29 Mart 2024 Cuma

SİPARİŞLERE YETİŞEMEZ OLDU

SİPARİŞLERE YETİŞEMEZ OLDU

Isparta

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA) - ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde fayton üretimi yapan 45 yaşındaki Zafer Erdal, son dönemde siparişlerinin arttığını belirtirken, Irak'tan da sipariş aldığını söyledi.

Yalvaç'ta oturan ve asıl mesleği elektrik tesisatçılığı olan 2 çocuk, 1 torun sahibi Zafer Erdal, 5 yıl önce turistik amaçlı faytonculuk yapmaya karar verdi. İnternetten araştırdığı fayton fiyatlarını pahalı bulan Erdal, kendi faytonunu yapmak için harekete geçti. Evinin yanındaki boş arazide temin ettiği malzemelerle faytonu üreten Erdal, bu işi yaptığını duyanların siparişleri üzerine fayton üretimine yöneldi.

Daha önce evinin önündeki boş arsada kendi başına imalat yapan Erdal, yeni kiraladığı işyeri ve yanına aldığı 2 personelle üretimi artırdı. Siparişleri çoğalan Zafer Erdal, "Böyle giderse burası da bizi idare etmeyecek. Daha geniş bir işyeri ve daha fazla elemanla çalışmaya başlayabiliriz" dedi.

Dünyanın dört bir yanından siparişler aldığını vurgulayan Erdal, son olarak Kuzey Irak'ın Zaho kentinden bir Türk işadamının kendisine ulaştığını kaydetti. Erdal, "Yabancı uyruklu 3 ortağı daha bulunan Türk işadamı benden 3 fayton imal etmemi istedi. Kaporayı aldıktan sonra 3 değişik modelde faytonun imalatına başladık" diye konuştu.

Faytonların genellikle turistik beldelerde gezinti amaçlı olarak kullanıldığını aktaran Zafer Erdal, yıllar öncesi ulaşım aracı olarak kullanılan yaylı arabaların günümüzde nostaljik gezinti aracı olduğunu ve ilgi çektiğini belirtti. Kendisine ait bir faytonun da bulunduğuna değinen Zafer Erdal, 3 aylık yaz sezonunda Yalvaç'ta kendisiyle birlikte 7 faytoncunun hizmet verdiğini kaydetti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Almsam

10 Ekim 2017 Salı 21:02

Afyonkarahisar Çay tüneli açılmadığı sürece Yalvaç ın üretmesi ve gelişmesi imkansız

VATANDAS

14 Ağustos 2017 Pazartesi 17:02

AT YERINE BASKA SISTEMLE HAREKET EDEN FAYTON YAPSAYMIS; ÖRNEGIN ELEKTIRIKLI BISIKLET VEYA NORMAL BISIKLET GIBI ( HINDISTANDA OLMASI LAZIM ATSIZ FAYTON ) DAHA IYI OLUR! VE DAHA FAZLA ÜRETIM YAPAR! HEMDE ATLARDA EZIYET CEKMEMIS OLUR!

CEMAL KARA

14 Ağustos 2017 Pazartesi 23:40

akıl vereceğine onlarıda sen yap...çok akıllı olduğun kesin....

Remzi

14 Ağustos 2017 Pazartesi 15:38

Ee bizi de bu yakisir millet dizel motoru yasakliyo biz de faytondan basladik hayırlısıyla. Tamamen sifir emisyon sifir karbon yuzde yuz cevreci

dumrul

14 Ağustos 2017 Pazartesi 14:50

yaptığı üretim için bir yalvaçlı olarak teşekkürler faytonculardan yalvaçlı olarak bir ricam var kısa mesafe ücret yalvaç için fazla eger fiyatlar normal olsa bu faytona binen kişi sayısı ikiye katlar

yazık

14 Ağustos 2017 Pazartesi 12:37

Turistleri mutlu edeceğiz diye atları telef ediyorlarumarım o faytonları yürüten atlara gereğinden fazla yüklenmezler!!!

Adbul Zabaryan

14 Ağustos 2017 Pazartesi 20:54

takviye olarak bir iki essek kosarlarsa herbir faytona, problem cozulur.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR