20 Nisan 2024 Cumartesi

ŞİMDİ YAPMAZSAK BU MEYDANI DA KAYBEDEBİLİRİZ

ŞİMDİ YAPMAZSAK BU MEYDANI DA KAYBEDEBİLİRİZ

Isparta

Isparta’nın giriş noktasında, IYAŞ önünde bulunan parkın objelerinin yapım çalışmaları tamamlandı. Çalışmalar kapsamında parka kültürel ve tarihi değeri ile Isparta’yı simgeleyen çeşitli objeler konulurken, parkın içerisine temel ihtiyaçların karşılanabileceği kır kahvesinin temeli de atılarak inşa çalışmasına başlandı. Diğer taraftan alınan Meclis kararıyla yeni otogarın tamamlanmasıyla birlikte park yanındaki benzinlik kaldırılacak ve eski otogarın altı da iki katlı yer altı otoparkı yapılarak üstü yeşillendirilecek. Böylece mevcut parklar, otogar alanının da birleşmesiyle ortaya büyük bir kent meydanı da çıkmış olacak.

Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Şehrimizin her yanını milim milim, estetik ve fonksiyonel anlamda değerlendiriyoruz. IYAŞ altındaki parka da özel saat kulesi yaptık, özel taşlardan objeler, heykeller koyduk. Bunun yanı sıra bu parkta bir de kır kahvesi olacak. Çayın kahvenin en güzeli burada olacak. Mutfak hazırlıkları yapılıyor. Kır kahvesi de bu parka uygun olacak. Burası Isparta’ya şirinlik, estetik katacak. Arkasında bulunan hantal bina kaldırılacak. Meclis kararı çıktı. Yeni otogarımızın bitmesinin ardından benzinlik kalkacak. Eski otogarın altı 2 kat yer altı otoparkı olacak üstü yeşillenecek. Şehrimizin en merkezi yerlerinden birisi olacak. Eğer biz bunları yapamazsak, ileride buralar yapılaşır ve şehrin merkezinde büyük bir park alanı bulmak zorlaşır. Valiliğin ön kısmında Atatürk Parkımız var. Zamanında yapılmış, ancak şimdi merkezi en büyük park burası olacak. Şehirler meydanlarıyla, parklarıyla, güzel yapılarıyla anılır. Bu parklar, meydanlar şehirlerin en büyük öğesidir. Şimdi yapmazsak bu meydanı da kaybedebiliriz. En değerli yeri yeşil alan oluyor. Bu alanın içerisindeki eserlerde değerli olacak. Parkın içerisine oyun alanı da yapılacak. Karşısındaki Modernevler Parkımızı da yeniledik. Niyetimiz Isparta’yı anlatan, hatırlatan şehir meydanlarından, parklarından birisi de burası olacak. Kır kahvesinin de temelini attık. Buranın projelerini üç yıl önce çizdik. Burada hiçbir zaman yer üstünde araç bulunmayacak, yer altında olacak. Bu park şehrin medeniyetini ortaya çıkaracak. Şimdiden bu parkımızın da Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Adsız

10 Ağustos 2018 Cuma 09:41

Belediye başkanım evine gittiğinde başını yastığına koyunca hemen uyuyabiliyor.Neden mi?Evinin etrafında gürültü yapacak mekan yok.Zaten onun ruhsatını vermez.Isparta halkı saygıyı hak ediyor.Gürültülü mekanlar açarak orada halka eziyet etmeyin orada ikamet edenlere.Düğün müziği,çay bahçesi müziği,gürültüsü istemiyoruz.Oturup kafa dinleyebileceğimiz mekanlar istiyoruz.

Adsız

10 Ağustos 2018 Cuma 09:36

Burada BÖCÜZADE mesela.Orada oturanlara Allah sabır versin.Fatih'te Ihlamur Kafe diye bir yer vardı.Çok mücadele ettim orada otururken.Bir partiliye aitmiş.Bir ara geçici olarak kapattırdım.Her yer yemyeşil ıhlamur ağaçları ile kaplıydı.Sonrasında izbe bir bina yaptılar.Gürültü had safhada.En son gördüğümde o izbe yapı kaldırılmış ve sadece ıhlamur bhçesi haline dönüştürülmüş orası.Çok sevindim.Sayın belediye başkanım,çay bahçesi,açık düğün salonları açmayın YEMYEŞİL PARKLAR AÇIN.

Adsız

10 Ağustos 2018 Cuma 09:30

Fatih'te oturdum.Parkların çay bahçesine dönüştürülüp sonrasında geç vakitlere kadar müzik çalınmasından çok rahatsız olmuştum.Üzülerek yazıyorum ,buralar yine UMARIM x partili birilerine peşkeş çekilerek gürültü merkezleri haline getirilmez.Isparta'da park denince maalesef çay bahçeleri akla geliyor.Çevrede ikamet edenler düşünülmüyor.Sayın belediye başkanımız _bir örnek vereyim_gitsin İstanbul Mimaroba'daki parkı gezsin.Kocaman park.İşletmeler var gürültü yok.İşletmeler evlere yakın değil.

yeşil sver

10 Ağustos 2018 Cuma 08:23

milli eğitim müdülüğünün önündeki küçük parkada el atsanız çok kuytu çalılardan bişey gözükmüyor

ıspartalı

10 Ağustos 2018 Cuma 08:16

havuz olsun ısık gösterili

Veysel

09 Ağustos 2018 Perşembe 20:46

Millet bahçesine,park bahçeye ihtiyacımız yok.Otoparka ihtiyacımız var,fabrikalara ihtiyacımız var.

Napcan

09 Ağustos 2018 Perşembe 17:43

Yapın len yapın, seçime kadar ne yaptın yaptın

serkan

09 Ağustos 2018 Perşembe 17:37

Cocuklugumuzun parki Atatürk parki gibi ucuz ve tum halkin kullanabilecegi nezih parklar istiyoruz aileler cekinmeden parka oturup cay icebilsin.Eger yapilacak parkta lokanta gibi fast food gidalar satilcaksa hic park yapilmasin.Yoksa 1 cay icmek isteyen musteriye isletmeci dusman gibi bakiyor

Nizuu

09 Ağustos 2018 Perşembe 17:27

Yine dediğim gibi parka bir ihtiyacımız vardı sormayın bodrum katlara 700 derlerken 300.000-400000 ev satılırken insanlar zor durumday ken parka çok ihtiyacımız var

Ispartalı

09 Ağustos 2018 Perşembe 17:13

Ucube heykel ve obje yapmaktan ve park yapmaktan öteye gidemeyen kendini geliştiremeyen belediye

Hasan başsan

09 Ağustos 2018 Perşembe 14:36

Sayın başkan Ispartayı 10 yıldır bir adım ileri ****üremedin ama Park ve Bahçeler konusunda tebrik etmek lazım. Yeşilliği seviyorsun, Ispartamız yeşil bir Isparta oldu, ağaçlar çoğaldı. Bir de şu çarşının içindeki sanayiden bizi kurtardınmı gerisi tamam dır.

Onur öğretmen

09 Ağustos 2018 Perşembe 13:36

Sanayi alanı şehrin içinde kaldı.Burayı yapılaşmaya açmak yerine millet bahçesi çok güzel olabilir.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR