29 Mart 2024 Cuma

SINIRLAMA GELİYOR!

Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz, 65 yaş üzeri biniş konusunda vatandaşlara kart uygulaması başlatacaklarını belirterek, “Ayrıca, bir yaşlı vatandaşımız için belli bir sayıda biniş hakkı vereceğiz. Böylece, suistimallerin önüne de geçmiş olacağız” dedi.

Isparta

YAVUZ; “AKŞAMA KADAR OTOBÜSLE DOLAŞTIKLARI YÖNÜNDE

ŞİKAYETLER ALIYORUZ”

65 Yaş üzeri bazı vatandaşların ‘otobüsler bedava’ diye sabahtan akşama kadar otobüsle mahalle mahalle dolaştığı yönünde şikayetler aldıklarını ve bu durumun ücretli olarak binen vatandaşların da hakkına girilme konusunu gündeme getirdiğini ifade eden Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi hükümetimiz geçtiğimiz yıl 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak yararlanmaları konusunda bir kanun çıkardı.

“BİR YILI AŞKIN ZAMANDIR YAŞLILARIMIZI ÜCRETSİZ TAŞIDIK”

Bu doğrultuda bizde Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifi olarak 65 yaş üzeri vatandaşlarımızı bir yılı aşkın zamandır bedava taşıdık.Tabiki bu durum bizi az da olsa sıkıntıya sokuyordu. Çünkü, bizlerin de otobüslerimizin akaryakıt giderleri, bakım giderleri ve benzeri giderlerimiz var. Bu konuda zorlanıyorduk. Ancak, geçtiğimiz günlerde hükümetimiz 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın ulaşımı konusundaki sorunu çözüme kavuşturdu. Zira,çıkarılan bir yönetmelikle kamuoyunda uzun zamandır 65 yaş üzeri, engelli ve engelli yakını, şehit yakını ve gazilerin halk otobüsü gibi toplu ulaşım araçlarıyla ücretsiz taşınmasına ilişkin yaşanan tartışmalar son buldu.

OTOBÜS BAŞINA 600 TL DESTEK

Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’ tamamlanarak Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikle birlikte, otobüs ve diğer toplu ulaşım araçlarına ilişkin ücretsiz ulaşım desteğinin ne kadar olduğu belirlendi. Buna göre Büyükşehir statüsündeki illerde bir ulaşım aracına aylık 750 TL, içinde ilimiz Isparta’nın da olduğu Büyükşehir olmayan illerde ise 600TL olarak ödenecek.

“ŞİKAYETLERİ DİKKATE ALIYORUZ”

Ancak, bazı yaşlılarımız yani 65 yaz üzeri vatandaşlarımız bu durumu fırsat bilerek sabah otobüse binip akşama kadar o otobüsten, bu otobüse geçip mahalle mahalle dolaştıkları yönünde bize şikayetler geldi. Tabi bu durum kısmi olarak otobüse ücret ödeyerek binen vatandaşlarımızın haklarının gaspı anlamına gelir. Biz ücretli olarak binen ve hatta maddi durumu iyi olmayan, bilet parası bile bulmakta zorluk çeken vatandaşlarımızın haklarını da düşünmek zorundayız. Onun için bu şikayetleri önemsiyoruz ve değerlendirmeye alıyoruz.

“KARTLAR BELLİ BİR BİNİŞ SAYISIYLA SINIRLANDIRILACAK”

Kooperatif olarak bu konuda görüşmelerimiz sürüyor.Öncelikle, ilimizde halk otobüslerine ücretsiz olarak binen 65 yaş üzeri vatandaşlarımızı belirleyerek onlara aynı bazı gruplara verdiğimiz gibi birkart vereceğiz. Yaşlı vatandaşlarımız otobüslere bu kartlarla binecekler ve bukartlar da sınırsız olmayacak. Belli bir biniş sayısı ile sınırlandırılacak.Böylece, bedava diye sabahtan akşama kadar otobüsle dolaşan ve o mahalle, bu mahalle gezme gibi yaşanabilecek suistimallerin de önüne geçeceğimizi düşünüyorum” dedi.

“BU KONUDAKİ ÇALIŞMALAR BİR AY İÇİNDE BİTER”

Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz, bu konudaki çalışmaların yaklaşık bir ay içerisinde tamamlanarak sonuca ulaştırmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mehmet erdek

28 Ocak 2016 Perşembe 20:50

Sen önce seçil gel atanmış başkan istemiyoruz

vatandaş

28 Ocak 2016 Perşembe 19:08

Bıktık bu 65 lerden dünyanın hiçbir yerinde bedava bişey yok hükümet oy almak için kahve içerken karar alıyor hem vatandaşı hemde halk otobüs lerini rencide ediyor bitsin artık bu zulüm oturacak yer bulamıyoruz yaşlılar beleşciler saygı duyulmak isteniyorsa bedava diye suistimal etmesine yetti artık.

Mehmet Özdemir " BİGBABA "

28 Ocak 2016 Perşembe 16:11

Devletimiz, sosyal devlet anlayışının sonucu olarak 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ücretsiz yolculuk hakkı verebilir. Bu takdire şayandır. Ancak bunu yaparken başkasının kesesinden değil, kendi kasasından yapmalıdır. Halk ekmek BEDAVA dağıtılabilir ama : Belediye fırıncılara SENDE BEDAVA EKMEK DAĞIT Diyemez.65 yaş Kartından istifade eden BİREY olarak Bu HAKKIN SUİSTİMAL edildiğini GÖZLEMLİYORUM.MUHAKKAK SINIRLAMA GETİRİLMELİ.

sen

29 Ocak 2016 Cuma 10:32

yoksa hükümetin çıkardığı kanuna aksi yorum mu yapıyorsun

avukat

28 Ocak 2016 Perşembe 15:51

(3) Toplu taşıma araçlarının ait olduğu kurum ve kuruluşlar, belediyeler, belediyeler tarafından kurulan şirketler, birlikler, müessese ve işletmeler, altmış yaş ile altmış beş yaş arasında bulunan kişilerin toplu taşıma araçlarından ücretsiz veya indirimli olarak yararlanmasını sağlayabilir.

avukat

28 Ocak 2016 Perşembe 15:50

(1) Türk vatandaşı olan altmış beş yaş ve üzeri kişiler, demiryolları ve denizyollarının şehiriçi hatları ile belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanır.(2) Türk vatandaşı olan altmış beş yaş ve üzeri kişiler, demiryolları ve denizyollarının şehirlerarası hatlarından %50 indirimli olarak yararlanır.

haddini aşmıssın

28 Ocak 2016 Perşembe 15:09

yorumlara ne cevap vereceksin. sen mi belediye adına karar veriyorsun. bu kanunları uygulatma görevi belediyenin, sen sadece belediye adına iş yaparsın. o da seni denetler yoksa belediyenin bundan haberi yok mu................kanunda olmayan belli sayıyı kim getiriyor

kanunu okuyan kişi

28 Ocak 2016 Perşembe 12:17

evet bende o kanunu okudum hatta bildiğim kadarıyla geriye dönük parada alacaklarmış peki benim 65 lik dedelerim hakarete uğdılar bunlar ne olacak onlar haklarını helal edecekler mi

KENDİNE GEL

28 Ocak 2016 Perşembe 12:14

KANUNDA BİNİŞ SAYISI BELİRTİLMİŞ MİKİ SEN BİNİŞ SINIRLAMASI YAPACAĞIM DİYORSUN AYRICA OKUDUĞUM KADARIYLA BİNİŞLER NÜFUS CÜZDANI İLE OLACAK DİYOR YOKSA SİZ KANUNDAN ÜSTÜNMÜSÜNÜZ

ısparta32

28 Ocak 2016 Perşembe 12:11

Bu arada yazmadan geçmeyelim okullar tatil edilince seferlar azalıyor ve güzergahlar değiştiriliyor.Yaapmış olduğunuz hizmet kime yapılıyor.ÖĞRENCİYE Mİ HİZMET EDİYORSUNUZ YOKSA ISPARTALI HALKA VE VATANDAŞAMI.Hatırlatmak gerekirse kooperatifiniz adındada "Isparta Halk" Otobüsleri Kooperatifi olarak geçiyor.

ısparta32

28 Ocak 2016 Perşembe 12:10

Hangi yaşlı sabahtan akşama kadar gezsin bu bana hiç inandırıcı gelmiyor.Zaten adı üstünde yaşlı insan yürümekte zorluk çekiyor.Her otobüs aynı noktaya gitmiyor neye göre biniş hakkı vereceksin.Madem sistemini değiştir her 45 dakikaya tek bilet uygulaması yap.Herkes faydalansın halıkentten binilince mehmettön****e,zafer mahallesine insanlar tek bilet ile gitsinler.

ISPARTA

28 Ocak 2016 Perşembe 11:26

Sen bir kilometre İÇİN 2 tl al para kazmıyorum masraf adam 50 km gidiyor 2 tl diğer illerde sen kazanmıyorsun

hasan

28 Ocak 2016 Perşembe 10:02

sabah işe gidecem 3 yada 4 yaşlı amca durakda bekliyor ekmek almayı gidiyor.akşam işden çıkıyorum yorgun olarak bakıyorum yaşlı teyzeler oturmadan geliyor haliyken yer veriyorsun.buna düzen gelmeli.mesai saatleri giriş çıkışında ücretli olmalı.

Mehmet Ali Kartun

27 Ocak 2016 Çarşamba 21:58

Akşama kadar gezsinler başınıza mı çıkıyorlar bırakın yaşlıları Yaşım 38 ayıplıyorum sizleri

kamilsi kerimbey

27 Ocak 2016 Çarşamba 21:06

ula bizim üstkatta bir kadın var cidden aylık geliri 5-10 bin arası o kadar cimri ki 1 tl nin hesabını yapar kadın beleş her şeyi seviyor akşam ışıkları dahi yakmıyor bence gelir testine göre bu işlem uygulanmalı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR