25 Nisan 2024 Perşembe

SIKI YÖNETİM BÖLGE KOMUTANLIĞI VADEDİLDİ

SIKI YÖNETİM BÖLGE KOMUTANLIĞI VADEDİLDİ

Isparta

Türkiye genelindeki darbe girişimi kapsamında sürdürülen soruşturmada gözaltına alınan Eğirdir Dağ ve Komando Okulu Eğitim Merkez komutanı Tümgeneral Metin Akkaya'nın emrindeki bin 700 rütbeli askerle, Süleyman Demirel Havalimanı'nını kullanarak Ankara'ya gideceği, burada darbeye direnen vatandaşlarıetkisiz hale getirmek görevini üstlendiği öğrenildi.

edindiği bilgiye göre Türkiye genelindeki darbe girişiminin başlamasının ardından Isparta Valisi Şehmus Günaydın koordinesinde Isparta Emniyet Müdürlüğü ile Isparta Jandarma Komutanlığı ekipleri, yasadışı yollardan yönetimi ele geçirmeye çalışan darbecilere karşı teyakkuza geçti.

 - Bin 700 rütbeli askerle Ankara'ya gideceklerdi

Kent genelinde güvenlik önlemleri alan ekipler, Isparta Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı'ndan çıkacak 20'yi aşkın sivil otobüs ve minibüsün, Tümgeneral Metin Akkaya'nın komutanı olduğu Eğirdir Dağ ve Komando Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı'nda görevli bin 700 rütbeli askeri almak için gideceği bilgisini aldı.

Isparta Eğirdir Karayolu üzerinde güvenlik tedbirleri alan ekipler, Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı'ndan çıkan araçları Atabey kavşağında durdurdu. Bir süre sonra araçtan inen araç komutanı,bir emniyet yetkilisi ile görüştü.

Eğirdir'e gitmek istediklerini emniyet yetkilisine bildiren komutana, emniyet yetkilileri  araçların izin vermeyeceklerini söyleyerek geri dönmelerini istedi. Bunun üzerine askeriyeye ait araçlar, geri döndü.

- SIKIYÖNETİM BÖLGE KOMUTANLIĞI VADEDİLDİ

Akkaya'nın komutanlığındaki bin 700 askeri,  darbe teşebbüsü için topladıkları,Isparta'dan gelecek otobüslerle de söz konusu askerlerin havalimanına gidecekleri, oradan da uçakla Ankara'ya hareket etmeyi planladıkları  öğrenildi.

Akkaya'nın Ankara'da darbeye direnen vatandaşları etkisiz hale getirmek görevini üstlendiği öğrenildi. Akkaya'ya darbede görev alması halinde Sıkıyönetim Bölge Komutanlığı görevinin vaddedildiği belirlendi.

- Halk, darbeye karşı koydu

Öte yandan Isparta'da emniyet ve jandarma ekiplerinin darbe girişimine karşı ortaklaşa hareket ettikleri, bunun yanında vatandaşların da darbe girişimine karşı Valilik, Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı gibi kritik noktalarda sabaha kadar "demokrasi nöbeti" tuttukları gözlendi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ahmet

17 Temmuz 2016 Pazar 12:01

şimdi fetöcü troller işbaşında. Bahanelere bakın 1- böyle darbe mi olur? 2- hiçbir şeyden haberi olmayan askerlerimizi linç etti sakallı işidçiler 3- fethullah gülen işin içinde olmadığını söyledi 4- bunu tayyip erdoğan oy oranını artırmak için bilerek organize etti suçu fetoya atıyor 5- mitin herşeyden haberi vardı bilerek müdahale etmeyip milleti sokağa çıkartıp birbirine kırdırmak istediler.... daha neler neler oysa darbe girişimi başarılı olsaydı çıkıp alkış tutacaklarına o kadar eminim ki

Kemal SÜNTÜR

16 Temmuz 2016 Cumartesi 19:47

Yazıklar olsun tüh size

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR