26 Nisan 2024 Cuma

SIFIR ATIK SEFERBERLİĞİ MAMA MATİKLER İLE GERİ DÖNÜŞÜM FARKINDALIĞI

SIFIR ATIK SEFERBERLİĞİ MAMA MATİKLER İLE GERİ DÖNÜŞÜM FARKINDALIĞI

Isparta

Isparta Belediyesi, geri dönüşüm işini üstlenen firma aracılığıyla şehirde çeşitli noktalara mama matikler koyuyor. Mama matikler ile hem geri dönüşüm hem de hayvan sevgisi farkındalığı oluşturulacak.

Isparta'nın yetkili geri dönüşüm firması ASL, Isparta'nın çeşitli yerlerine konulmak üzere mama matikler yaptırdı. ASL Çevre Mühendisi Kemal Selçuk, mama matik sistemini şöyle anlattı:

"Mama matikler koyuyoruz. Yaptırdık, getirdik. Çok da güzel oldu. Biz yaşıyoruz insanlar olarak ama diğer canlılarımız da var. Pet şişe atıldığı zaman mama veriyor. Cam şişe atıldığı zaman mama veriyor. Belediyemiz bu makineleri yerleştirecek. Yakın zamanda yerleştirilmiş olur. Pet şişeyi delikten attığımız zaman alttan mama veriyor. 2 tane kap var. Birisi su için birisi mama için. Su kabını pet şişeyi atmadan su bırakılması için düşündük. Hem atığı geri dönüşüme kazandırıyor sunuz hem de hayvanları beslemiş oluyorsunuz. Mama matiklerin sayısını artıracağız. Bir çok bölgeye koyacağız. Sayın Başkanımıza bunu söylediğimizde sıcak karşıladı ve hemen olmasını istedi. Türkiye’de bazı yerlerde örnekleri var. Önceden Burdur’a yerleştirmiştik. Orada da çok güzel verim alıyoruz. Ama Isparta’da daha iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü sayın Başkanımız bu konuda çok duyarlı. Bu çalışmalar farkındalık oluşturuyor. "

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

VATANDAŞIN BİRİ

30 Haziran 2020 Salı 17:47

y.şehitlere lütfen artık gücüm yetmiyor kimse mama vermiyor ve kovuyorlar açlar çok yazık tekeli eczanesinin ordaki bankamatiğin oraya sıgınıyorlar süt mama veriyoruz ama lütfen buraya bi mamamatik...teşekkürler

Burçin

27 Haziran 2020 Cumartesi 10:06

İstanbulda kaldırımlar bahçeler hayvan dışkısıyla dolu. Belediyeler her gün kaldırımları 3 kere süpürüyorlar. Yarın öbür gün başlarsınız her yer kedi sidiği kokuyor, kaldırımlar mok içinde , bahçemize soğan ekip yiyemiyoruz vs vs . 5 . katta oturup yağlı yemek artıklarını aşağıya bocalayıp , hayvanları bahane edenlerden bıkacaksınız. Hele o kedi mokuna basıp , o ayakkabıyla eve girince(( Kaliteli mama istiyor birisi de . Sen önce çöpten kağıt plastik toplayan adamın, çocuğun karnını doyur.

hayvan sever

26 Haziran 2020 Cuma 19:47

SOKAKLAR kalitesiz kedi köpek maması ile dolu bunları kedi köpek yemiyor bunları sokağa koyan kisiler bu mamaları geri toplasın mamalar sokakta pislik yapıyor kaliteli kedi köpek maması koysunlar bu kisiler beyler

ahmet toprak

26 Haziran 2020 Cuma 19:13

tebrik ederim, mük****l olmus.

32

26 Haziran 2020 Cuma 16:28

Hayvanları asla aç susuz bırakmayın.Evinizde olsun Nerede olursa olsun çöpe gidecek yiyecekleri bir poşete koyup sokak hayvanlarına veriniz.Hem sevap Hemde Bereketdir.

Erdoğan Özevi

26 Haziran 2020 Cuma 15:46

Tebrikler, güzel uygulama olacak..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR