28 Mart 2024 Perşembe

ŞİDDETİ ANLATAN FOTOĞRAF SERGİSİ

ŞİDDETİ ANLATAN FOTOĞRAF SERGİSİ

Isparta

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Hukuk ve Adalet Kulübü öğrencileri şiddete dikkati çekmek amacıyla kendi hazırladıkları ve modellik yaptıkları fotoğraf sergisi açtı.

SDÜ Hukuk ve Adalet Kulübü öğrencileri, kadın ve erkek şiddetine dikkati çekmek için fotoğraf sergisi açtı. Sergideki fotoğraflarda kulüp üyeleri modellik yaptı. Şiddete maruz kalanların anlatıldığı sergide öğrenciler makyajdan, fotoğraf çekimine, baskıdan sergi hazırlığına kadar bütün çalışmayı kendileri hazırladı.

IYAŞ Park AVM'de açılan sergiyi ziyaret eden Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, anlamlı çalışma için öğrencilere teşekkür etti.

Hukuk ve Adalet Kulübü'nden sergiye ilişkin yapılan açıklamada, "Kadına şiddet içimizi acıtan, bir kadın olarak maruz kaldığımız, kalabileceğimiz bir konudur. Tabi ki şiddetin her türlüsüne karşıyız. Kadın-erkek ayrımı yapmadan böyle bir sorunu cinsiyetleştirmek yanlış olur. Lakin kadınlara yönelik yapılan baskılar, cinayetler kısacası şiddetin her türlüsü daha da fazladır. Bu sebeple duyurulması, ne kadar kötü olduğunun akıllara kazınması gerekiyor. Hukuk ve Adalet Kulübü olarak bu amaç doğrultusunda, içimizdeki çığlığı duyurabilmek için hobi olan fotoğraf işini yararlı bir şekle dökmek istedik. İmkanlarımız dahilinde, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışarak hazırladığımız sergide kendi arkadaşlarımız modellik yaptı. Tüm sergide kendi arkadaşlarımızın emeği vardır. Birçok farklı hikayeyi temsil ettiğimiz fotoğraf sergisinin Hukuk ve Adalet Kulübü olarak devamını getirmeyi düşünüyoruz" denildi.

3 gün açık kalan sergiyi çok sayıda vatandaş ziyaret etti.







YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR