşayan vatandaşların, ticaret yapan iş insanlarının ve hayırseverlerin katkı sunacağı bir proje olduğunu dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Bu projenin bir örneğini bundan 6 ay önce Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesine vatandaşlarımızın ve iş insanlarımızın yapmış olduğu desteklerle yapıp teslim ettiğimiz fakülte binasını bu sistemle yapmıştık. Aynı sistemle Isparta Kent Hizmetlerini Geliştirme Derneği adı altında yapacağız. 6654 metrekare toplam kapalı alanı olan üzerindeki çatısını da tonozla kapattığınız zaman yaklaşık 12.000 metrekare kapalı kullanım alanı olan ek bina inşaatının çalışmalarına başladık. Burada önemli olan Isparta'da yaşayan Isparta'da iş yapan iş insanlarımız ve değerli hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle yapılarak şehrimize bu şekilde bir hediye edilmesi amacındayız” dedi.

Sağlığın ne kadar değerli olduğunun bilincinde olduklarını belirten Başkan Başdeğirmen, “Isparta'mızda sağlık anlamında çok güzel bir altyapı var. Şehir Hastanemiz, Araştırma ve Uygulama Hastanemiz, Yunus Emre Devlet Hastanemiz, diğer özel hastanelerimizle beraber şehrimizin gerçekten çok güzel bir sağlık alt yapısı var. Bundan sadece Isparta değil, değişik illerden gelen hastalarımız, ilçeleri köyleri beldeleri de buradan oldukça hizmet alıyorlar. Ancak talep çoğaldıkça bizler de Isparta olarak bu hizmeti vermekte zorlanıyoruz.

Her şeyi devletten beklemek doğru değil. Devletimiz bunun gibi yüzlerce binlerce hastaneyi yapıp şehrimize ve ülkemizin diğer illerine, beldelerine, köylerine kadar teslim edebiliyor. Ama bizler de vatandaş olarak bu yapılan çalışmalara destek vermemiz gerektiği inancıyla bunların içerisinde küçücükte bizim hediyemiz olsun diyerek böyle bir çalışma başlattık. Hastanemizin içerisinde kullanılan yoğun bakımların acil servis ve bazı ameliyathanelerin alanlarını boşaltarak yeni binaya geçtikleri için mevcut binada boşluk oluşacak. Bunlar da mutlaka Isparta'ya gelip buradan istifade eden hastalarımıza, farklı branşlarla ve daha rahat bir şekilde hizmet edilmesini sağlayacak. Ek binanın yapılacağı alanın hemen arkası da AFAD toplanma alanı olarak ayrılmıştı. Olası bir afette acilin ve yoğun bakımların çalışma entegresi çok daha kolay ve başarılı olacaktır. Bunun da o anlamda çok büyük değeri vardır. 6 Şubat depreminde bizler Belediye Başkanı olarak o illerde hizmetler yaptık. Gittiğim illerde tabii ki o depremden ne şekilde hasarlar olmuş, hangi binalar hasar görmüş bizlerde Isparta’ya geldiğimizde bunları paylaştık ve böyle bir yatırıma giriştik” ifadelerinde bulundu.

Yapılacak binanın Türkiye’ye örnek olacak farklı bir proje olarak çıktığını dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Ben bu projeye iş insanlarımızın, hayırsever vatandaşlarımızın destek vermelerini istiyorum. Burayı belediye olarak yapabilir, Devletimiz kendisi de yapabilir. Mühim olan bu çorbada tuzumuzun bulunması. Bu yapılan duvarda bir tane tuğlamızın olması hepimiz için çok değerli. Burada bir vatandaşımızın sağlığıyla alakalı problemini sizin yapmış olduğunuz desteklerle yapılan bu hastane biriminde giderilebilirse onun sevabı hepimizin olacaktır. O sevaba ortak olmak için arkadaşlarımızla beraber yola çıktık ve çok güzel bir şekilde de en kısa zamanda yapıp burayı üniversitemize hediye ederek sayın hocalarımızın daha güzel sağlık hizmetini vermelerine sebep olmuş olacağız. Bu anlamda yapılan çalışmanın çok değerli olduğunu ve bu yoğun bakım, acil ve ameliyathane gibi birimlerin hastaların en önemli, en çok ihtiyacı olduğu yerler olduğu ve yeni sistem modern bir yapı haliyle bunların yapılıp hizmete sunulması tabii ki çok önemli ve çok değerli. Bizim şu anda kullandığımız hastanemiz yaklaşık 24 yıl önce yapılan bir hastane. O günün şartlarında bugüne baktığımız zaman gerçekten çok modern ve bugünler görülerek yapılan bir hastane. Bunu yapanları da tebrik ediyorum. Projesiyle, yapısıyla ve bunun yapılmasını sağlayan kişilere. Bunun devamında bizim getirmeniz gerekiyor. Onun için de buradayız. Ben buradan bu işe bize müsaade ettiği için rektörümüze, başhekimimize ve hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Bunu hep beraber Ispartalı olarak yapıp teslim etmekten de büyük şeref duyacağımızı belirtmek istiyorum” görüşlerinde bulundu.

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ali Serdar Oğuzoğlu da Başkan Başdeğirmen’in eşi Şadiye Başdeğirmen’in hastaneye kazandırılacak olan ek hizmet binası için desteklerini hiçbir zaman esirgemediğini söyledi. Oğuzoğlu, “Bu sürece katkıda bulunan herkes sırayla anıldı, bir kişi daha var onu da atlamak istemiyorum. Şadiye Hanım bu proje için çırpındı. Başkanımın söylediği deprem sürecinden çok iyi hatırlıyorum, oradan gelen her depremzedeyle gece gündüz ilgilendi. Bu projenin bu noktaya gelmesinde çok büyük emeği var. Kendisine de çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

tarık

25 Mayıs 2024 Cumartesi 09:10

taylan hocam sen bunların hepsinden daha beceriklisin. daha büyük AK sevdalısın. en büyük .rektör adayımızsın

iktisatçı

24 Mayıs 2024 Cuma 16:16

SDÜ tıp pislik ve çöküş içinde. Hocaların dönerden feragat etmesi ve hastaneye katkı vermesi de lazım. Tıpçı Rektör yardımcısı Çünür de apartmanlar siteler yaptırmak yerine kendi de bi bina yaptırabilir. hayırsever olmak lazım. Cumhurbaşkanımız gibi fedakar yöneticiler istiyoruz

Destek

23 Mayıs 2024 Perşembe 22:01

Hastaneye katkıta bulunmak için nereye başvurulması gerektiğini öğrenebilir miyiz?

Vatandaş

23 Mayıs 2024 Perşembe 13:34

Belediye kendi görevi olan hizmetleri de yapsın. Belediye Su ve kanalizasyon müdürlüğünde adaletsiz ve kanunsuz işler yapılıyor. Adalet bunun neresinde?

Şükrü32

23 Mayıs 2024 Perşembe 10:50

Sayın Şükrü Başdeğirmen hayır sever insan sen ol.Isparta seni ihya etti.İşinden kazandın hemde belediye başkanlığını kazandın.Burayı sen yap adını koyalım.Bak akp il başkanı Isparta denilince akla Şükrü geliyor diyor. Hastalara faydan olur. İyileşirler sevaba girersin.Ispartaya Süleyman Demirel TIP FAKÜLTESİNİ kazandıranların Mekanı cennet Olsun.Onun gibi insanlara ihtiyaç var

Vatan d aş

23 Mayıs 2024 Perşembe 08:43

Kskica üniversiteye ek bina yapmak belediyenin işimi. Yazıklar olsun. Yine yükü milletin üstüne atiyorlar. Nerde kibirli vekiller. Nerde ise yaramayan rektör. Nerde yenisi den daha beceriksiz ama yalaka olduğu için ödüllendirilen eski rektör. Oy istiyorlarsa Türkiye'nin vermediği oyu Ispartali verdi. Eee daha ne istiyorsunuz. Kulağımızın arkasinida verdik. Bişey kalmadı anlayın artık düşün milletin yakasından.Dusun düşün.

iso

23 Mayıs 2024 Perşembe 08:15

Tıp Fakültesi hastanesinin hemen üst tarafındaki iktisat fakültesinin karşısındaki boşluğa şehir hastanesinin karşısındaki gibi içerisnde eczanelerin, medikallerin, marketlerin, lokantaların, tostçuların bulunduğu bir iş merkezi yapılması gerekir ilaç alacaksın eczane yok yemek yiyeceksin lokanta yok bence bunun düşünülmesi gerekir.

Ulaşım hizmetide önemli

23 Mayıs 2024 Perşembe 07:36

Hastane hizmetleri çok güzel,tamam da bunları sağlık bakanlığı yapması gerekiyor.Belediye öncelikle ulaşım,şehir ici trafik proplemini sokak köpekleri proplemini çözmelidir. metro,tramvay hattı kurması gerekmez mi,minibüs hattı bile yok.

Hüseyin

23 Mayıs 2024 Perşembe 06:10

Millet bahçelerine vrrilecek paralar buralara verilsin. Millet bahçrsine verilecek para üreticiye çiftçiye vrrilsin. Millet bahçesini düşük bütçeyle belediye kendisi yapar. Mütahide milyonlar verilmesin. Ha bırayı da yapacak belli.

SDÜ hocası

23 Mayıs 2024 Perşembe 04:11

O masadaki tabaklar ve ikram neden? Tasarruf tedbirleri var hala ikram olamaz.

Vatandaş

23 Mayıs 2024 Perşembe 01:53

Günübirlik tedavi yeri leş gibi kokudan durulmuyo hastalar iç içe temizlik sıfır

Hasta

23 Mayıs 2024 Perşembe 01:51

Öncelikle çok güzel düşünülmüş ama şu temizlik işinede bi çare bulun Allah rızası için berbat pis temizlik sıfır refakatçı koltukları leş gibi Allahım kimseyi düşürmesin çoğu hasta enfeksiyondan ölüyo özellikle onkoloji bölümü berbat temizlik sıfır daha önce şirketteyken bu kadar deildi malesef acil denetleme getirilsin disiplin gelsin personele

İnşaatcı

22 Mayıs 2024 Çarşamba 22:24

Belediyeye işi olan cezayı yedi vatandaşın üzereniden kes kurbanı kurban bayramıda geldi

Ispartalı

22 Mayıs 2024 Çarşamba 20:58

Ispartamıza Hayırlı Olsun Şükrü Başkan a Teşekkürler.Birde İçerideki sıkıntıları çözersek hastanemizin daha iyi yerlere gelecegini düşünüyorum Ispartalıları birlik ve beraberliğe davet ediyorum.

gerçek

22 Mayıs 2024 Çarşamba 20:46

Allah rızası için Belediye ile olmaz Vekil beyler düğünlerden fırsat bulup SDÜ hastanesini bi gezseler 25 yıl önceki yapılan bina artık yoğun talepten dolayı eror veriyor . ACİL olarak kadın doğum ameliyatı servsi adam akıllı elden geçirilmesi gerekiyor pardon hafta sonu kimin düğünü vardı bu daha önemli

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR